STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vpis na 3 letno Visoko ali na 2 letno Mehatronika

Vpis na 3 letno Visoko ali na 2 letno Mehatronika

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Vpis na 3 letno Visoko ali na 2 letno Mehatronika

OdgovorNapisal/-a jeuca » 6.8.2024 13:35

Pozdravljeni zanima me samo če mi kdo lahko da kakšen nasvet. nekoliko sem izgubljen glede nadaljnega študija. Končal sem Srednjo Strojno na Aškerčevi in bil tudi sprejet na Visoko (3.letno čez cesto mislm da Aškerčeva 6). Malo sem pouprašal bivše profesorje in kolege in nekateri so mi rekli da je Visoka šola težka in ker imamo doma obrt se mi glih ne splača it. Povedali so mi da je bolje da se vpišem na mehatroniko (2 letno).

Zdej uprašanje k ga dejansk hocm uprasat je a je dejansk tok hudo k usi jamrajo da je visoka zlo težka da se rabs skos sam ucit po 4 ure na dan al se mi dejansk bol splaca na 2 letno?

Osebno se v sredni nism rabu glih kej prevec ucit ponavad en dan prej kksne 2-3 ure. Matematka mi ni tok velk problem bol mi je sam to da nočm časa stran metat in bi sou rajs neki produktivnga delat. Rabm pa paper da sm naredu faks.

LP vsem
jeuca
Novinec
Novinec

Re: Vpis na 3 letno Visoko ali na 2 letno Mehatronika

OdgovorNapisal/-a Demz » 6.8.2024 14:52

Kot prvo, sedaj si že polnoleten in smeš začeti pisati pravilno slovensko, saj si zrel človek.

Sicer bi ti pa položil na dušo, da - za ljubo voljo, uči se, sedaj je tvoj čas učenja. Ko ga boš prekinil, je zelo težko nazaj. Torej uči se, ker ti ne rabiš zgolj papirja, rabiš znanje za ta svet, ta svet pa ni čisto nedolžen! Namreč precej grize, še posebej zato rabiš znanje. In - ne boj se govoric, kako je fax težki, ker to ni res. Sploh ker govoriš, da ti matematika (in fizika za njo) ne dela težav. Vsaka šola je narejena za povprečnega človeka, naj te ne premamijo govorice o težavnosti itd.

Marš v šolo, uči se pridno, potem pa pridi k meni na šiht, rabim take. Diplomo si boš pa navesil v spalnici na zid, tako da boš predvsem sam nase ponosen in ne drugi zate. Ni treba da drugi zijajo po tvojih dosežkih in cedijo sline.

Upam da razumeš, kaj ti pripovedujem. Diplomiraj, čim višje, ne samo 3 leta. Ker - znanja je vedno premalo. Predvsem širine v znanju.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 7.8.2024 7:16

Glede na slog pisanja, predlagam da začneš takoj delati. Škoda metati stran tvojega časa z učenjem. Čez čas, ko boš ugotovil, kje ina kaj manjka, se boš pa malo bolj potrudil in naredil, če boš zadevo potreboval.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 7.8.2024 22:33

https://gea-college.si/fakulteta/visoko ... jetnistvo/

Tole je za take zadetke....

Pa še ChatGPT naročnino boš rabil, da ti bo pisal domače naloge.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost