STROJNISTVO.com • Poglej temo - Krivljenje pločevine

Krivljenje pločevine

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Re: Krivljenje pločevine

OdgovorNapisal/-a grega09 » 3.4.2020 8:41

Demz napisal/-a:Upam da ne opisuješ primera na ta način, kot so naredili s pomursko avtocesto ... ki je samo dva meseca pred otvoritvijo pokazala, da bo zgolj hitra cesta :roll: .

Eh, država je razred za sebe. Pustimo to. S tujim je lahko po koprivah. Če je investitor korekten in gleda sebi v prid čez celo sliko in ne samo pri €, potem bo že tako kot je treba. Sem že kakšnega srečal in seveda to obstaja. Primer iz vsakdanjega življenja, kjer se veliko posameznikov sreča s takšnimi stvarmi je pa gradnja hiše. Tam je že treba malo gledati, kam bodo šli tvoji € in če bi se drugje malo bolj približno tako obnašali, bi bilo pa že prelepo...

Primer kaj sem hotel v prejšnjih objavah povedati: Pred kratkim sem delal zraven na večjem projektu, kjer je bila konstrukcija grobo zastavljena glede na zahteve naročnika in potem poslana v potrditev. Seveda je en kup detajlov izostalo. Ko sem detajliral sklope, sem na veliko mestih predlagal spremembe in poenostavljanja tako iz vidika konstrukcije, kot tehnologije. Seveda sem vedno dobil odgovor, da je pri naročniku že vse potrjeno in konstrukcije ne bomo in ne moremo spreminjati, pa če tudi je za faktorje boljše, cenejše in lažje za montažo potem vse skupaj. Zame osebno vrhunska neumnost... Pa gremo dalje...

Je pa kar izziv ostati inovativen, fleksibilen za spremembe, hiter in na koncu ne narediti preveč napak, obenem pa zadostiti vsem tem birkoratskim zahtevam in oviram.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Krivljenje pločevine

OdgovorNapisal/-a borisk » 3.4.2020 9:17

vrzi1 napisal/-a:Pred leti smo v firmi tehnologi zahtevali, da vsak nacrt predno gre v uporabo pregleda izkusen tehnolog in da potrditev. Veliko poznejsih tezav je bilo resenih predno so pravzaprav nastale. Je pa seveda to mozno ce je oboje pod isto komando. V vasih primerih pa ni druge kot meili, klici dogovarjanja usklajevanja tik pred zdajci. Srecno

V vsaki napol resni firmi, je potrebno to delati. Prvič, ko se pogovarjaš za posel, zdaj, če ga konstruiraš sam, moraš sam pri sebi to razčistit, če pa delaš po načrtih drugega, pa bi se nekaj takega, kar "ni mogoče" narediti, moglo pokazati prvič pri izdelavi ponudbe, drugič pri pripravi potrditve naročila, kar je osnovni namen potrditve naročila, da se še enkrat pregleda in je vse jasno. Na koncu bi mogli tehnologi oz kdo dela v OPD delovne naloge prav tako opaziti, da nekaj ni tako kot bi moralo biti. Če imaš kakršni koli sistem kakovosti moraš imeti zgoraj omenjene postopke bolj ali manj utečene. Pri nas nas je v firmi 25 vse skupaj, pa imamo te sisteme vpeljane, opažam pa, da večje firme včasih ubirajo bljižnice, sledljivost materiala in dela pa ne nekje na papirju, kako gredo auditi skozi mi ni jasno.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost