STROJNISTVO.com • Poglej temo - Plasma STAMOS 85 A

Plasma STAMOS 85 A

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Re: Plasma STAMOS 85 A

OdgovorNapisal/-a jolica » 8.10.2017 20:11

PLANINC hvala za ponudbo, ampak sem čisto iz drugega konca, (Il. Bistrica) tako da je malo predaleč. Sem gledal tudi jaz HP 45XP, ki bi bila odlična za kar jaz potrebujem, samo mi je zaenkrat predraga(cca 3500€) za moje hobi projekte. Bom videl, če dobim kakšen drugi gorilnik bom poizkusil. Mogoče bom poizkušal to in ono in na koncu kupil HP. Mogoče kaj rabljenega, če bom dobil.
jolica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 8.10.2017 20:50

Sem že malo prej hotel Planincu odgovorit, pa sem pobrisal.

Hyperterm se pri meni ni obnesel. Imam Powermax 1100 in ga prodam. Uradni servis je rekel, da je vse v normalnem, jaz pa vem, da so potrošni deli strašansko predragi za količino reza, ki jo naredijo. Primerjam namreč z OTC izvorom ki ga imam sedaj in izvorom Iskra 35A letnik 1992 (ne vem več kateri gorilnik je imela takrat).

Verjetno bom šel v bodočnosti na Kjelberga. :-?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 9.10.2017 4:56

jolica napisal/-a:PLANINC hvala za ponudbo, ampak sem čisto iz drugega konca, (Il. Bistrica) tako da je malo predaleč. Sem gledal tudi jaz HP 45XP, ki bi bila odlična za kar jaz potrebujem, samo mi je zaenkrat predraga(cca 3500€) za moje hobi projekte. Bom videl, če dobim kakšen drugi gorilnik bom poizkusil. Mogoče bom poizkušal to in ono in na koncu kupil HP. Mogoče kaj rabljenega, če bom dobil.

Najbrž nisem bil dovolj jasen.
Ne prodajam. Dela mi dobro in sem z njo zadovoljen.
Ponudil sem ti le možnost preizkusa omenjene naprave, z vsemi navodili...
Ponudil sem ti pomoč.
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jolica » 9.10.2017 5:57

Sem, sem dobro razumel, da mi ponujaš možnost za preizkusit kako deluje, (nisem mislil, da želiš prodati) zato sem ti napisal da sva predaleč. Tisto PONUDBO sem mislil kot ponudbo pomoči. Še enkrat hvala.
jolica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 9.10.2017 6:59

Po mojih izkušnjah je tvoja težava doma v cenenem gorilniku. Pri teh se drastično obrablja notranjost gorilnika, to je elektroda in notranji del izpihovalne šobe pri kateri se hitro neenakomerno obrabi oziroma poveča izvrtina. Vsaka obraba le te povzroča odklon izpihovalnega curka zato ti je z vrtenjem šobe uspel raven rez. Verjetno ko zamenjaš šobo in elektrodo stvar deluje nekaj časa zadovoljivo, to je,... nekaj minut.. Takoj ko se začne obraba pa nastopijo odkloni. Rešitev je, ali da neprenehoma zamenjuješ obrabne dele ali pa da zamenjaš gorilnik z nekim kvalitetnejšim in predvsem da je zgrajen nekoliko drugače kot kitajc...Npr..
http://varikon.com/prodaja/gorilniki/go ... automated/
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jolica » 10.10.2017 20:59

Danes sem na moj cnc dal poizkusno plasmo Telvin Superior 90 HF. Ker ima ročni gorilnik sem ga na Z os pritrdil kar z vezicami. To je čisto drugi svet napram Stamos. Bolj "mehko" reže manj hrupno in seveda rez je neprimerljivo boljši-razlika kot dan in noč. Zdaj pa ne vem ali bi poizkusil kupit drug- boljši gorilnik ali pa to pustim vse skupaj in kupim drugo plasmo. Kaj menite vi?
jolica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 11.10.2017 12:27

kupi drug gorilnik.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani