STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kotna 90° rezkalna glava za obdelovalni center

Kotna 90° rezkalna glava za obdelovalni center

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Kotna 90° rezkalna glava za obdelovalni center

OdgovorNapisal/-a PEME » 12.5.2021 6:41

Pozdravljeni,

zanima me katereg kotne glave uporabljate na vaših obdelovalnih centrih, če jih seveda. In kako se to obnese v praksi?
Kako se pri teh zadevah obnese SK/BT vpetje?

V podjetju imamo neko potrebo za kotno glavo. Rabli bi jo predvsem za "plananje" in izdelavo kakšnih lukenj do fi 16 in navojev pa da vidim malo iz prakse kaj je smiselno.

lp
PEME
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kotna 90° rezkalna glava za obdelovalni center

OdgovorNapisal/-a KrajncM » 12.5.2021 15:23

Zdravo,

mi smo uporabljamo Benzove glave:

https://www.benztooling.com/en/products ... ngle-heads

Kakšni konus imaš na mašini načeloma ni relavantno. Bolj je pomembno da veš kakšna orodja boš uporabljal, ker mislim da je končni vmesnik drugačen. Če imaš spremenljivo orodje (rezkar, navojni sveder, navadni sveder, različni primeri) je najboljše it na stročnice. Je pa treba vedet da je potrebno dokupit vmesnik oz. predelavo za vreteno, da se glava fiksira in z vretenom poganjaš kotno glavo. Tudi magazin si omejen.

Gre pa tudi planat s tem, mi smo imeli plananje alu ulitkov z fi 40 PKD frez glavo, kjer je pač dostopnost problem. Omejen si pač z momentom in vrtljaji glave.

Če potegnem pod črto, če imaš serijsko proizvodnjo je to realna in zanesljiva opcija, če pa nimaš pa mogoče razmislit o kaki alternativi. Si ne predstavljam da bi se to predstavljajo od stroja do stroja.
KrajncM
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost