STROJNISTVO.com • Poglej temo - Predelava varilnega aparata

Predelava varilnega aparata

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Predelava varilnega aparata

OdgovorNapisal/-a mare20 » 31.10.2005 19:00

živjo! Jst mam pa doma en varilni aparat na elektrode ki deluje na minus pol, pa me zanima če se ga da kako predelat da bi lahko varil tudi na plus polu?
mare20
Novinec
Novinec

Varilni aparat

OdgovorNapisal/-a Klemenn » 31.10.2005 19:22

Pa si prepričan, da imaš enosmerni tok? Torej, če imaš transformator in usmernik, potem imaš enosmerni tok. Ali boš varil s plus polom na elektrodi ali z minus polom pa zavisi od elektrode s katero boš varil. Če bi rad varil s plus polom na elektrodi, potem zamenjaj kabla oziroma, če to ne gre, zamenjaj ročko z maso in obratno. Če boš varil z minus polom na elektrodi, bo odtaljevanje elektrode večje, če pa boš varil s plus polom, bo odtaljevanje elektrode manjše.

Lep pozdrav,
Klemen
Klemenn
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mare20 » 2.11.2005 13:32

ja samo jst ne morm zamenjat kablov na aparatu zato ker sta fiksno pritrjena
mare20
Novinec
Novinec

predelava varilnega aparata

OdgovorNapisal/-a mare20 » 2.11.2005 18:53

moj aparat je znamke gorenje(varstroj) pa me zanima če se ga da predelat, pa če obstaja možnost me zanima kako bi bilo to izvedljivo, ker mam doma elektrode ki delujejo na plus pol pa je z njimi nemogoče varit ker aparat deluje na elektrode ki so na minus polu. Če bi pa rad kvalitetno zavaril kakšno stvar je pa ne morem s tem mojim aparatom.
za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
mare20
Novinec
Novinec

Varjenje

OdgovorNapisal/-a Klemenn » 2.11.2005 23:02

Torej...,če imaš enosmerni tok in kablov ne moreš zamenjat na aparatu pa zamenjaj ročki (maso in držalo za elektrodo) in glej da bodo stiki dobri. Po vsej verjetnosti imaš doma bazične elektrode, katere se res varijo s plus polom na elektrodi. Zvari so kvalitetni, imajo dobro žilavost se pa težje varijo kot rutilne elektrode. Rutilne elektrode (rutilen, jadran, finkord, sava, emona) se varijo z izmeničnim tokom ali enosmernim z minus polom na elektrodi. Njihove mehanske lastnosti pa so nekoliko slabše od bazčnih elektrod. Če ti slučajno ne rata varit z bazičnimi elektrodami pa naredi močnejši, večji zvar oziroma več zvarov z rutilnimi. :wink:

Veliko uspeha.

Klemen
Klemenn
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost