STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kam naprej?

Kam naprej?

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Kam naprej?

OdgovorNapisal/-a chriskadivec » 27.2.2018 12:59

Pozdravljeni!

Star sem 21 let ter trenutno zaključujem program inženir strojništva, torej VI./1 stopnja izobrazbe (višja šola). Smer strojništvo me je začela zanimati šele pred kakšnim letom, zato sem po gimnaziji izbral to šolo, saj mi je primanjkovalo splošnega znanja iz srednje šole. Sedaj bi študiral še naprej, vendar sem malo izgubljen.
Če šolanje nadaljujem v Novem Mestu na Fakulteti za industrijski inženiring (višja šola), mi priznajo 1. letnik zaradi končane VI/1. stopnje, ter mi ostaneta samo še 2 letnika, v Ljubljani pa tega ne priznavajo ter bi moral spet od začetka. Ali morda veste za še kakšno podobno šolo kjer bi mi priznali nekatere predmete oz. letnike? Ali se bolj splača vpisati na uni. program v Ljubljano kot na vš. v Novo Mesto? Naj nadaljujem v kakšni drugi smeri študija kot je naprimer računalništvo ali elektrotehnika, katere dva sta dobra kombinacija z nazivom inženir strojništva? Hvaležen bom za vso pomoč ter nasvete!

LP
chriskadivec
Novinec
Novinec

Re: Kam naprej?

OdgovorNapisal/-a kenny » 27.2.2018 16:12

poglej še v maribor, se mi zdi da nekaj priznajo. Vedno bolj se gleda znanje in ne šola, tako da malo poglej fakse pa pojdi tja kamor te zanima, moraš pa vedeti, da je na visoki strojni v primerjavi s višjo 500% več teoretičnega lapanja in tudi zahtevnost študija je precej huda. Veliko delodajalcev pa tako ali tako ne loči med visoko in višjo, ker je oboje sedaj 6. stopnja.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kam naprej?

OdgovorNapisal/-a dm84 » 27.2.2018 18:12

Odvisno kaj bi rad počel in koliko se čutiš sposoben/voljan študirati. Če si gimanzijec, neko osnovo imaš za to - predvidevam.
Če bi rad delal v R&D okolju in imel na splošno najboljše reference za zaposlitev, potem uni študij brez pomisleka (teoretično lapanje, kot mu nekateri pravijo, bo tvoja baza za mnoga naslednja leta). Če bi bil raje nekje v sektorju tehnologije, proizvodnje ali kakovosti, ptem bo tudi visoka čisto ok. Za tistih par izpitov iz višje(priznajo/ne priznajo) se ne sekiraj, so brezpredmetni. Na uni študiju in potem v karieri bo za uspeh potrebno še marsikaj, tako da se ti bodo nekoč zdeli kaplja v morju...
Sicer pa kar pogumno, zdaj je čas! Srečno.
dm84
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov