STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ciklična stružnica

Ciklična stružnica

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Ciklična stružnica

OdgovorNapisal/-a kontraves » 11.3.2019 18:03

Pozdravljeni,

začetniško se ukvarjam s strojegradnjo, pogosto pa potrebujem stružene kose, katere naročam pri strugarju. Ker je strugar zelo zaseden pogosto čakam na kose. Večinoma so kosi enostavne osi, gredi verižniki ter valji. Navadno je enakih kosov več - največ do nekaj 10. Zanima me kako bi se po vašem mnenju za moje potrebe obnesla ciklična stružnica. Zanima me tudi, ali kdo pozna stružnice FAT TUR proizvajalca HACO, ter kakšne izkušnje imate z njimi.
Hvala za odgovore
LP
kontraves
Novinec
Novinec

Re: Ciklična stružnica

OdgovorNapisal/-a vili » 11.3.2019 19:49

kontraves:

glej praviš, da si začetnik, si kdaj stružil, na manualnem "drehbanku", če nisi najprej pojdi k enemu "drejarju" in glej in se uči teden, dva, tri, pa ni to nič..., da boš dobil vsaj malo občutka, ker, če boš pripeljal v hišo cnc mašino bo "pokop", ker nebo cnc nič vreden, če ne poznaš osnov tehnologije odrezavanja, pa še česa..., struženje ni samo "struženje"..., tako malo za začetek...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Greegor » 11.3.2019 20:08

Cene novih in kvalitetnih cikličnih stružnic so zelo visoke.
Ravno imam ponudbo za ROMI C 620 x 2000mm, z nekaj dodatne opreme si hitro na 80k€ + ddv.

Rabljene so pa tudi med 10-20k€.

V tvojem primeru bi bolj priporočal, klasično stružnico.

S kje pa prihajaš? Mogoče lahko kako pomagamo, se ukvarjamo z klasično in cnc obdelavo: struženje/rezkanje

Smo pa iz okolice Slovenske Bistrice.

Predstavitev našega podjetja:
https://docdro.id/iYGQOdn

LP Gregor
Greegor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kontraves » 11.3.2019 21:10

Hvala za odgovore. Nekaj izkušen imam s klasiko, nekaj jih imam tudi na CNC stružnici, vendar na stružnici z zelo starim krmiljenjem (PHILIPS B2T), ki je izredno nepraktično za ročno vnašanje programov za smo nekaj 10 kom. Ciklična stružnica me zanima predvsem zaradi hitrega programiranja na stroju, ker se je CAM programska oprema za samo en stroj za moje pojme predraga (sploh za struženje enostavnih kosov). Ciklična stružnica mi je zanimiva tudi zato, ker imam nekaj "popoldanskega" kadra, ki so upravljalci CNC strojev. Sem pa iz Gorenjske.
kontraves
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Modlar » 12.3.2019 10:19

Ciklična stružnica je zelo primrna za manjše serije :D

LP
Mare
Kdor visoko leta - je pilot
Modlar
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 12.3.2019 11:48

zakaj nebi bila ciklična stružnica "primerna" tudi za velike serije, samo vprašam...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost