epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

grega09 napisal/-a:Ne vem no, nek razlog mora biti. Še 95% ljudi, ki so končali študij, srednjo šolo ali katero koli obliko izobrazbe, mi je reklo, da so bili potem bosi, ko je bilo potrebno skonstruirati orodje v praksi. Nekaj ne "štima" tu po moje.
Zgodba opisuje skoraj petletno tavanje idealista po pašniku svetih krav, ki ga tu imenujemo strojna fakulteta. Lahko bi ta pašnik imenovali tudi z drugim imenom, vendar je to vseeno, ker so vsi igralci v tej žaloigri izmišljeni, čeprav je zgodba popolnoma resnična. Da se kaj takega lahko dogaja, je zasluga izredne moči svetih krav na pašnikih v lasti univerzitetnih ustanov.

six10 napisal/-a:No, jaz pa do sedaj nisem videl korelacije med izobrazbo in višino plače, žal. Res je, da sem delal in delam pri privatnikih, kjer nas je bilo zaposlenih med 5 in 35 ljudi, in ne v velikih podjetjih, ampak izobrazba ni imela pomena.
Iz tega vidika se mi zdi študij zapravljanje časa. Prej kot se zaposliš, bolje je. Imaš plačo, dobivaš izkušnje, v vsakem primeru pa moraš za svoje področje veliko narediti sam doma, da se naučiš, pa četudi se s tem srečaš na faksu (večja verjentnost je, da se sploh ne srečaš).
En primer je programiranje strojev. Na faksu ne obdelaš 1% tega, kar moraš potem dejansko znati. Govorim tako z vidika stroja, kot z vidika softwarea. Drug primer je konstrukcija. Ista pesem. Zelo malo je preračunavanja in razvojnega dela, kar forsira faks. Da ne govorim o orodjarstvu. Tu je pa itak sama akcija, sami pritiski, samo riši, riši sine!

Direktno to ni vidno. Plača je načeloma (bi naj bila) odvisna od hitrosti in kvalitete opravljenega dela.six10 napisal/-a:No, jaz pa do sedaj nisem videl korelacije med izobrazbo in višino plače, žal.
Se popolnoma strinjam s tem, če človeka veseli določeno specialno delo in niti ne pomisli, da bi za ljubi kruhek moral delati še kaj drugega. Takšen bo v času eventuelnega višjega šolanja že z delom ob dobrem šefu (mentorju) pridobil bistveno več znanja s svojega področja in s tem za isto delo dobival višjo plačo kot nekdo drugi z ustreznim (ali še višjim) šolanjem.Iz tega vidika se mi zdi študij zapravljanje časa. Prej kot se zaposliš, bolje je. Imaš plačo, dobivaš izkušnje, .

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov