STROJNISTVO.com • Poglej temo - GLOBALIZACIJA

GLOBALIZACIJA

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

GLOBALIZACIJA

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 29.3.2020 19:31

Kitajčki so nas danes vrhunsko nategnili kot šolarčke naprej pri zdravju. Malo inciniraš, malo pojamraš in goljufaš nato prodaš za 10x ceno nazaj v Evropo.
Nekaj kar je iz papirja meče danes svet iz tečajev. Ne zdi se preveč čudno saj so papir oni izumili. OK.

Naslednja boleča tema bo ponudba jekla na svetovnem tržišču. Ne pozabimo, da smo pred leti prodali večino Evropskih jeklarn tja dol. Veselje kitajčkov na področju skorajšnje ponudbe jekla bo še bo neizmerno !

Vendar ni vse črno za čisto vse!
Imajo pa zato nekateri zahodnjaki, ki so jih ( boge reveže od katerih so si obetali extra profite ) pred leti spustili v svetovno trgovino, svoje milijarde od provizij in podkupnin že varno spravljene za une hude čase, ki še pridejo. Takrat so namenoma in egoistično "pozabili", da so ukradli bodočnost svojim potomcem.
Idiotizem svetovnih politikov in gospodarstvenikov je neizmeren.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: GLOBALIZACIJA

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.3.2020 19:48

Kje si bil s tem leta 1995, ko smo ravno o tem rožljali?

Je še nekaj, kitajskim vodjem se delavska raja prav nič ne smili, z veseljem jo poženejo v harakiri, če je treba za višje cilje firme.
Japonec npr (v 70. letih nastajajoča izjemno nevarna konkurenca zahodu), je delal drugače - izjemno je investiral v izobraženost podmladka. Zato ga je zahod mnogo lepše sprejel.

Težko se je gospodarsko boriti proti državi, ki ne pozna sindikatov in delavskih pravic. :roll:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 29.3.2020 20:00

demz: ne misli, da kitajci ne izobražujejo, pa še kako, imajo študente po celem svetu, po najboljših univerzah...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.3.2020 20:06

Ja, ampak jih je kot kobilic. V začetku so pa privabili zahodni kapital in tehnologije z njim, zgolj z zastonj delovno silo. Takrat niso bili še čisto nič izobraženi.

Še vedno je bilo tako in od vekomaj vem, da je res. Če je poceni, je na koncu še najdražje.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 29.3.2020 20:13

ja res je, sem pa gledal kose, ki smo jih dobili s kitajske kar konkretne zvarjence za turbine, ja so bile kar težave, posebno z zaščito - barvanje..., dobro tega še ne razumejo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.3.2020 20:35

So pa na ta način 10 x cenejši :P Ga ni modernega ekonomista, ki ga ne bi to premamilo.
Da pa so današnji vodje firm edinole ekonomisti ali pravniki, pa ni treba posebej razlagat, kajne.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 30.3.2020 5:08

Globalizacije se je prehitro izpela , ( balon se je razpočil , klinov na lestvi je zmanjkalo .....) pripravljajo se veliki premiki v svetu , kaj to pomeni , nič kaj vzpodbudnega......5G , umetna inteligenca , klasičen človek ni več potreben , ostali bodo še čipirančki.....
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 30.3.2020 10:02

5G bo platforma, ki bo uporabnike čez čas postavila v povsem podrejen položaj.
Z enim pritiskom lastnika tehnologije (kitajčka) na pravo tipko lahko padeš nazaj v "kameno dobo", takoj ko se jim bo pač tako zazdelo.
Nikoli nisem bil proti napredku in razvoju, saj me na to temo že poznate vendar za takšen, ki temelji na lastnem razvoju in znanju.
Začnimo delati na samooskrbi na vseh področjih ni važno koliko stane. Kupujmo domače ali EU, ignorirajmo kitajske restavracije, poslovneže in njihove ponudbe s figo u žepu.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.3.2020 10:11

Končno, prvič v zadnjih 10 letih izjava, ki jo je treba pozdravit in povzdignit!

Slovenija je v zadnjih 30 letih storila čisto vse, da je nesamozadostna. Zaradi parih pohlepnih mandeljcev, da se razumemo. Ljudje pa kot ovce ... :roll:

Podrli lastno tovarno sladkorja, samo da bi zadostili apetitom zahodnih lobijev itd :evil: . Še prostitutka je bolj pri pameti, ko zaračuna vnaprej, naše vlade pa vse po vrsti kar na suho :roll: !

Eh, hudo nas bo bolela glava čez eno leto. Pa lačni bomo.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 30.3.2020 10:26

Demz napisal/-a:Kje si bil s tem leta 1995, ko smo ravno o tem rožljali?

Je še nekaj, kitajskim vodjem se delavska raja prav nič ne smili, z veseljem jo poženejo v harakiri, če je treba za višje cilje firme.
Japonec npr (v 70. letih nastajajoča izjemno nevarna konkurenca zahodu), je delal drugače - izjemno je investiral v izobraženost podmladka. Zato ga je zahod mnogo lepše sprejel.

Težko se je gospodarsko boriti proti državi, ki ne pozna sindikatov in delavskih pravic. :roll:

Demz leta 1995 kot praviš, oziroma takoj ko so zahodnjaki podpisali trgovinski sporazum s Kitajci sem bil jaz eden redkih, ki je javno vstrajno govoril, da je to ena največjih napak zahodnjakov po 2. svetovni vojni. In še danes tako mislim. Tudi našo takratno balkansko norijo sem pravilno predvidel že vsaj 2 leti pred njeno eskalacijo. Seveda me je folk čudno gledal.
Kaj čemo nekateri imajo močno intuicijo. Mene moja v 70 zrelih in uspešnih letih do sedaj še ni pustila na cedilu. Zato verjamem vanjo.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 30.3.2020 10:26

Demz napisal/-a:Kje si bil s tem leta 1995, ko smo ravno o tem rožljali?

Demz leta 1995 kot praviš, oziroma takoj ko so zahodnjaki podpisali trgovinski sporazum s Kitajci sem bil jaz eden redkih, ki je javno vstrajno govoril, da je to ena največjih napak zahodnjakov po 2. svetovni vojni. In še danes tako mislim. Tudi našo takratno balkansko norijo sem pravilno predvidel že vsaj 2 leti pred njeno eskalacijo. Seveda me je folk čudno gledal.
Kaj čemo nekateri imajo močno intuicijo. Mene moja v 70 zrelih in uspešnih letih do sedaj še ni pustila na cedilu. Zato verjamem vanjo.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 30.3.2020 10:36

"Kje si bil s tem leta 1995, ko smo ravno o tem rožljali?"

Denar ubere svoje pota, ne glede na posledice, samo da se množi. In težko se brez denarja postaviš nasproti.
Marsikatera firma se je trudila in kljub temu propadala, na koncu so jih pa kupili Kitajci. V EU npr. Volvo, Kuka, . . . ., Gorenje.
Npr. Gorenja niso kupili, da bodo širili proizvodnjo, ampak zaradi dostopa do EU trga.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 30.3.2020 17:02

Nakup Gorenja je bil sigurno povezan z mastno provizijo pod pultom. In takih podvigov je bilo pri nas še na stotine. Tudi drugje ni bilo nič bolje. Zato pa zdaj vse hudič jemlje.
Ekonomisti, bankirji in pravniki, ki jih ščitijo bodo povzročili 3. svetovno vojno.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 30.3.2020 18:11

Jasno je vsem, da v svetovni vojni ni znagovalca, taka vojna stane in sploh ne bo prinesla učinka, Danes že potekjo prefinjeni načini v tej globalni tekmi ( to ni klasična WW ) , ki so zakriti v ozadju kapitala, ta diktira tempo in razsežnosti ................. tebi na računalniku lahko nekdo koristi tvoj del procesorja za ustvarjanje premoči , pa se tega ne zavedaš , ter sam že sodeluješ v tem ,ha,
Ne boš videl tanka kot nekoč dovolj je le npr virus ( računalniški ali kot ta , ki se ga sedaj otepamo ) in paralizira globalno, ta je hujši kot najboljša armada .
Kaj lahko narediš ?
So Einsteina vprašali kdo je najpametnejši na svetu ?
Vprašajte Nikolo Teslo , jim je odgovoril .
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 31.3.2020 7:28

Red glede kitajcev lahko naredi le kupec. V kolikor bo prišel do spoznanja, da končna cena ni edini faktor.... se bodo stvari lahko v določeni meri spremenile. Nekaj let nazaj je bilo precej naročanja orodij za brizganje s kitajske... vsi vemo, da so vsi tisti bajni prihranki skopneli, ko je bilo potrebno orodja popravljati, spreminjati, dodelati ... V zadnjih mesecih zelo veliko kitajcev na veliko sprašuje glede dela na orodjih (Ln platforma) in predvsem zaradi naše karantene, se ponujajo, da prevzamejo posel... Očitno jim dela manjka... Globalno gledano pa lastniške strukture v podjetjih, ki so jih kupili, predstavljajo zvezane roke za EU. Sedaj bi bil čas za bolj strogo zakonodajo glede uvoza (Trgovce bi bilo potrebno udariti po prstih...) in uvoz le ob striktno upoštevanih standardih, kot veljajo v EU.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost