Perko napisal/-a:Zanima me, če je možno nadoknaditi vso ispuščeno oz. neobdelano snov katere, kot vi strojniki nisem imel možnosti obdelati na dodiplomskem študiju.
Ni možno, če ti gre za znanje se vpiši na 1.stopnjo.
Program je čudno zastavljen, namenjen je tako tistim ki se že nekaj let študirajo strojništvo in pa hkrati tistim, ki se vpišejo in imajo drugo izobrazbo (naravoslovne vede, računalništvo, biologija, matematika...) brez kakršnega koli diferencialnega izpita, kar se meni ne zdi logično.
http://www.fs.uni-mb.si/podrocje.aspx?id=838Za primer za vpis na 1.bolonjsko stopnjo (UNI) si potreboval splošno maturo ali poklicno maturo s petim predmetom iz strojništva, za VS pa poklicno maturo. Če si pa hodil v srednjo šolo na računalniško si pa moral opravljati maturitetni tečaj. Za vpis na 2.stopnjo pa take mile omejitve.
Torej se učiš osnove in pa napredno znanje hkrati, lahko ti konkretno povem ker je znanec ravnokar končal in dobro poznam njihovo snov, za začetnika 2. stopnja ni primerna, ker manjka tehniška dokumentacija, mehanika je na zelo visokem nivoju (manjkajo statika in trdnost, dinamika, klasična mehanika tekočin), pri materialih se obravnavajo sodobni materiali, kompoziti, pogrešam pa predvsem jeklo njegove transformacije, tudi o kakšnih klasičnih obdelovalnih strojih ni govora, drugo so pa izbirni predmeti se mi zdi. Je pa izredni študij verjetno še bolj okrjen, vsaj kar se tiče domačih nalog.
Nisi pa napisal če si študiral promet po starem programu, ker potem pa velja tole:
http://www.fs.uni-mb.si/podrocje.aspx?id=841to pomeni da se vpišeš direktno v 2. letnik (magistrski program je sestavljen iz 120 ECTS kreditnih točk, 60 prvi letnik, ki se ti direktno prizna, drugi letnik pa traja pol leta in je sestavljen iz 30 ECTS izpitov in 30 ECTS magistrska naloga, to pomeni da postaneš magister inženir strojništva v par mesecih, poleg tega pa se ti mogoče lahko v teh 30 ECTS prizna še celo kakšen predmet iz prometa, ker so to izbirni predmeti). Tu me ne bo kdo prepričal, da je osvojil količino znanja enakovredno strojniku na starem UNI programu.