fikus_ napisal/-a:Sem marsikomu pomagal, tudi preko zasebnih sporočil, delal strojniške preračune, delal skice, .... sem nehal potem, ko sem nekomu ponudil roko v pomoč, pa me je ob njegovi lastni šalabajzerski izvedbi mimo nasvetov hotel tožiti za nastalo škodo. Skice in izvedba se ni ujemala, tako da je njegova idaja izterjave stroškov padla v vodo.
Ojej. Tole je pa kar hudo slišati. Verjamem, da ti je vse padlo dol. Vse sorte ljudi hodi po svetu, kaj čemo.
Nekako je vse skupaj problem ceha ali kako bi se izrazil. Sem se že večkrat ponovil na forumu na različne načine. Smo tehniki in v glavno veselje nam je reševati tehnične probleme in pri tem še nekako pomagati ljudem. Samo svet se je malo spremenil. Na žalost Žerjavar ne bo vedno dobil vseh podatkov, tudi jaz jih ne, ko delam to vsakodnevno za €, ne za hobi. Bi jih rad, pa če hočem zasnovati stroj, ki se ga proda na (svetovnem) trgu se ne bom nikamor premaknil, če bom samo čakal investitorja. Neke stvari so pa seveda nujne, če jih ne dobim, ga že nekako prepričam preko tekočega razvoja.
Za osnovne preračune bi bilo pač treba nekje na forumu navesti kaj mora tisti, ki pride po nasvet, dati od sebe. Potem je pa specifika posameznega problema in vprašanje časa, ki ga je človek na nasprotni strani pripravljen nameniti. Problem je, da večinoma nimajo občutka kaj to potegne za sabo. Vsi bi nekaj instant.
Tudi jaz kdaj pridem pa vprašam za kakšen detajl, samo jaz imam v grobem stvari že razdelane in me zanima če bo kdo na hitro vrgel kaj ven iz glave - stvar naključja in statistike, če ne potem pustim vse skupaj in grem naprej iskati drugam ali se nekako sam prerinem skozi problem.