STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pot do magisterija

Pot do magisterija

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Pot do magisterija

OdgovorNapisal/-a Kranjd » 30.11.2023 23:47

Pozdravljeni,

moj cilj je priti do magisterskega programa (v Lj). Univerzitetni program mi verjetno ne bo predstavljal težav, vandar bi pa zelo cenil več prakse in znanje mehatronike (,katera me zelo zanima), ki bi ju pridobil na visoki šoli.
Zanima me kakšne so dejanske zahteve pri vpisu na magisterij iz visokošolske smeri. Je mogoče kdo izbral to smer in ve ali so ti izpiti res tako težki ali ne. Si je potrebno vzeti še dodatno leto študija?

Hvala za odgovore!
Kranjd
Novinec
Novinec

Re: Pot do magisterija

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 1.12.2023 9:09

Opravit boš moral še Analizo 3 (Matematika 3) pa mislim da je še ene par diferencialnih izpitov... to ti ne uide. Ko izpolniš pogoje boš lahko zaprosil za vpis na MAG.

Če govoriva za FS LJ ... Pravilniki so se precej spreminjali zadnjih 5 let pa še študijski programi so se malenkost na glavo obrnil. Tko da pozanimaj se v referatu kakšne so zahteve. Tudi tam maš sedaj po novem dost bolj prijazne gospe ki so sam za pohvalit.

Ne sprašuj po forumih ker boš dobil polovične odgovore od katerih boš še bolj zmeden.

Kar se tiče težavnosti težko komentiram. Jaz sem doštudiral po sistemu pred prenovo programov ampak se vse da. Maljši kolegi ki še končujejo pravijo da je s prenovo celo manj stresno...

Izkušnje se razlikujejo glede na življenjske okoliščine, tvoje odnose in tud glede na samodisciplino. Ne obupat, pojdi če te veseli.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost