epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Panzeraustirol napisal/-a:Meni osebno je matematika zlo na zemlji in bi seveda raje šel na maturi delati angleščino, kjer sem odličen...

Duroplast napisal/-a:Tako mlad, pa že v politiki. Nekdo zadaj lobira, ker to niso besede dijaka.
Iskreno povedano poznavanje tujih jezikov ni merodajno za kriterij vpisa na ta študij. Pri jezikih je tako. Najbolj se ga naučiš, ko ga potrebuješ in uporabljaš. Đabe tebi vse šole, če nisi v tujem jeziku nikoli govoril. Eno leto življenja v tujini je za moje pojme več vredno kot 5 let tečajev in jezikovnih predmetov.
Matematika je pa nujna in tu jaz osebno ne bi popustil, če bi me dali v vodstvo. Iz lastnih izkušenj je dobro razumevanje matematike in fizike tisto, kar te bo pripeljalo čez faks. Ne jeziki. Za kako neznano besedo že pogledaš v slovar kar se tiče terminologije, načelno je pa to to. Večina gradiva je še vedno v slovenščini razen parih izjem in iz tega stališča...
Po mojem nekdo, ki bi ob omejitvi vpisa točke kompenziral z angleščino ne bi smel biti obravnavan prednostno pred tistim, ki je točke nabral z matematiko, ker slednjo razume.
Če meniš, da matematike ne potrebuješ... potem.ne vem zakaj sploh razmišljaš o fakulteti. Namen fakultete ni izobraževati obrtna znanja.

Panzeraustirol napisal/-a:Nisem niti rekel da bi tisti, ki izbere angleščino moral imeti prednost pred tistim, ki izberejo matematiko. Super bi bili sprejemni izpiti, za vse popolnoma enako.

Duroplast napisal/-a:V bistvu gredo stvari na Ljubljanski strojni fakulteti v pravo smer. Režim se je nekaj let po uvedbi bolonje zaostril, stara garda je počasi šla (mi-zadnja generacija smo imeli čast, da nas je še prežulila), predava se aktualna snov...
Tudi kar se tiče vpisov... s strani asistentov in profesorjev je bilo zadnjih letih slišati precej negodovanja glede te norije z vpisi. Na strojno fakulteto so se začeli vpisovati ljudje, ki so jih namamili nizki vpisni pogoji. V bistvu si moral biti res "poseben" da ti ni supelo vpisati v prvi letnik. Nekdaj so bili vsaj sprejemci, zdaj tega ni in tako je na strojno prišel vsak, pa magari je imel kaj pojma ali ne. Tudi presežek se je sprejel. Rezultat je nek procent fiktivnih študentov v prvem letniku in še mnogo večji procent izgubljencev, ki ne vedo zakaj so tu.
In... ko nekdo pride čez vse te selektivne preizkušnje, dokaže svoje znanje tudi na področjih ki mu ne ugajajo... Ne, tak bo zahteval, da ta standard NE upade. Kar je prav, sicer gre lahko vs samo navzdol.
dm84 napisal/-a:Dej, resno, za tvoje dobro - mogoče Aškerčeva 6 res ni zate.
Pač foh bazira na matematiki, če ne verjameš, boš tam sigurno okusil... mnogim se tudi upre![]()

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov