Torej naslednje leto grem v tretji letnik PAP programa smer energetika, ker se torej bližam koncu študija bi zelo rad dobil nekaj izkušenj v praksi, saj kot berem je dandanes redno zaposlitev brez izkušenj praktično nemogoče najti

.
Na spletnih straneh za iskanje študentskega dela oglasov za delo v strojništvu skoraj ni (živim na krasu torej pride v poštev vipavska dolina, goriška, kras), razen kakšen oglas tam pa tam za delo v proizvodnji (pri večini teh je dovolj srednja šola). Domnevam pa da se na te oglase prijavi veliko ljudi, ki so za to daleč bolj kvalificirani, saj sam nisem hodil na srednjo strojno šolo.
Prijatelj mi je priporočil naj grem po firmah spraševati če rabijo kakšnega kot sem jaz, zdaj pa me zanima če to v praksi deluje, oz. če mi podate kakšen nasvet kako ste vi dobili študentsko delo v teji branži?
Pozna kdo podjetja v prej omenjenih krajih, ki bi prišla prav zame?
Kaj pa če bi se prijavil na "štancarsko" delo, a mi bo to prišlo v pomoč pri kasnejšem iskanju redne zaposlitve? Kot sem že zgoraj namignil se mi ne gre za denar, le za izkušnje oz. kasnejše lažje iskanje redne zaposlitve.
Pa prosim ne mi soliti pameti

, vnaprej hvala za odgovore.