epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

auba napisal/-a:Pozdravljeni, sem šudent v 3. letniku RRP v Ljubljani in se odločam na kateri smeri bom nadaljeval študij. Nekako se mi zdi najbolj zanimiva smer industrijsko inženirstvo, saj dobiš osnove proizvodnih procesov v 1. letniku, nato pa še vodenje proizvodnje itd. Zdi se mi da se lahko s tem zanjem zaposliš v skoraj vseh panogah, ne nujno v strojništvu, še posebej če za izbirne predmete vzameš kaj iz ekonomske fakultete. Kako je s tem v praksi, se taki strojniki iščejo, pa ne samo v strojništvu? Kakšne so plače? Druga opcija je konstrukterstvo, ki pa se mi v Sloveniji ne zdi najboljša izbira. Do sedaj mi je večina ljudi reklo naj ne grem na konstrukterstvo, čeprav naj bi tam šla večina tistih bolj 'pridnih'. Mogoče kdo, ki že ima izkušnje ve kako je s tem?

Res je. Je pa vredno razmisleka o svoji sposobnosti.Kjer npr. konstrukterstvo pač delaš to kar moraš delat, in nimaš veliko dela z slabe voljnimi ljudmi

grega09 napisal/-a:Me pa malo zanima, kaj se pri študiju strojništva pri nas danes šteje za eksotične predmete.
Pa ne ga preveč strašiti s študijem. Če ga zanima in ima voljo, bo že prišel čez. Kaj ga pa zanima pa samo on ve. Se je pa za naravoslovne in tehnične študije res malo težko odločati samo na podlagi tega kar bo mogoče trg v prihodnosti potreboval in brez osnove lastnega zanimanja ter nekaj talenta.
Kot sem v eni temi pred kratkim napisal obstaja pri inženirjih strojništva največja možnost, da kmalu po študiju ne bodo počeli tega, kar se pričakuje v poklicu inženirja. Malo opazujem mojo generacijo, kjer se tudi tisti, ki so bili nekje v razvoju ali konstrukciji, počasi selijo v prodajne in podobne vode. Če je le možno v takšna podjetja, kjer so lastniki tujci severno od nas
.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost