Tudi ni toliko fora udarcev kot pa samega segrevanja obročev. Epoxy znotraj samega karbona ne prenese visokih temperatur. Če se ne motim gre stvar do 300 stopinj max. Sama degradacija epoxija pa se zgodi pri že veliko nižjih temperaturah. Sepravi tudi če maš 70kg, pa če vlečeš zavore po malo hujšem klancu, zna bit že to zadosti da pride sčasoma do delaminacij. Sem iz prve roke slišal da so imeli že malo težji pro tour kolesarji težave s pregrevanjem (čeprav so od tega pretekla že leta, tako da upam da je šel razvoj naprej).
Pa še reciklirat se ga ne da. Jejhata, pa toliko se trudimo bit zeleni
Nič čudnega da letos peloton vozi izključno na disk zavorah. Verjetno bi radi proizvajalci spravili amaterje na disk zavore.
No vglavnem, mi bodo zaenkrat namontirali to os na kolo, pa bom redno spremljal če se bo stanje osi poslabšalo. Nastalo je res par mikro razpok, tako da zaenkrat me še ne skrbi, pa na kolo bi se rad čimprej vsedel
Kar se pa teže tiče se ne sekiram. Bom upošteval tvoj nasvet vili, če bo treba novo os naredit. Ga pa ni lepšega občutka kot je ta da daš "vetra" dragemu karboncu s "poceni" specijalko