epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Žerjavar napisal/-a:Lahko bi nalogo prepisal in priložil skico, da nebi bilo dvomov:
- Ali je jekleni profil kvadratna cev?
- Ali je to vpeta konzola; morda prostoležeč nosilec s podporama na obeh koncih, ena pomična?
- Smer delujoče sile?
- Kvaliteta jeklenega materjala in faktor varnosti do meje plastičnosti (morda trdnosti) ali pa dopustna napetost?
Ali se boš za nasvet enako zahvalil kot predhodnica "pats". Zahvala v naprej ima enak namen kot plačilo v naprej (v bordelu).

Ne komplicirat tam kjer ni treba.
1. Ne vem kaj druga bi lahko bil s podanimi merami kot kvadratni profil. Kvadratni profil nima debeline stene = kvadratno "železo" = polni kvadratni profil = moral. Sem ti ponujal izraz "kvadratna cev".
2. Sem napisal da je vpet na eni strani. Kar pomeni da je na drugi prostoležeč. Vpet pomeni da podpora prenaša moment in obe sili. O prostoležeči podpori še nisem slišal, morda misliš na pomično podporo (prenaša le eno silo). Prostoležeč je lahko nosilec, ki ima eno fiksno in eno pomično podporo.
3. Glede na to, da bi gor nekaj obesil, deluje sila vertikalno v smeri delovanja gravitacije. Nisi rekel, da bi nekaj obesil, tudi nisi rekel, da je nosilec horizontalen

Žerjavar napisal/-a:Ne komplicirat tam kjer ni treba.
1. Ne vem kaj druga bi lahko bil s podanimi merami kot kvadratni profil. Kvadratni profil nima debeline stene = kvadratno "železo" = polni kvadratni profil = moral. Sem ti ponujal izraz "kvadratna cev".
2. Sem napisal da je vpet na eni strani. Kar pomeni da je na drugi prostoležeč. Vpet pomeni da podpora prenaša moment in obe sili. O prostoležeči podpori še nisem slišal, morda misliš na pomično podporo (prenaša le eno silo). Prostoležeč je lahko nosilec, ki ima eno fiksno in eno pomično podporo.
3. Glede na to, da bi gor nekaj obesil, deluje sila vertikalno v smeri delovanja gravitacije. Nisi rekel, da bi nekaj obesil, tudi nisi rekel, da je nosilec horizontalen
Čeprav(po tvoje) kompliciram, mi situacija še vedno ni jasna. Predvsem ne vem, ali je iz kvadratne cevi konzola (en konec vpet, drugi konec prost = brez podpore) ali prostoležeč nosilec (dve podpori).

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost