epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Demz napisal/-a: Medtem ko v mlekarski industriji do amena! Tam je pa vsak v verigi prisiljen plačati kvalitetno posodo in to brez pardona. Ker - vino je "razvada", mleko pa osnovno živilo.

Demz napisal/-a:Zelo grešiš. Pa še vinogradnik si?
Pred 30 leti ko so se NR posode za vino začele, so bile delane izključno iz 316 kvalitete (1.4404) in znotraj elektropolirane.Iz tehnološkega stališča točno zaradi niklja ki je kancerogen. Niso pa vrli kletarji vedeli za težavo klasičnih vodovodnih pip, ki so pa narejene iz medenine in ponikljane.
Takoj ko se je noviteta prijela, je pa nastopila konkurenca z 1/3 cenejšim 304, nikoli pa nihče ni preverjal kako je s kemijo v takem sodu. Ker - vino je "razvada", mleko pa osnovno živilo.
Nikar, @ALG, spoštujem tvojo strokovnost, toda tule pa grdo grešiš.

Demz napisal/-a:Ok, sedaj lahko pišem..
Veš kaj, porabi tisti denar raje zase. Jaz ga ne maram. Kupi si kako knjigo o metalurgiji ali kak obnovitveni šnelkurz iz gradiv, ker očitno ne veš kemije v sistemih FeCrNi (tudi jaz je vem premalo). Če bi jo vedel, bi ti bilo jasno, zakaj AISI 304 ne zdrži žvepla niti pri sobnih temperaturah, medtem ko 316 pa celo do 800°C. S klorom je še huje, ker je halogen. Da pa zadevo opravičuješ s ceno materiala -![]()
Daj tisto svoje vino malce v analizo, ampak tudi na težke kovine in ne samo na sadne kisline, aldehide in stopnjo alkohola. Boš presenečen in garantirano boš postal manj aroganten.
Hvala za dosedajšnji tvoj prispevek tule, pomagal pri mojem problemu nisi nič.

Za lažje življenje moraš (velja za vso populacijo, ne le posebej za tebe) iz svojega besednjaka izbrisati besedo "sovražnik". Avtomatsko potem izpade tudi vsako negativno ocenjevanje posameznika.cr7 napisal/-a:Probam, če bo življenje na forumu za malenkost lažje ->
Ne uporabljaj tovrstnega besednjaka. Tudi če si prepričan, da se sobesednik moti, uporabi izraz "moje mnenje je tako, ti pa kakor hočeš". Resnične resnice pa nikdar nikjer nihče ne ve.Kupi si kako knjigo o metalurgiji ali kak obnovitveni šnelkurz iz gradiv, ker očitno ne veš kemije v sistemih FeCrNi

Žerjavar napisal/-a:

Ne bom debatiral. Sem povedal le svoje mnenje o povedanem. Tovrstna debata pa ne spada v ta forum. Obvestilo o izboljšanju medčloveških odnosov pa ni moglo škoditi.cr7 napisal/-a:?

Žerjavar napisal/-a:..... Ne uporabljaj tovrstnega besednjaka. Tudi če si prepričan, da se sobesednik moti, uporabi izraz "moje mnenje je tako, ti pa kakor hočeš". Resnične resnice pa nikdar nikjer nihče ne ve.

Demz napisal/-a:Kakorkoli, dejstvo je, da bom delal nov bojler. Material bo tokrat 4404 (prej je bil 4571, ker ga poznam in se zaradi Ti čudovito vari), podnice d=3 mm in plašč d=2 mm.
Podnice so fi 400mm, dolžina plašča je 1200 mm. Zadevo bom imel med varjenjem v podpihu argona, varilni tok 60A (TIG).
Prej nismo izvajali podpiha (tudi ni bilo nikoli težav glede tega), kadar pa, smo za NR uporabljali dušik, argon pa pri črnih jeklih.

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost