STROJNISTVO.com • Poglej temo - Strokovna pomoč dijakom in študentom

Strokovna pomoč dijakom in študentom

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Strokovna pomoč dijakom in študentom

OdgovorNapisal/-a odrez » 20.5.2006 22:09

Res je strokovna pomoč tukaj vsem zainteresiraim dobrodošla sam iskanje pomoči za seminarske in izračune mislim da ne spada na tale forum. Kakšno je vaše mnenje?
Aleš
odrez
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a neo » 20.5.2006 23:10

res je se strinjam
neo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a marjan » 21.5.2006 10:37

Pozdravljeni,

ma se popolnoma strinjam, saj na to temo sem začel lih na eni temi. Hecno se mi zdi, da se strojništvo "zreducira" na reševanje seminarskih in računskih nalog. Ok saj ni panike, če kdo vpraša konkretno vprašanje. Rade volje odgovorim, pa tudi preberem. Samo malo mi gre pa na živce, da folk sprašuje da če se mu lahko posreduje literatura ali celo narejeni seminarji za XY področje. To enostavno kaže na dejstvo, da se dotični uporabnik ni vzel pet minut časa in si malo pogledal material (preko neta ali knjižnice)

Lp
Marjan
Nič ni nemogoče, vprašanje je samo čas in denar.
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Strokovna pomoč dijakom in študentom

OdgovorNapisal/-a Meglicsp » 21.5.2006 10:44

odrez napisal/-a:Res je strokovna pomoč tukaj vsem zainteresiraim dobrodošla sam iskanje pomoči za seminarske in izračune mislim da ne spada na tale forum. Kakšno je vaše mnenje?

Zadnje čase se res še samo seminarske naloge in podobne stvari rešujejo!
Meglicsp
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a STROJNISTVO.com » 21.5.2006 11:31

Pozdravljeni,

se strinjam z vami, teh zahtev je zadnje čase res (pre)veliko. To sovpada s koncem študijskega leta.

Po drugi strani, lahko objavljanje takšnih tem omejimo in se preselijo drugam (študentski forum na FS, ...). Toda kaj smo naredili potem?

Lep pozdrav, Tomaž Roblek
STROJNISTVO.com - križišče strojnikov

Internet naslov: www.strojnistvo.com
mag. Tomaž Roblek, avtor
STROJNISTVO.com
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a odrez » 21.5.2006 15:26

NIč nimam proti če me kaj vprašajo direktno za kak problem. RAd poovem svoje mnenje sam res je malo veliko posredovanj literature. Mislim da je največ kar lahko naredimo da jih prisilimo da delajo s svojo glavo. In pri vsaki inovativnosti bom z veseljem pomagal.

L.P.
Aleš
odrez
Sodelavec
Sodelavec

Dejstvo

OdgovorNapisal/-a mblazko » 11.6.2006 8:15

Pa nej bo to moj prvi prispevek.

Do sedaj sem forum samo opazoval in prebiral, zdaj pa je že čas da malce sodelujem.

Vidim da se je začela tema o pedagoških temah. Kot so že nekateri predhodniki povedali, je vse lepo in prav če ekdo vpraša konkretno vprašanje. Mislim da bo hitro prejel odgovor. Vidim pa, da se nekateri zanašajo na ta forum češ: pomagajte mi rešiti to nalogo ali lahko napišete rešitve ali pošljite seminar... Dajte no. MALO RESNOSTI PROSIM. Vsi smo delali seminarske naloge, izpite... in vemo da včasih ne gre vse zlahka. Ampak mislim, da kjer je volja tam je rešitev.

Zato prosim. Če imate vprašanje glede nalog ali seminarjev je najboljša rešitev ta, da se obrnete na asistenta. Ker pa vemo, da nekateri asistentje niso pripravljeni pomagat do željene mere pa se pbrnite na kolege, sošolce ki so v istem sra..u kot ste vi. Če pa skupaj ne boste rešili tiste nalogice potem pa pišite na www.strojništvo.com in pomagali bomo.

Upam da nisem preveč zatežil.

Lp,
Marko
Živim da delam ali delam da lahko živim? To je sedaj vprašanje.
mblazko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bojan J. » 11.6.2006 9:19

Če potrebuješ pomoč, ti MORETA ob strani stati profesor in asistent !! Kaj pa je drugače njuna funkcija ??
Tako bi MORALO biti !!
Ker vsi vemo, da tako ni, da (seveda nekateri) profesorji ne sledijo razvoju tehnologij, da jih študentje ne najdejo (ker so na nevemkakšnem sestanku ?!?) tudi ob času, ki je namenjen njihovim minutam, je stanje pač takšno kot je.
Še to, ali ni tudi naša odgovornost (ob tem mislim na podjetja in zrele posameznike)da pričnemo pritiskati, da nam faks začne končno pošiljati pravo testo za gnetenje ??!!
Brez zamere, to je samo moje osebno mnenje

LP / Bojan
Bojan J.
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a macgyver » 11.6.2006 16:49

Da tako je, tega je kar mnogo. kot so že vsi omenili ni problem dati kak nasvet ali pa podatek, nevem pa če bo kdo hotel reševati naloge iz mehanike ali pa posredovati seminarske naloge. Tisti ki napiše ˝pomagajte-rabim seminarsko˝ mislim da bi moral vse sam narediti, pa bi pol videl, če bi jo potem ko se je en teden trudil posredoval kar nekomu XXX. ko sam narediš nekaj znaš šele ceniti. Vendar pa če tisti ki zahtevajo to mislejo nadaljevati študij na kaki fakulteti, jih bo realnost prej ali slej povozila z takim delom :wink: lp vsem
Kar je dobro, ni slabo:)
macgyver
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a keko » 11.6.2006 21:32

Mene osebno takšne teme ne motijo. Mislim, da je forum odraz uporabnikov, ki so v različnem življenskem ciklu. Nekateri se šele učijo in pač na forumu odprejo temo, ki je trenutno za njih aktualna. Tistim, ki že imajo veliko izkušenj in so šolske klopi že daleč za njimi se jim pač takšne teme zdijo neumestne. Mislim, da moramo biti strpni do mladih, ki se pač ubadajo z drugačnimi problemi, kot mi, ki smo že davno to dali skozi. Dobro je, da si pač vsak na forumu ogleda in prebere tiste prispevke, ki ga zanimajo. Na vsezadnje je to forum, ki je povezan s strojništvom na tak ali drugačen način in mislim, da kar dobro služi svojemu namenu.
keko
keko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a baklava » 12.6.2006 7:18

keko napisal/-a:Mene osebno takšne teme ne motijo. Mislim, da je forum odraz uporabnikov, ki so v različnem življenskem ciklu. Nekateri se šele učijo in pač na forumu odprejo temo, ki je trenutno za njih aktualna. Tistim, ki že imajo veliko izkušenj in so šolske klopi že daleč za njimi se jim pač takšne teme zdijo neumestne. Mislim, da moramo biti strpni do mladih, ki se pač ubadajo z drugačnimi problemi, kot mi, ki smo že davno to dali skozi. Dobro je, da si pač vsak na forumu ogleda in prebere tiste prispevke, ki ga zanimajo. Na vsezadnje je to forum, ki je povezan s strojništvom na tak ali drugačen način in mislim, da kar dobro služi svojemu namenu.

strinjam se s tabo, da moramo biti strpni do mlajših kolegov in obiskovalcev tega foruma, vendar mi se zdi neumestno, da jim forumaši rešuje seminarske naloge, mislim, da so vsi brez izjeme na tem forumu pripravljeni pomagati na konkretna vprašanja! to, da nekdo sedi doma igra igrice ali gleda SP, pa mi se ne zdi pošteno.....

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost