STROJNISTVO.com • Poglej temo - Diplomska naloga

Diplomska naloga

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Diplomska naloga

OdgovorNapisal/-a bakterija » 4.5.2010 21:51

Pozdrav.

Mislim da je skrajni čas da tudi jaz zaključim šolo. Pred šestimi leti sem še redno obiskoval višjo strokovno šolo v Celju, kjer sta mi v drugem letniku ostala še dva izpita. Predlani sem se vpisal izredno in opravil še ta dva izpita, sedaj pa mi je ostala le še diplomska naloga. Šesto leto sem že zaposlen v manjšem podjetju na koroškem, kjer pa ne morem opraviti diplomske naloge, kajti najvišja izobrazba v tem podjetju je v. stopnja in mi nihče ne more biti mentor. Zares bi rad diplomiral, morda tudi zamenjal delodajalca. Morda kdo pozna kakšno podjetje, v katerem bi v teh časih lahko opravil diplomsko nalogo. Mentorstvo bi bil pripravljen tudi doplačati.
Morda je kdo imel podoben problem in bi mi znal svetovati?
Vsakega odgovora bom hvaležen.

L.P., Dean
bakterija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 5.5.2010 0:58

Tisto je pomoje ni tak hud problem, če imajo le 5. stopnjo v firmi. Jedan put okrog svjeta je za sedam fakulteta :P

Najdi mentorja na faksu, pa se z njim zmeni.

Verjetno je le željeno, da ima 7 stopnjo. V najslabšem primeru, je pa lahko tudi mentor na faksu namesto mentorja v podjetju.

Za tistih 45 strani neumnosti, ki jih boš napisal verjetno tudi ne rabiš doktorja strojništva :-?

Najprej najdi mentorja na faksu, boš vidu da bo šlo.... :wink:
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bakterija » 5.5.2010 3:58

Mentorja na šoli sem že našel, pa mi je ta povedal da moram diplomsko opravljati v nekem podjetju, mentorja pa morata biti dva. Eden na šoli, drugi v podjetju. Izobrazba mentorja bi res naj bila min. VII. stopnje.
bakterija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 5.5.2010 4:46

bakterija napisal/-a:Mentorja na šoli sem že našel, pa mi je ta povedal da moram diplomsko opravljati v nekem podjetju, mentorja pa morata biti dva. Eden na šoli, drugi v podjetju. Izobrazba mentorja bi res naj bila min. VII. stopnje.

Pokliči, pa mogoče kaj rešiva.
Boris Planinc 031 319 052 - Krško.

lp,
planinc425
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 5.5.2010 5:23

Somentor iz prakse bi moral obvladati področje, ki ga zajema diploma. Nič še nisi povedal o področju, temi, naslovu, kratki vsebini...
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 5.5.2010 9:57

6 let za 2 letno višjo šolo... kaj naj rečem. kdor vztraja, daleč pride. vprašanje je samo če je znanje na mestu.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bakterija » 5.5.2010 14:17

Žerjavar:
prakso so mi po domače rečeno poklonili zaradi delovne dobe, napisal sem le poročilo... Naslova in teme za diplomsko še nimam, to si morem nekaj zamisliti, oddati temo na šolo, kjer mi jo odobrijo, postavijo teze, nato pa lahko začnem z izdelavo diplomske.

Korenje:
Tu ni šlo toliko za vztrajnost, le šolo sem dal čisto na stranski tir, sedaj pa sem se odločil, da jo dokončam. Praktično znanje je na mestu, teorija je morda že nekoliko zbledela, a svoj čas je bila dobra (povprečje 8+)

L.P., Dean
bakterija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 5.5.2010 16:29

Sedaj ti naj svetujemo temo diplome? Prav v glavo ti vidimo, kaj te bolj zanima, katero smer študija si imel, iz katerih izpitov ti je ostalo več znanja,... Tudi če nekoga plačaš, da ti jo napiše, boš jo moral ustno zagovarjati - ne zadošča, da se jo napiflaš.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 5.5.2010 19:36

moj sodelavec podobno kot ti "študira" že več kot 6 let v novem mestu. pa še vedno ne zna kotnih funkcij na pamet, pa probleme ima s slovenščino... isto kot ti samo še par izpitov, pravi.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bakterija » 5.5.2010 23:24

Bom obema naenkrat odgovoril. Prvo nočem da mi kdo napiše diplomsko, sam bi jo rad, ne rabim teme, rabim firmo in mentorja, kjer bi lahko opravil diplomsko nalogo. Smer splošno strojništvo, imam pa več izkušenj iz prozvodnje. Doma se igram s proengineerjom, na firmi pa nekaj s quaptom. Trigonometrijo uporabljam vsakodnevno, tako da ni se treba norca delat..
Lepo sem vprašal za mnenja in nasvete in upam da bom preko s.com našel rešitev.

L.P., Dean
bakterija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tehnolog_08 » 6.5.2010 6:19

Pozdravljeni!
Mislim, da sogovornike na forumu zanima, katero smer strojništva obvladaš. Tako boš lahko izdelal najkvalitetnejšo nalogo, saj jo boš delal iz znanega področja.
Tehnolog_08
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a KY » 6.5.2010 7:34

Še vedno ne dojamem, a gre za nalogo iz konstrukcije, tehnologije, ali morda celo energetike :o

V bistvu tudi mene zanima cel kup stvari, ampak za diplomo sem vedel, da hočem nekaj skonstruirati. :-?

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 6.5.2010 17:55

Tehnolog_08 napisal/-a:Pozdravljeni!
Mislim, da sogovornike na forumu zanima, katero smer strojništva obvladaš. Tako boš lahko izdelal najkvalitetnejšo nalogo, saj jo boš delal iz znanega področja.

Saj je povedal, da je bolj proizvodnja.

QAPT- je pa predpotopni cam

Pomoje ga je fred flinstone uporabljal :P

Če eno tehnologijo za en izdelek napiše, ali pa mogoče tri različne režime obdelave. Pa da potem po kvaliteti, ceni, času jih primerja je že zmagal. Eni komplicirajo tam kjer ni treba.

Ali pa en potek izdelave prototipov.....what ever, bi rekel Pahor
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bakterija » 6.5.2010 22:07

Bravo KTM, na nekaj takega ciljam, vendar še vedno rabim metorja.. Najraje bi res nekaj takega opisal, lahko tudi v praksi prikazal v sedanjem podjetju, morda na več načinov, pa realno prikazal najboljši način..
bakterija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dimitrij » 5.6.2010 11:40

"Izjemoma je lahko mentor tudi oseba z nižjo stopnjo izobrazbe z ustreznimi delovnimi izkušnjami, o čemer odloči ravnatelj v dogovoru z odgovorno osebo v gospodarski družbi."

Odloči se za problem v podjetju, ki bi lahko obravnaval. Ta problem predstaviš svojemu mentorju na šoli in skupaj prosita ravnatelja, da določi z odgovornim v podjetju najprimernejšega mentorja v podjetju. Samo dogovoriti se moraš.
dimitrij
Novinec
Novinec

Naslednja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov