STROJNISTVO.com • Poglej temo - izdelava verižnika

izdelava verižnika

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Re: izdelava verižnika

OdgovorNapisal/-a BUCONOVA » 21.9.2019 9:37

nč lokalizem, tko se reče "po domače" pr hlastej ;)
BUCONOVA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.9.2019 10:38

"pr hlastej"
a je to tam v enih lepih adrenaliskih "grapah", sem našel eno lepo sliko...,
če je to to sem se pa pred mesecema peljal iz nevem od kod, (trebuša???) do Čepovana, ja pravi horor..., po tisti res "adrenaliski" cesti..., bilo je lepo... :D :D :D, ko sem prišel na vrh..., uhhhh..., končno...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BUCONOVA » 21.9.2019 15:59

Preveč info
BUCONOVA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vrzi1 » 21.9.2019 16:47

Ce si iz Dobrovelj pa nesi zobnik pokazat Reduktor Bastelj v Ločico pri Šempetru. Verjetno ga naredi. Daleč ni.
vrzi1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BUCONOVA » 21.9.2019 18:55

Močno dvomim, da bi se bastl ukvarju s tem
BUCONOVA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 22.9.2019 13:17

/
Zadnjič spremenil lesy1, dne 22.9.2019 20:22, skupaj popravljeno 1 krat.
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BUCONOVA » 22.9.2019 14:36

pa bastl je en tak papak, ku ti, pa s takimi raj nočem gnilih češn zobat :D

z drugimi besedami, če ti, al ker drug mislte, da bom dal za tak zobnik 200€, če za 300€ dobim drug motor, ste bl naivni, k sm jest mislu, zato k takimi profiji, oz. ki delajo na velik, in zgolj za profit, ne grem. Za 200€ jest lahka namreč komu kej nardim. Namreč, nič ni narobe če ne gre ceneje, zo. če ne gre za 50€, pač ne bomo delali.

Nič ne rečem, vse ma svojo ceno, tudi izdelava zobnika in če je cena previsoka, je ne mislim plačat oz. dat delat. Če dobim kdaj cnej al pa ne. In vem da ga bom dobu za 40-50€, le da bo trajal. Kitajci, za razliko od ostalih, nardijo vse, pa čist pocen. Včasih je vmes kej tut kvalitetnega, govorim - včasih. A če je tle tale zobnik(original) crknu, pa ne zaradi samega sebe, temveč zaradi obrabljene verige, ki se je strgala, oz. zaradi enega idlerja, ki je verjetno zaštekal, bo tut kitajski za 4-5 nižjo ceno dobr, ketno in ostalo pa tko mam že novo.

Tko da se lesy1 ne rabiš več naprezat z žaljenjem, dohovičenjem, zbadanjem, podjebavanjem več in pastanja raznih linkov do znanja, ker če bi se sam imel slučajn namen učit, bi spraševal po znanju, in ne po delu, pa pustimo ceno. Ni namreč smotrno delat sredne šole al pa še kej več za izdelavo enga zobnika, ki ga kitajc nardi v lagu za 40€.

Jest sm spraševal,in drugi uporabniki tle gor so mi pomagali za kar sem jim hvaležen, ti pa le tumbaš. Res ne vem, s čim za hudiča si si prislužu naziv "Strokovnjak"

-----------------------------------------------------------------------------------------------
bolje diploma ponarejena, kot nobena, jele?
BUCONOVA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 22.9.2019 15:11

Res je, da manj kot 100€+DDV tak verižnik ne bo. Govorim za en komad, ne serijo. Cene, ki sem jih pa jaz dobil pri Tehovniku so bile za mene zgledne in ne prenapihnjene. Dela se pa zato, da se kaj zasluži, pa že 100€ je za tak verižnik malo. Recimo, da je strojna ura 35€, pa potem vidiš koliko imaš lufta...

Če pa motor stane 300€, potem pa ni problema. Kupi enega za uporabo, pa dva za rezervne dele, pa bo najbolje.

Jaja, bojmo se Kitajcev. Tule bomo ali pa smo že bolj za okras... Prejšnjič sem poslušal Pipenbaherja, ki je projektiral nov most za na Pelješac. Pri takšnih velikih projektih so še samo Kitajci v igri. Kaj hočemo, fajn je bilo včasih, ko tu ni nihče vedel za Kitajce. Razen to, da imajo postrani učke, pa da pest riža na dan pojejo. :roll:
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 22.9.2019 16:23

jap, kar je povedal Pipenbacher ni za odmet..., pa poševnooki lahko in smejo početi, ker to lahko in zmorejo, kar se jim zahoče...

no, da boš pa dubu en tak netipski "ketenrad" s kitajske za tisti tvoj dnar, pa tudi malo dvomim..., ne nakladat no..., bo trba tisto tvojo lukno odrezat ali na drat ali izžgat ali pofrezat..., pa še kaj bi se našlo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 22.9.2019 18:21

grega09 napisal/-a:Jaja, bojmo se Kitajcev. Tule bomo ali pa smo že bolj za okras... Prejšnjič sem poslušal Pipenbaherja, ki je projektiral nov most za na Pelješac. Pri takšnih velikih projektih so še samo Kitajci v igri. Kaj hočemo, fajn je bilo včasih, ko tu ni nihče vedel za Kitajce. Razen to, da imajo postrani učke, pa da pest riža na dan pojejo. :roll:

Čista proizvodna cena za nek izdelek je v Evropi v polno primerih celo manjša kot pri kitajcih, prodajna cena evropskega izdelka pa je noro višja ker:
-Kitajci nimajo pokojninskega zavarovanja
-skoraj nimajo socialnega zavarovanja, zdravstvenega,...
-Briga jih za zaščito okolja in CO2
-Delovna zakonodaja je kot da je ni
-ne poznajo minimalne plače, varstvo pri delu kot da ga ni
-Ne zanima jih zaščita intelektualne lastnine
-Ne obremenjujejo se z zaščito osebnih podatkov,
-delajo 10-16 ur na dan, dopusta imajo nekaj dni na leto
-plače imajo še vedno manjše kot v evropi.
-so pa tudi dobri delavci kar so dokazali že v daljni zgodovini in tudi ko so gradili železnice na divjem zahodu
...

Ja, grega, sigurno imajo vse pogoje da nas povozijo.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 22.9.2019 19:57

nabijač:

ma ta "canrad " s kitajske je djaba, samo da on radi, pa ja... samo "dhl" in to je to..., super, da vem...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 22.9.2019 20:01

/
Zadnjič spremenil lesy1, dne 22.9.2019 20:21, skupaj popravljeno 3 krat.
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 22.9.2019 20:14

fantje samo ne tu z "diplomami", tudi moja ne velja "nič", to so samo jajca od kitajca, te niso čisto nič, pokazat se moraš v fohu ali pa odhebi..., ja..., moderator briši ta jajca...
Zadnjič spremenil vili, dne 22.9.2019 20:18, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 22.9.2019 20:17

/
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 22.9.2019 20:33

če vas moja zanima kao diplomska ni problema, pri stušku: ma je ne najdem, gre pa o hladnem preoblikovanju, izdelavo stroja redukcije cevi za osi prikolic pred struženjem, to ni bila šala, za prikolice do 30 ton nosilnosti..., tako malo..., zahebancije
, za zajebanc...ijo..., komisija, razen mojega mentorja prof Štuhcka, kapa dol, on je o hidravliki vedel "skoraj" vse (bil je pomorničar) je samo debelo gledala, dobesedno, pojma niso imeli..., pa ne bi želel nikogar žalit..., pač tisti trenutek niso..., in sem "superiotrno" zmagal..., uau in sem kar sem....
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost