STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup stružne glave

Nakup stružne glave

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Nakup stružne glave

OdgovorNapisal/-a masinist » 14.4.2021 14:47

Imam CNC stružnico, ki ima ročno glavo premera 250mm (NI hidraulike na stroju).
Ker je sedanja glava svoje oddelala bi sedaj kupil novo jekleno glavo. Kolikor sem na hitro pogledal so cene od 500 - 3000€. Okrog 3000€ stanejo glave s hitro menjavo čeljusti.
Zanima me s katerimi glavami imate dobre izkušnje, oz. kje največ dobiš za plačano ceno?

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Nakup stružne glave

OdgovorNapisal/-a vili » 14.4.2021 14:57

jekleno???, kolikor se še spomnim iz mojih "drejarskih" časov je bilo telo glave običajno "gusasto", kaj misliš zakaj... (to so bile dobre MOL, pa ROEHM itd..., na cnc -jih pa forkardt - i...), naj me kdo popravi, če je danes kaj drugače..., a si rzmišljal, da bi dal gor pnevmatsko vpenjanje, zakaj ne, mi smo ga imeli na TNP - jki..., zagotoviti moraš samo dovolj veliko silo na vlečnem drogu..., samo predlog...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cnc-123 » 14.4.2021 20:41

Mi imamo na potisje gusasto bison glavo fi250. Glava je bila dobrih 500€ nastavki za mehke celjusti pa cca 150€. (Jeklena je pomojem 30% drazja) za moje pojme je dobra glava, tocna, mocna...

Za gus glave je predvidena manja hitrost...
cnc-123
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Deutz » 15.4.2021 14:48

Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ZIBTRPRO » 16.4.2021 14:36

Z Autoblok jeklenimi glavami ne moreš zgrešiti. Najvišja kvaliteta, niso pa cenovno najugodnejše.
ZIBTRPRO
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a predator3 » 17.4.2021 6:55

Forkardt št.1,Roehm Št.2,SMW Autoblock Št.3 sicer drago ampak mir za lep čas.
Vse ostalo raje ne kupuj.Star pregovor pravi: nisem tako bogat da bi poceni kupoval. :D :D :D
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a masinist » 17.4.2021 8:57

Se strinjam da so zgoraj navedene firme top.
predator3, ko si naštel te firme si verjetno mislil na glave s klinastimi letvami, ki omogočajo hitro menjavo čeljusti.
Jaz vglavnem delam unikate v mehkih čeljustih, ki se mi nekateri tudi ponavljajo. Zanima me koliko se hitra menjava dejansko izkaže v praksi? Kajti če hočeš zamenjati čeljusti samo s pritiskom na tipko in potegniti ven to pomeni, da moraš imeti za vsake mehke čeljusti tudi osnovne čeljusti. Komplet osnovnih čeljusti pa stane 200-250€, kar je po moje predrago, da bi jih imel npr. 50 kompletov v obtoku.
Tako, da sem jaz do sedaj vglavnem odvijačil mehke čeljusti (2 vijaka na vsaki pakni) in privijačil nove mehke čeljusti na osnovne čeljusti.
Cena jeklene glave s klinastimi letvami je cca 3000€, cena jeklene planospiralne pa cca 1000€. Jaz zaenkrat ne vidim nekega strašnega časovnega prihranka, naj mi pa prosim kdo razloži, če ga vidi oz. ima kašne druge izkušnje.

lp, masinist
Priponke
SCHUNK_ROTA-S_1020px.png
SCHUNK_ROTA-S_1020px.png (873.09 KiB) Videno 5631 krat
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 17.4.2021 22:29

Časovni prihranek tle nima veze ja je drago ampak vedno ko zamenjaš mehke čeljusti ti bodo tekle točno. Te glave se zapirajo po konusu kot si omenil in ravno zato je sila pritega veliko večja kot pri spiralni. Kar se tiče spiralnih glav pa tole spiralo boš kaj hitro pretegnil in adijo točnost. Povedal bom takole imel sem glav celo goro od Lički Osik-MOL,Bison,WMW itd na koncu je bilo vedno sranje s spiralo.
Stran metanje glav me je minilo ugriznil sem v kislo jabolko in kupil Forkard.No kislo je bilo samo prvič v delavnici imam cca 10 glav vse so ali Forkardt ali Roehm tako da čeljusti pašejo na vse glave,seveda iste velikosti.Mislim da sem ti odgovoril na vprašanje in tvoj odgovor. Ne silim te v nič niti ne delam reklame za nič. Jaz sem s tem več kot zadovoljen. Ostalo pa je na tebi kaj boš kupil in ne išči pri meni potrditve za tvojo odločitev. Kar se mene tiče jo lahko kupiš v Papua Nova Gvineja samo da boš prihranil in bil z kvaliteto zadovoljen. Jaz sem se naučil da se pri določenih stvareh ne splača šparat sploh pa ne pri vpenjalnem orodju.
Lep pozdrav
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a konstrukterac » 18.4.2021 9:26

Če kupuješ dolgoročno, in želiš imeti natančno glavo tudi po 10 letih, vsekakor vzemi glavo z klinastim zapenjanjem čeljusti.
Mi imamo SMW KNCS 400mm glavo na nači cnc, in je ne menjamo za nobeno drugo.
Draga investicija, vendar vsekakor vredna vsakega evra.
Imamo še cca 50 parov čeljusti za različne obdelovance.
Dobiš pa čeljusti mehke čeljusti kjer menjuješ samo zgornjo bazo ki jo potem obdeluješ, kot tudi mehke čeljusti ki so iz enega dela.
konstrukterac
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a masinist » 21.4.2021 7:47

Najprej hvala za vse odgovore.
Odločil sem se za nakup jeklene Rohmove "klasične" planospiralne stružne glave. Še obrazložitev:
Sedaj imam gusasto stružno glavo azijskega porekla, ki je prišla s CNC stružnico in je stara 13 let. Vsa ta leta mi je dobro služila. Ampak sedaj pa ni več točna. Tako da po vsej logiki, bi tudi jeklena Rohmova morala vsaj toliko časa mi služiti. Še vedno pa lahko kupim dodatni 2 Rohmovi glavi, v kolikor bi že prej postala netočna. Kajti razmerje cene klasična planospiralna / klinastimi letvami je 1 / 3.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 22.4.2021 4:56

Zdravo!

Röhm si kupil pri BTS ali kje drugje?
Na klasični bom počasi rabil menjati, prva vgradnja ne vem katera je bla, sedaj je gor kitajka, ki je zdržala 8-9 let, zdej bi pa kupil nekaj boljšega kot kitajca, glede na to da je stroj klasika, kaj drugega kot planospiralne ne gledam...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 22.4.2021 8:32

Povprašaj pri BTS-u in pri Hoffmanu.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani