STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pločevina 0,25mm podložna pločevina

Pločevina 0,25mm podložna pločevina

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Re: Pločevina 0,25mm podložna pločevina

OdgovorNapisal/-a Demz » 8.1.2021 17:02

Eh, ne komplicirajte. Možakar je samo vprašal za "podložno pločevino", celo dodal je čisto spodobno risbo, edino kar ni povedal je količina .

Kwa pa pol ? Pri tej pločevini je pomembna zgolj in samo debelina pleha, ostalo so ohlapne mere, itak.

Saj ste mu lepo povedali možnosti izdelave, lahko mu samo še ponudite izdelavo 5 kosov ali pa 50.000 kosov. End !
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 8.1.2021 18:51

demz:

res je vprašal je za en klinčev pleh eno bajlago, res lepo narisan, čisto po ps, po tem pa kaj..., grrrr..., dobro nekje mora nekaj podložiti, ker je nekdo ali pa on nekaj zajebal, ja tudi tako gre..., se zgodi tudi marici krivi kur...ac...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a funtronic » 9.1.2021 9:23

vidim da se je kar razvila debata...
Količina je 5000kos, treh tipov. Nihče ni nič zajebal. Če imaš takšen projekt in moraš zadevo sestaviti z podložnimi plehi pač to narediš in ne oporekaš. Ker je ta izdelek mišljen za naslednje tipe .. mi je vseeno če je notri 10 podlog te pločevine namesto 2,5mm.
Drugače ima naše podjetje velik strojni park ampak tako tanke pločevine pač ne režemo, zato pa vprašam tam kjer je neko znanje. In to je za mene strojniški forum.
Kar delamo je enkratno, zato nam ne pride v upoštev orodje.
Vsem se zahvaljujem za pomoč, tudi za naprej.
L.P.
SF
Več glav več ve
funtronic
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 9.1.2021 10:05

funtronic:

to bi lahko napisal že na začetku, dal sem ti vodni rez "malerič" z vinice, zložijo več plehov enega na drugega in kosi padajo ven in ne rabiš nič kasneje obdelovati, čisti rez, režejo pa zase NR pleharijo, da po rezanju nimajo pizdarij z rezom in varjenjem, ja 5000 kosov bi šlo za šalo, res je orodja bi bila ohoho...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marko321 » 9.1.2021 14:44

Povsem brez naknadne obdelave tudi z vodnim curkom ne gre, ker pri tako tankih pločevinah nastane na spodnji strani nekaj stotink igle.
Za lažjo predstavo,.. na sliki je 25mm širok kos z luknjo fi 8mm. Material 1.4301 debeline 0,2mm. Nepravilna oblika na luknji je nastala zaradi napačne nastavitve vhodnega reza. V tem primeru se je rezala samo ena plošča, prikazana pa je spodnja (slabša) stran kosa.
Priponke
odrez 0.2mm.jpg
odrez 0.2mm.jpg (882.37 KiB) Videno 4427 krat
marko321
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a grega09 » 9.1.2021 20:44

marko321 napisal/-a:Nepravilna oblika na luknji je nastala zaradi napačne nastavitve vhodnega reza.

Ja, tako je to. Enkrat sem dal testno rezat kompozit (ogljikova vlakna + epoksi smola) na vodni curek in sem nakazal naj preboje delajo na sredini izvrtin in se počasi premaknejo proti robu, pa so me samo čudno gledali :roll:. Pri tistih, ki vedo kaj počnejo je to tako standardna praksa, ni pa samoumevno, da se bo tudi tako izdelalo.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 9.1.2021 21:25

Kaj pa če bi z žično erozijo izrezali izseke,najmanj 400 bi jih izrezali na enkrat. Mogoče bi osnovo izrezali iz traku, da bi bilo ceneje.
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 9.1.2021 21:28

mani je "malo bolj" sofisticiran program lepo sam postavil začetek in konec (einlauf in auslauf) rezanja, sicer je bila plazma ampak vseeno, sem našel primer v arhivu pa sem zavrtel stimulacijo, mi je še ratalo:

zevs_01.JPG
zevs_01.JPG (43.07 KiB) Videno 4387 krat

rdeče so delovni gibi belo hitri gibi...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marko321 » 10.1.2021 16:46

grega09 napisal/-a:
marko321 napisal/-a:Nepravilna oblika na luknji je nastala zaradi napačne nastavitve vhodnega reza.

Ja, tako je to. Enkrat sem dal testno rezat kompozit (ogljikova vlakna + epoksi smola) na vodni curek in sem nakazal naj preboje delajo na sredini izvrtin in se počasi premaknejo proti robu, pa so me samo čudno gledali :roll:. Pri tistih, ki vedo kaj počnejo je to tako standardna praksa, ni pa samoumevno, da se bo tudi tako izdelalo.

Običajno se prebija malo stran od konture, se pa včasih programu malo zmeša in naredi po svoje. Brez skrbi, naročnik je dobil brezhiben kos. Slikal sem ostanek.
Prebijati kompozit na konturi je res malo zgrešeno, ker se že tako radi razplastijo...
marko321
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 10.1.2021 17:34

marko:

"to si si pa kar malo izmislil, da naredi program po svoje" :o :o , meni ni nikoli, samo tisto, kar sem mu dal naj naredi... :D :D, tudi tisti pleh na sliki mi je malo čuden - črni robovo, po vodnem rezu so svetli kovinski, kolikor se še spomnim... , mi razložiš...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a funtronic » 15.1.2021 12:09

Hvala za vso pomoč. Mi že delajo vzorce...
Prošeni še za naprej
S.F.
Več glav več ve
funtronic
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 15.1.2021 17:28

kdo ti dela, če ni neka huda skrivnost..., če ni res "nasa" - mosad" projekt..., haha, kako ste vsi zaviti v sence, skrivnosti, daj napiši, u 3pm..., kje je problem..., me zanima..., pa to ja koristi marsikatermu kurčevemu strojniku, da nebo izgubljal časa brez veze..., bo šlo..., glej nabili smo dve strani, ti pa samo hvala...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 15.1.2021 22:34

A pivo pijete iz flaše ali iz piksne???

Je piksno kdo že razrezal in opazil kako je ta pleh uporaben?
Piksno lepo režeš z navadnimi škarjami za papir, ki naj ne bodo tiste najslabše za 1eur. Z malo boljšimi in večjimi masivnimi krojaškimi škarjami gre super, ker je pleh debel samo okoli 0,1mm, oziroma od 0,08mm naprej do ene 0,12mm mogoče 0,15mm, odvisno od piksne. Če je problem, da je pleh od piksne premehak, potem pa nič. Za manjše motorje, stružne nože in podobno podlaganje je super če rabiš samo nekaj plehov za podložit in za domače projekte.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a marko321 » 15.1.2021 23:14

vili napisal/-a:marko:

"to si si pa kar malo izmislil, da naredi program po svoje" :o :o , meni ni nikoli, samo tisto, kar sem mu dal naj naredi... :D :D, tudi tisti pleh na sliki mi je malo čuden - črni robovo, po vodnem rezu so svetli kovinski, kolikor se še spomnim... , mi razložiš...

Sem napisal, da je šlo za napačno nastavljene parametre pri vhodnem rezu, ker sem vedel, da se bo kdo spotaknil ob to (slikal kar je bilo pri roki). V tem primeru je program naredil malo po svoje, ker je po ponovnem vnosu kosa in avtomatskem generiranju pravilno postavil vhodne in izhodne reze. Ni običajno, se pa zgodi...

"zložijo več plehov enega na drugega in kosi padajo ven in ne rabiš nič kasneje obdelovati,"

Ni tako enostavno. Pri tankih pločevinah vodni curek naredi iglo, v primeru rezanja v paketu nekoliko manj, brez pa ne gre. Šmirgel ne uide, ni pa to tako hudo kot izgleda na sliki. Rahlo nasloniš na satinirni kolut pa odbrusi stran.

5000 kosov x nekaj sekund = sitnost :(

Rob je na sliki črn zaradi čudne svetlobe. Za boljšo predstavo poglej posnetek. Od 0:25 naprej je že obrušen zunanji rob.
https://youtu.be/bFDg2iq6gc4
marko321
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 18.1.2021 13:52

reber napisal/-a:A pivo pijete iz flaše ali iz piksne???

Je piksno kdo že razrezal in opazil kako je ta pleh uporaben?
Piksno lepo režeš z navadnimi škarjami za papir, ki naj ne bodo tiste najslabše za 1eur. Z malo boljšimi in večjimi masivnimi krojaškimi škarjami gre super, ker je pleh debel samo okoli 0,1mm, oziroma od 0,08mm naprej do ene 0,12mm mogoče 0,15mm, odvisno od piksne. Če je problem, da je pleh od piksne premehak, potem pa nič. Za manjše motorje, stružne nože in podobno podlaganje je super če rabiš samo nekaj plehov za podložit in za domače projekte.

Pa še to, piksna od Laškega je po otipu trša od Uniona, izgleda da delajo za Laško iz debelejše pločevine :D
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov