STROJNISTVO.com • Poglej temo - Iščem HIDRAVLJIČNI CILINDER

Iščem HIDRAVLJIČNI CILINDER

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Iščem HIDRAVLJIČNI CILINDER

OdgovorNapisal/-a vash » 25.11.2007 13:03

Pozdravljeni !

Povprašujem za dvosmerni hidravljični cilinder s stranskimi priklopi dolžine hoda od 100 do 150mm in dolžino batnice cca 200mm. Bilo bi priporočljivo če je z vpenjalnimi ušesi ker bi bil uporabljen za naklon vilic na viličarju. Začetna dolžina med ušesi cca 350mm končna pa cca 550mm.

Za odgovore se vam zahvaljujem.

mail: bastianvash(AFNA)hotmail.com
vash
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 25.11.2007 13:34

Nekaj v zvezi z izdelavo novih cilindrov sem ti poslal na mail.Upam da ti bo v pomoč.

LP!
"Bomo vidli" so rekli slepi...
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

Cilinder

OdgovorNapisal/-a Max46 » 25.11.2007 19:06

Če si pripravljen kupit novega pokliči v MAPRO pa ti bodo naredil takšnega kot želiš imeti. Predvidevam da si strojnik in verjetno znaš narisat tudi cilinder. Veliko lažje se boš dogovarjal z njimi če jim pošlješ skico po mailu. Za njih so v bistvu pomembne priključne mere, premer bata in batnice ter željen hod. Priporočam da se pozanimaš pri njih. Jaz sem že dva cilindra dal njim naredit tko da sem zrisal točno kaj hočem met (premeri, hodi, priključne dimenzije, tip priključkov za cevi in kako naj bodo obrnjeni ti priključki na cilindru.) Ko so naredil cilinder so me poklical in mi ga po pošti poslal po povzetju. Samo še v končno barvo sem ga dal in zmontiral na konstrukcijo.

Tko da jaz sem zadovoljen z njimi
Max46
Pripravnik
Pripravnik

Hidravlični cilinder

OdgovorNapisal/-a Gandra » 27.11.2007 14:02

Hidravlični cilinder ima vsaj eno značilnost skozi svojo zgodovino: delovanjem nekega tlaka (npr. olja,zraka, vode...) na določeno površino (bat ali batnica)se ustvari sila (N ali kN). To pomeni, da je potrebno precizirati medij (zrak, olje), delovni ali max oz. min. tlak (bar), tudi hitrost premika bata je včasih zelo pomembna (m/s), pogoji obratovanja (zunaj ali vedno pod streho), funkcija cilindra ... in še nekaj podatkov je potrebno za optimalno izbiro.

pozdrav,

DG
Gandra
Novinec
Novinec

HVALA

OdgovorNapisal/-a vash » 13.2.2008 13:49

Se zahvaljujem vsem za pomoč!

Zadeva že montirana in v delovanju - le snega še ni bilo da bi stestirali !

:P
vash
Novinec
Novinec

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov