STROJNISTVO.com • Poglej temo - Površinska zaščita ohišja

Površinska zaščita ohišja

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Površinska zaščita ohišja

OdgovorNapisal/-a Hawk » 14.9.2005 9:53

Po modifikaciji računalniškega ohišja sem le to odnesel na kromanje v priznano podjetje. Tam so mi povedali, da se predhodno cinkano pločevino ne da več kromirati in mi svetovali ponovno cinkanje v drugem podjetju. Dejali so tudi, da bi bil rezultat v primeru nepocinkane pločevine vprašljiv, saj naj bi škatlasta oblika (ki pa je precej bogata z večjimi odprtinami, ter brez stranske stranice)ne dovoljevala enakomernega kromanja in bi se videli razni barvni odtenki.

Po teh nasvetih sem odnesel ohišje na v drugo podjetje na cinkanje...

Ko sem prvič od daleč videl na novo pocinkano ohišje, je imelo zanimiv vijolično kovinski lesk. Ko pa sem ga prijel sem opazil, da je večji del površine precej hrapav in mestoma "skorjast" - precej stran od mojih pričakovanj.

Lotil sem se poliranja z ličarskimi vodobrusnimi papirji in pasto. Po treh tednih trdega dela sem dosegel lepe visoko svetleče površine. Sledilo pa je razočaranje, saj je površina zelo občutljiva na dotik (tudi z belimi bombažnimi rokavicami je ni zdravo prijemati) sčasoma pa nastane na njej bela prevleka, ki gre z nekaj truda dol. Po še daljšem obdobju pa nastanejo še pike, ki gredo dol le s pomočjo polirne paste.

Kaj mi je storiti? Lahko razcinkam in poskusim kromiranje? Dam ponovno cinkati in elektro polirati - je to običajni postopek pri proizvodni PC ohišij? Ni mi pomembno, če je zaščita gladka ali mat, le da ni grdo sivo kot večina nekvalitetnih ohišij. V skrajnem primeru bom kupil drugo ohišje, le da tega modela žal ne delajo več.

1LP in hvala za pomoč!
Hawk
Novinec
Novinec

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov