STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izračun?

Izračun?

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Izračun?

OdgovorNapisal/-a perisa » 13.12.2005 21:54

rabim eno pomoč:rabil bi izračune za en obdelovanec an katerem je 6 postopkov obdelave,od (frezannnja,vrtanja,.....)to je čas obdelave,rezalne sile,....
perisa
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a urbanyx » 14.12.2005 10:39

Najverjetneje si boš moral pomagati s kakšno knjigo o proizvodnem strojništvu.

Jaz sem lani izdeloval seminarsko nalogo, in sem moral preračunavati posamezne operacije obdelave, pomagal sem si pa z knjigo, mislim da je bila Hinko Murn: Odrezovanje.
Strojnik z dušo in srcem.
urbanyx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eustahije » 14.12.2005 13:15

Urbanyx, oprosti za popravek, Hinko Muren! Lahko pa si pomagaš tudi s knjigo od Francija Čuša: Tehnika odrezavanja! V tej knjigi je pa res vse, priskrbeti si boš moral edino določene koeficiente ali karakteristike strojev, kateri pridejo v poštev pri tebi, torej vrtilne hitrosti, ki jih omogoča stroj, delovno območje, širina mize in podobno, kajti predvsem moraš poskrbeti, da se lahko tvoj izdelek izdela na določenem stroju! Za dodatno pomoč se priporočam, koliko bo čas dopuščal! Prav ti bo mogoče za izbiro strojev in podobno prišla tudi knjiga Andreja Polajnarja: Priprava proizvodnje, učbenik za delo v praxi!

Slika
eustahije
Moderator
Moderator

Ponudba za izdelavo naloge

OdgovorNapisal/-a alesbrejc20 » 14.12.2005 18:17

Živjo!
Ponujam ti pomoč! Se pravi, da sem it za plačilo (povšal glede na to kar dobiš) pripravljen narediti to nalogo.Enako nalogo sem tudi jaz izdeloval lani na "ISKRI"!
Nalogo vedno priredim željam po oceni (s tem, da vedno dodam majčken varnostni faktor!).
Naloga bi vsebovala: delavniško risbo komada na Avto cad-u, list z delovnim potekom, list s seznamom orodij, potem pa še stvari ki bodo izračunane pri vsakem izmed postopkov: kvaliteta obdelave, srednje aritmetično odstopanje, tolerančno vrsto, opis lastnosti obdelovanca, izbiro rezalnega orodja z priloženimi fotokopijami kataloga, določitev rezalne hitrosti z korigiranjem le te, določitvijo specifične rezalne sile, koti rezanja, ostalimi preračuni,...

Če si zainteresiran me pokliči na 031 745 694
Okvirna cena je ~ 12000 sit
Pred samim sprejemom naloge obvezno določim pravila igre!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :roll:
alesbrejc20
Novinec
Novinec

Graja!

OdgovorNapisal/-a eustahije » 14.12.2005 22:07

G. Brejc, to pa je izkoriščanje in sramota :oops:

1. Mislim, da je uporabnik zahteval pomoč oz. literaturo, kjer lahko to vse najde in jaz sem mu posredoval najboljšo knjigo, se mi zdi, se pravi, da ni rekel, da bi rad, da mu nekdo to izračuna za denar...

2. 12.000 SIT, ti si ja na glavo padel, jaz ti ne bi niti pol dal za to delo, verjetno si že imel kako žrtev prej, zdaj samo vstaviš podatke v enačbe in evo, dvanajst tisoč cvenkov...

3. Prva objava na forumu in si že narediš sramoto, lahko bi mu napisal e-mail ali ga nagovoril na drug način...

4. Perisa, upam, da ne boš nasedel in mu dal ta denar, ko pa imaš v bistvu za dva dni dela in to po pet ur ali celo manj... sicer ima vsak svoj način :(

5. Prosim, če spremeniš svoj nick na forumu ker s tem nisi dobro začel.
Zadnjič spremenil eustahije, dne 23.1.2009 13:55, skupaj popravljeno 1 krat.
eustahije
Moderator
Moderator

Re: Graja!

OdgovorNapisal/-a MC » 15.12.2005 10:30

eustahije napisal/-a:G. Brejc, to pa je izkoriščanje in sramota :oops:

1. Mislim, da je uporabnik zahteval pomoč oz. literaturo, kjer lahko to vse najde in jaz sem mu posredoval najboljšo knjigo, se mi zdi, se pravi, da ni rekel, da bi rad, da mu nekdo to izračuna za denar...

2. 12.000 SIT, ti si ja na glavo padel, jaz ti ne bi niti pol dal za to delo, verjetno si že imel kako žrtev prej, zdaj samo vstaviš podatke v enačbe in evo, dvanajst tisoč cvenkov...

3. Prva objava na forumu in si že narediš sramoto, lahko bi mu napisal e-mail ali ga nagovoril na drug način...

4. Perisa, upam, da ne boš nasedel in mu dal ta denar, ko pa imaš v bistvu za dva dni dela in to po pet ur ali celo manj... sicer ima vsak svoj način :(

5. Prosim, če spremeniš svoj nick na forumu ker s tem nisi dobro začel.

Slika

Kaj hočemo, denar je sveta vladar :cry: !!!???

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost