STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vrtanje posebnih lukenj v baker

Vrtanje posebnih lukenj v baker

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Vrtanje posebnih lukenj v baker

OdgovorNapisal/-a ekwb » 22.8.2005 20:50

Zanima me kje bi dobil, oziroma, kdo bi mi naredil tak sveder, oziroma rezkar s katerim bi lahko vrtal luknje približnih dimenzij in oblik kot so na spodnji sliki v baker.
Dimenzije so v milimetrih.

Slika

Hvala za kakršnokoli pomoč.
Things I Do For Love!?
ekwb
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a romi » 23.8.2005 15:45

Vzameš vidia rezkar npr. fi 8 (zaradi togosti)in na žični eroziji izrežeš željen profil tako, da boš imel samo en rezilni rob. Pazi na geometrijo, ta naj bo kot za aluminij, ker se bo drugače baker lepil na rezilo. Pri obdelavi pa ti priporočam majhen pomik, velike vrtljaje, prekinjen rez in obilno hlajenje. Jaz sem delal podobno obliko le da je bil fi 4.2 in stvar se je dobro obnesla.

LP
romi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a wart » 23.8.2005 17:31

Kontaktiraj CAJHEN-rezilna orodja
www.cajhen.com
www.wart.si
Laser Tube Cutting
wart
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ekwb » 24.8.2005 12:59

Ja, se mi je zdelo, da bo to edina rešitev... :wink:

Pozna mogoče kdo še koga, ki izdeluje rezilna orodja, po možnosti v okolici Ljubljane in tudi Gorenjska, da grem lahko tudi osebno do njih.
Things I Do For Love!?
ekwb
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Bud » 24.8.2005 17:22

Lahko vprašam pri nas če bi se dalo narediti na žici.

Drugače nisi nič napisal koliko kosov rabiš, toleranca 3H? ali je odprta mera (če pravis priblizne,recimo +/- 0.05mm). Gre zaradi same točnosti izdelave.

>>>Glede Romi-ja; Pazi na geometrijo, ta naj bo kot za >>>aluminij, ker se bo drugače baker lepil na rezilo.

? kako to zgleda? če bi spraznil celo rezalno obliko pravokotno na površino noža z rezalnim kotom 8-10stopinj (je drugacna za baker?)

dvomim, da kdo nabrusi tak nož brez žice :-)

Dej pošlji točno obliko na privat, lahko samo dimenzijsko 2d skico.
Bud
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ekwb » 24.8.2005 21:19

Tolerančno območje ni preveč zahtevno.
Če po pravici povem za začetek nebi rabil veliko kosov, saj bi se igral z obliko izvrtine, saj bo vanjo (na stožec) vstopala voda s curkom. Želim dobiti čim večjo površino in čim lažje odtekanje vode. Skratka optimum, katerega bi bilo potrebno stestirati. Tako da bi moral proizvajalec povedati cene za recimo 2, 5, 10 kosov. Lahko bi bil na začetku nož samo prototip, ki potrebno da bi bil detajlno obdelan glede rezila, samo da bi mi izvrtal začetnih 100 lukenj. Da stestiram. Ko bom določil pravo obliko bom pa dal izdelati več kosov teh nožev.

Oblika zoba mora itaq biti za baker.
Kakšna točno nebi vedel, moslim da bi moral vedeti izdelovalec rezilnega orodja.

Oblika še ni točno odrečena, samo bo pa dosti podobna kot na teh slikah, tako da lahko to sliko pokažeš, da pove ali se da narediti in za kakšno ceno.

LP! Eddy
Things I Do For Love!?
ekwb
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Bud » 25.8.2005 15:44

Zal ne izdelujemo rezilnih orodij, edino vsake toliko casa kako zaj... ali pica.... obliko za nasega strugarja.

Je pa guzva, tko da nimao prostih kapacitet/casa.

Bom zrisal noz,pa ti posljem par slikc, pa objavi na forumu. Kdor se spozna bo pokomentiral, pa bo.

LP
Bud
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost