STROJNISTVO.com • Poglej temo - Širitev Baze znanja

Širitev Baze znanja

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Širitev Baze znanja

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 20.7.2009 7:08

Rubrika "Baza znanja" je dokaj skromna, pa tudi zelo počasi se povečuje. V okvirju Foruma se pogosto pojavljajo razne povezave do e-literature, tabel, ...

Predlagam, da se Baza znanja razdeli v področja, poglavja..., kamor se vstavljajo zelo kratki opisi (morda samo obsežnejši naslov) in direktna povezava. Mislim, da bi sorazmerno hitro pridobili "Strojniški priročnik" z dokaj obsežno in specializirano vsebino.

Ali je to možno realizirati?
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Abakus » 20.7.2009 7:17

Ideja vredna realizacije. Jaz sem že kar nekaj povezav, ki sem jih odkril znotraj posameznih tem, shranil. V bazi znanja pa teh podatkov ni.
Abakus
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zodiac » 20.7.2009 9:58

Zelo zanimiv in koristen predlog.
zodiac
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.7.2009 10:54

Super! Dajmo zraven še Statiko s kakimi uporabnimi primeri, na katero očitno samo Žerjavar odgovarja.

Vsi ostali očitno nimamo dovolj samozavesti :oops: ... z menoj vred!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 20.7.2009 13:01

Kaj pa če bi bila baza znanja v obliki wiki-ja, kjer lahko vsak uporabnik doda svoje znanje?

Da nebi podvajali podatkov, bi lahko uporabili kar kategorijo [url=http://sl.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Strojništvo]strojništva na slovenski wikipediji[/url].
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 27.8.2009 14:34

gregors2 napisal/-a:Kaj pa če bi bila baza znanja v obliki wiki-ja, kjer lahko vsak uporabnik doda svoje znanje?

Da nebi podvajali podatkov, bi lahko uporabili kar kategorijo [url=http://sl.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Strojništvo]strojništva na slovenski wikipediji[/url].

Pomojem je bolje, da v bazo znanja dodaja gradivo nekdo ročno (tak, ki se spozna na zadeve, ki jih dodaja oz. poišče nekoga ki jih pozna), ker dodajanje, kot ga predlagate vi lahko hitro postane kup šare, kjer ne moreš z zagotovostjo zaupati viru informacij... Za samo wikipedio še nekako gre, kjer pogledaš podatke za na splošno, tako da če tudi kaj ni pravilno ni panike, v bazi znanja pa naj bi bili preverjeni podatki, ki jih lahko brez pomišljanja rabiš pri delu.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 27.8.2009 16:54

je bolje, da v bazo znanja dodaja gradivo nekdo ročno
S tem se popolnoma strinjam. Torej dobi "Baza znanja" podpoglavje, kamor lahko vsakdo vstavi predlog koristne povezave. "Administrator" pa po svoji presoji premesti povezavo v glavno poglavje in sestavi ustrezni kratki opis, če ga ni sestavil že predlagatelj. Kratki opis je po moje potreben, da ni potrebno po nepotrebnem odpirati povezav, za katere ne veš, kam vodijo.
Morda pa dodamo še podpoglavje "Šara", kamor romajo vse neuvrščene povezave. Morda bodo komu koristile.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 27.8.2009 17:42

Se strinjam s predlogom. Bi bila zelo koristna zadeva, h kateri bi lahko vsak prispeval. Edino podpoglavij bi bilo treba narediti več, mogoče nekaj takšnega kot je zgrajen forum.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bozo » 28.8.2009 9:28

Jaz sem bil ustanovitelj baze podatkov študentov strojništva mariborske fakultete, gmail račun če slučajno kdo pozna! Zadeva je funkcionirala odlično, dokler ni en pra... gor uletu označil vse in vse pobrisal in zamenjal geslo! K sreči sem lahko s pomočjo gmail tima lahko pridobil vse podatke nazaj katere sem kasneje zaupal samo administratorjem fourma FS-ja! kateri so pa naredili bazo in so dodal vse kar je bilo na gmailu in še več!

http://studenti.fs.uni-mb.si/index.php? ... &Itemid=53

Žal pa dostopa do teh podatkov nimam več, tako da apeliram, na admine FS-ja če slučajno prebirajo ta forum, da dodajo še na to bazo stvari katere bi bile uporabne širši strojniški populaciji!

HVALA
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov