STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izbirni predmet 2. letnik

Izbirni predmet 2. letnik

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Izbirni predmet 2. letnik

OdgovorNapisal/-a Gui » 4.7.2016 13:57

Živjo,

v drugem letniku imamo na voljo dva izbirna predmeta, in sicer:

- Ekonomika podjetja
- Osnove kakovosti.

Kakšne so vaše izkušnje oz. izkušnje kolegov ? Pri katerem odnsešeš največ znanja itd...

Hvala za informacije
Gui
Sodelavec
Sodelavec

Re: Izbirni predmet 2. letnik

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 6.7.2016 15:45

Zdravo!

Moje osebno mnenje je, da bi se bilo bolj smiselno usmerit v lastno stroko. Kakovost je definitivno pomembna na vseh vejah. Sem mnenja, da če si že šel študirat strojništvo, potem poskusi od študija potegniti čim več znanja iz stroke.

Za ekonomijo lahko tudi kasneje narediš kakšen tečaj ali pa se je lahko s pomočjo ustreznega gradiva naučiš sam, če bo potreba. Poznam tudi primere ki so šli po faksu narest še ekonomsko izredno. Kakorkoli matematično podlago boš verjetno imel po faksu dobro (sklepam da ne sediš na ušesih :wink: ), torej ne bi smel imeti nobenih težav pri osvajanju ekonomije.

Kaj se tebi zdi bolj pomembno se odloči sam. Jaz ti nič ne predlagam, zgolj delim svoj pogled na situacijo. Ali je neumen ali smiselen pač presodi sam vendar upam da je nekoliko v pomoč. Dejstvo pa je, da noben od predmetov ni neumna izbira, če je to dejansko to kar se bere iz poimenovanja. Karkoli boš izbral ne boš nekaj grozno falil. Nekaj od tega znanja bo že prišlo prav, tako ali drugače.

Lp!

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.7.2016 17:00

tako kot pravi duroplast, če boš "poslušal" oba, nebo čisto nič narobe, da ne boš ostal "fahidiot", ker kasneje v praksi, zmanjka "znanja" tako enega kot drugega tega "kao" levega znanja, ja v redu, ti želiš po liniji najmanjšega odpora..., kar boš pa polll... :D
poznavanje kakovosti je še kako pomemba pri delu s kakšno kurč...evo :evil: avomobilsko industrijo, pa še kje..., lastne izkušnje, kje boš pristal ti, pa menda še sam bog neve :-?, ...
ekonomika pa tako in tako že pri nekem brezveznem s.p.-ju, drugače crkneš...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gui » 8.7.2016 8:31

Hvala za odgovore, sem se odločil za osnove kakovosti, nekako me bolj zanima kot ekonomija.
Gui
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a inženir2016 » 14.7.2016 8:19

Veliko se išče inženirjov iz kakovosti, tako da ti bo to bolj prav prišlo.
inženir2016
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov