STROJNISTVO.com • Poglej temo - VARJENJE S.P

VARJENJE S.P

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

VARJENJE S.P

OdgovorNapisal/-a muhotepec » 19.8.2023 20:13

Zdravo,

Malo razmišljam ,da bi kot popoldansko obrt začel z ponujanjem storitev varjenja (TIG/MIG/MAG).
Glede na to, da vsepovsod primankuje varilcev, mislim da bi bil kr obetaven posel. Glede na to kake so plače se bo treba nekak znajti.
Če bi stvar zalaufala bi bil pripravljen tudi pustit šiht.

Lp
muhotepec
Pripravnik
Pripravnik

Re: VARJENJE S.P

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 19.8.2023 21:37

2 moja soseda nekaj takega delata.... tupa, ko točak.

Samo po avtih vidim, da jima kr gre.. Boljš kot meni.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 20.8.2023 8:45

kaj imata propelerčne...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 20.8.2023 9:51

Kot vidim, je donis teku, da nekateri S.P. ji, če ne bo kasiru 200 - 500 eu , se dela sploh ne lotja...
In pol razni "old taimer" zanesenjaki, al pa navadn smrtniki , ku kej nucaja, pridija...
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 20.8.2023 10:26

Če se boš tole šel, vsaj poskrbi, da boš v 20 letih zaslužil kar misliš. Vsaj večino. Potem bo težko tako efektivno švajsati, pa mlajši tumbci prihajajo za tabo. Večina jih to pozabi...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.8.2023 11:15

Definitivno zagrabi ! :) Vedno so se najbolje izkazali fantje, ki zagrabijo zadevo .. tudi v drek če je treba, ter potegnejo ven itd.

Tako da - dobrodošel v druščini. 8)
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.8.2023 11:54

Švajsanje je že fajn, hitro se naučiš, če si malo talenta, finese pridejo pa z delom. Ko sem sam začel variti TIG, sem malo naštudiral nastavitve in šus sem varil aluminij. Ko sem hodil okrog (recimo 8 let nazaj), jih pa večina še vedela ni kaj je to čistilni efekt med AC varjenjem, razen kakšen redek in na inštitutu za varjenje. Takle mamo... Verjetno je danes že kaj drugače.
Pa kar sem srečal resnih (večina TIG) varilcev na terenu se drugega kot nastavitev švajsaparata in gorilca niso taknili. Pa sem od drugih izvedel, da tako pač je in če hočeš kvalitetne vare vleči in jih drugi rabijo, se morajo sprijazniti s tem. Plus investicija v opremo je dokaj nizka npr. če primerjaš z neko opremo za strojno obdelavo. Tu govorim za nek popoldanski fuš, popoldanski s.p. ali pa nek začetek obrti.
Pride pa *eba, ker si doma v Sloveniji in je treba še za marsikaj drugega poprijeti, ker je trg (z redkimi izjemami, za katere ne bi rad prepričeval ljudi in jim dajal lažnega upanja, da jim bodo prišle nasproti) premajhen, da boš samo neke fine zvare žgal dneve in dneve.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 24.8.2023 6:44

grega09 napisal/-a:Pride pa *eba, ker si doma v Sloveniji in je treba še za marsikaj drugega poprijeti, ker je trg (z redkimi izjemami, za katere ne bi rad prepričeval ljudi in jim dajal lažnega upanja, da jim bodo prišle nasproti) premajhen, da boš samo neke fine zvare žgal dneve in dneve.

Če boš delal svoje projekte (za končno stranko) pričakuj da boš dejansko varil tam nekje 10% svojega delovnega časa. ostalo bo laufanje po terenu, meritve, nabava materiala, priprava materiala, laufanje okrog večjih firm (ker laserja in abkantarce res ne boš mel doma, pa žaganje cevi, pa brušenje, barvanje, montaža, izterjava dolgov itd.. 10% sem še velik povedal. Že v organizirani individualni proizvodnji (kjer pripravo delajo drugi) varilci dosegajo precej slab procent "ARC ON" glede na delovni čas.

Js vsakemu, ki se odloča o samostoji poti to priporočam, končno boš sam svoje sreče kovač (če verjameš) pa zakaj bi šlo ostalim boljše kot meni :lol: dela je kot smetja, denar kr za tabo mečejo, pa še vedno ni ljudi...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tehnik » 27.8.2023 9:01

Če imaš certifikat iz varjenja kovinskih materijalov, potem je dela v SLO več kot dovolj. Če pa si ambiciozen in probaš v AVT, je dela in denarja še več.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hobikovinar » 1.11.2024 22:30

Pozdravljen,

ne odpiraj popoldanca. Brez veze. Veš koliko ljudi popoldne vari majhene stvari in cele gradbene konstrukcije da ti ni nic jasno sploh ce gre v petek ob 16 iz sihta pa ga zge cez vikend, to sam jurji padajo. Inšpektorji pa baje fusarje lovijo, samo ce pomislim koko se hvalijo da jim je inšpektor sosed al kolega itd,... pa tip fusa po tujini in v sloveniji 15 let pa nikome nic.

Lej zacni krast pa deli na crno vsi to delajo a ti mislis, da ma folk avte pa bajte ker dela posteno. malo morgen. Tko sem sam jaz neumen. Pa noces vedet kak zivim. Da bos pa najdu delodajalca k te bo posten placu pa te zgodbe pozab. Zaposlitev je kraja, zapomni si to. Ce hoces med dnar mores odpret firmo pa met vsaj 20 suznjev al pa delat na crno. Inspektorji so a pvsi pokupljeni. Jaznisem mogu pridet za inšpektorja to ti vse pove. Lahko sam nastevat zacnem. Sam ne bom k je javn forum. Ko pride ga podkup, vsi ga. pa je mir. V celjene upajo več k so rekli da jih bodo pokopal, vsaj tako se govori. pa majo mir. Eko kel mas vsi enai vsi enkopravni, nic vec malo morgn.

Ti sam svasi. Sam glej da nimas kaksnega slovenca za soseda.

To je slovenija,.. oziroma je ni vec. Priklopmo se madzarom, verjetno bo bolje.
hobikovinar
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a hobikovinar » 1.11.2024 22:34

Pozdravljen,

ne odpiraj popoldanca. Brez veze. Veš koliko ljudi popoldne vari majhene stvari in cele gradbene konstrukcije da ti ni nic jasno sploh ce gre v petek ob 16 iz sihta pa ga zge cez vikend, to sam jurji padajo. Inšpektorji pa baje fusarje lovijo, samo ce pomislim koko se hvalijo da jim je inšpektor sosed al kolega itd,... pa tip fusa po tujini in v sloveniji 15 let pa nikome nic.

Lej zacni krast pa deli na crno vsi to delajo a ti mislis, da ma folk avte pa bajte ker dela posteno. malo morgen. Tko sem sam jaz neumen. Pa noces vedet kak zivim. Da bos pa najdu delodajalca k te bo posten placu pa te zgodbe pozab. Zaposlitev je kraja, zapomni si to. Ce hoces med dnar mores odpret firmo pa met vsaj 20 suznjev al pa delat na crno. Inspektorji so pa vsi pokupljeni. Jaz nisem mogu pridet za inšpektorja to ti vse pove. Lahko sam nastevat zacnem. Sam ne bom k je javn forum. Ko pride ga podkup, vsi ga. pa je mir. V celje ne upajo več k so rekli da jih bodo pokopal, vsaj tako se govori. Pa majo mir. Eko kle mas vsi enaki vsi enkopravni, nic vec malo morgn.

Ti sam svasi. Sam glej da nimas kaksnega slovenca za soseda.

To je slovenija,.. oziroma je ni vec. Priklopmo se madzarom, verjetno bo bolje.

ti sam fusi pa zgi na mrtvo. Enmu ciganu rec da ti amterijal zrihta na crno pa gas.
hobikovinar
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a grega09 » 3.11.2024 8:26

Tale ve kaj govori. :D

Večina je pa vedno tiho, ker so vsi "tam zraven".
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost