STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varilni aparat na polnjeno žico

Varilni aparat na polnjeno žico

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Varilni aparat na polnjeno žico

OdgovorNapisal/-a MARČ » 19.12.2017 11:12

Zdravo, zanima me kako se kaj obnese varilni aparat na polnjeno žico imate kakšne izkušnje .

Zanima me za varjenje materialov od 3mm- do 15mm (če sploh lahko variš takšno debelino)

Sedaj že imam co2 400A in ELEKTRO INVERTERJA VTL 200 MAXI vendar bi zamenjo za varilni aparat z polnjenjo žico zaradi daljših varov.
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Varilni aparat na polnjeno žico

OdgovorNapisal/-a pujs » 19.12.2017 16:06

Si ti resen?
pujs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MARČ » 20.12.2017 6:17

Kaj če sem resen zamenjo bi elektro inverterja za aparat na polnjenjo žico zaradi neprekinjenih dalših varov ki jih z elektrodo ne moreš.

Zato sprašujem tukaj kateri ga ima ali saj ve kako je z tem aparatom saj sam nisem seznanjen z njim
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 20.12.2017 7:45

Jutro. Aparat na polnjeno žico je za hobi uporabo in ne za vleči dolge neprekinjene vare. Zato verjetno tudi tista opazka. To, kar imaš ti, je idealna kombinacija (CO2 + inverter), z tem lahko variš vse. Nekaj pač na elektrode, ampak gre. Če ti varjenje z elektrodo dela težave pa si vzemi malo časa in poskušaj različne načine, pa youtube...

LP!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MARČ » 20.12.2017 8:15

Težave mi ne dela z elektrodo, gre se bol za čas ko delas da ne rabis menjavat elektrod saj veste kaj je danes problem gledas pac na vsako minutu da si prej konec. In sem misliv da lahko kaj nadoknadim z aparatom z polnjenjo žico.

L.P.
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pujs » 20.12.2017 9:39

MARČ napisal/-a:Težave mi ne dela z elektrodo, gre se bol za čas ko delas da ne rabis menjavat elektrod saj veste kaj je danes problem gledas pac na vsako minutu da si prej konec. In sem misliv da lahko kaj nadoknadim z aparatom z polnjenjo žico.

L.P.

Ti pišeš, ds imaš 400a migmag. Veš,kaj se uporablja polnjena žica in na katerem stroju?

Predlagam, da za resno delo prebereš kaj literature, recimo Tušek, Tehnologija varjenja. Youtube tudi lahko pomaga, samo ne od tam vsega jemat kot povsem pravilno.

Delo kar nekaj na pamet, kot tvoje denimo je, brez nekih osnov zna biti nevarno. Varjenje je zahtevna zadeva, potrebno vedet, kaj se dogaja pod oblokom. Ko nastane zlep, pa nekaj pade, pol je pa jeba.
pujs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 20.12.2017 14:20

Čakaj,ampak CO2 400 A je glih za hitro varjenje dolgih varov namenjen,ne vem,kaj bi še rad? Polnjena žica je pa sam zasilna rešitev ,če ne moreš uporabit plina-če je to nekje zunaj,al pa če je aparat tak zmazek,da sploh nima možnosti plina.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MARČ » 20.12.2017 14:36

1 Gre se mi za to da lahko varim zunaj na prostem doma ali terensko delo, in ne vlačim okrog varstroja 400A VODNO HLAJENEGA ki ima okrog 350-400KG z jeklenko in si sam pa jebeš ježa ko ga prestavlas sem pa tja.

2 Aparat je malo bol lahek kot co2

Imel sem nekaj takega v mislih
http://www.varesi.si/trgovina/varilni-a ... l-synergic

https://www.omn-shop.si/wtl-mig-250-mig ... erter.html
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 20.12.2017 15:03

MARČ napisal/-a:... gledas pac na vsako minutu da si prej konec.

Po napisanem sodeč si neki hud profič z izjemno veliko (ne)serijskega dela... Kaj pa sploh delaš?
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 20.12.2017 15:26

najprej!!!, da bi vlekel nevem kako dolge vare, potem pa delo zunaj - ja za to so strženske žice primerne, prestavljanje mašine..., neko "flikanje", elektroda in to je to..., no probaj, morda ti pa kdo posodi to - podobno "mašino"...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 20.12.2017 16:59

Ko boš videl ceno za polnjeno žico te bo minilo.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 20.12.2017 17:37

Enofazni aparat tam okol 200 A glih ni za neke dolge vare-to je bolj tko,da kakšen var nardiš na terenu. Če boš hotel pa par kil vara nardit,boš moral pa kaj trofaznega kupt, vsaj 250A al pa več, za kakšno dolgotrajno varjenje,če se že pogovarjaš kot profi. Najprej se moraš izjasnit,kaj sploh delaš. Če ograje delaš, je to čist OK,če pa konstrukcije variš, al pa bagerske žlice,je pa čist druga pesem.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MARČ » 21.12.2017 6:21

Zaj da se okvarjam kot profi dlih ne ampak ob službi kolko mi čas dopušča 2 uri skor vsak dan odvisno , hja ja tudi bagerske žliče in roke ko počijo zaradi trdega terena in vibracij.
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a orhideja » 21.12.2017 22:48

Varilni aparat za polnjeno žico (pravzaprav že) imate, to je vaš 400A aparat, ki ste ga omenili. Le pogonska kolesca priporočajo polokrogle oblike, spet nekateri narebričene.
Glede varjenja s polnjenimi žicami pa nekaj pojasnil:
- večina polnjenih žic prav tako zahteva zaščitni plin, izjema so le tako imenovane samozaščitne žice, ki pa niso prav posebej razširjene. Plin je lahko CO2, ali pa mešanica Ar in CO2.
- posebej so uporabne pri navarjanju obrabljenih delov, za trde navare, saj je produktivnost precej večja od elektrod. Obstajajo enaki tipi polnjenih žic kot elektrode za navarjanje, različnih trdot navara do 60 Rockwella.
- zaradi zahtev po zaščitnem plinu ste še vedno omejeni pri varjenju na prostem zaradi vetra. To morate upoštevati in je verjetno prikladneje na teren vzeti varilni invertor in variti z elektrodami.
Proizvajalcev polnjenih žic je kar veliko, meni so najbolj poznane jeseniške. Na njihovem spletu si lahko ogledate njihov program za različne namene uporabe.
Omenjate, da varite tudi bagerske žlice in počene nosilne roke. Strinjam se s predhodnim komentarjem, da je tako varjenje že resna zadeva. Upam, da uporabljate pravilno tehnologijo priprave (priprava žleba, brušenje razpok), pravilno izbiro dodajnega materiala in tehnologijo varjenja.
V kolikor pa navarjate izrabljeno bagersko žlico, pa kar: ustrezna polnjena žica, plin in prostor s čim manj prepiha. 400A aparat mora vlečt polnjeno žico fi 1,2 mm.

Lep pozdrav
orhideja
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a MARČ » 22.12.2017 8:48

Po teh debatah je najbolje res da imam za takšna dela inverterja, da bodo vari vredu in nebo kakih mehurčko od vetra.

Lp vsem ki ste si vzeli čas in se poglobili v temo .
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov