STROJNISTVO.com • Poglej temo - 2. Stopnja na FS UM

2. Stopnja na FS UM

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

2. Stopnja na FS UM

OdgovorNapisal/-a stux » 22.4.2021 16:44

Zdravo :D

zanima me, če ma kdo info kaksne omejitve so ponavadi oz. so bile v prejsnjih letih za vpis na magistrski program na FS UM v mariboru za strojništvo oziroma mehatroniko?
stux
Novinec
Novinec

Re: 2. Stopnja na FS UM

OdgovorNapisal/-a vili » 22.4.2021 17:16

sicer nisem "mariborčan", sem bil "ljubljančan" in sem imel tudi prijatelje iz totega MB, ampak smo te "štose spraševali na FAKSU na "referatu" ali nekaj takega, je kar nekaj desetletij nazaj, pa se ne jezit..., je bilo luštno...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 22.4.2021 18:55

stux napisal/-a:Zdravo :D

zanima me, če ma kdo info kaksne omejitve so ponavadi oz. so bile v prejsnjih letih za vpis na magistrski program na FS UM v mariboru za strojništvo oziroma mehatroniko?

Za drugo stopnjo se ne sekiraj. Sam da prvo stopnjo zdelaš ni težav. Problem je edino za doktorat, ker tam če hočeš da te kdo pod okrilje vzame moraš met povprečje najmanj 8.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a stux » 22.4.2021 21:44

Duroplast napisal/-a:

Za drugo stopnjo se ne sekiraj. Sam da prvo stopnjo zdelaš ni težav. Problem je edino za doktorat, ker tam če hočeš da te kdo pod okrilje vzame moraš met povprečje najmanj 8.

A si siguren? Js sm slisal da so omejitve, sam nikjer nism najdu podatka kaksna povprecja so sprejel, tut na referatu ne.
stux
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 22.4.2021 22:06

stux napisal/-a:
Duroplast napisal/-a:

A si siguren? Js sm slisal da so omejitve, sam nikjer nism najdu podatka kaksna povprecja so sprejel, tut na referatu ne.

Glej dejansko se za 2. stopnjo odloči relativno majhen delež diplomantov 1. stopnje. So omejitve glede na smer mogoče ampak praksa je taka da jih največ rine na proizvodno smer. Mehatronika, Konstrukcija nekaj srednjega, Energetika nekako najmanj.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dante » 24.4.2021 16:22

Jaz sem se pred nekaj mesci zanimal za magisterij (Strojništvo MB) pa še zaradi nekaj drugih stvari sem moral klicati v referat pa sem mimogrede vprašal referentko kako je z omejitvami za na magisterij pa je rekla da čist odvisno, enkrat jih sploh ni, ko so, se pa ponavadi gibajo med ocenama 6 in 7, najvišja kar se ona spomni je pa rekla da je blo okoli 7,5. Je pa res vprašanje kakšna bo situacija letos, ker sklepam da bo manj diplomantov dobilo zaposlitev in zna omejitev poskočit.
Dante
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 24.4.2021 20:02

stux:
če ti pa na referatu ne znajo povedat pogojev, pol pa naj zaprejo "faks - štacuno"..., kaj se sploh še grejo..., spravljajo na trg dela kar nekaj..., pol pa bodi konkurenčen, "malo morgen"..., grrr...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost