STROJNISTVO.com • Poglej temo - RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE

RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a superpsiho » 11.5.2010 15:10

Če se enkrat podira naj se menajo tefloni in obročki pa boš imel mir... Ampak se čas dela dvigne krepko nad 8 ur...(vem, ker ta poklic opravljam) Odloči se sam...
superpsiho
Strokovnjak
Strokovnjak

REŠITEV PROBLEMA

OdgovorNapisal/-a sivi » 1.5.2012 15:26

Ne boste verjeli. Scenic je potem ko sem začel uporabljati olje ELF Excellium 5-40W, eno leto in pol delal - "še kar - 1l olja na 10.000KM" ampak glej ga zlomka, po dveh letih ponovno VEČJA poraba olja, opozorilo "CHECK INJECTION" in izguba moči. Peljem na isti servis - pravijo: zanič mašina, ponovno menjati EGR, obročke, mogoče tudi kakšen injektor ..., predviden račun pravijo: vsaj 1.000EUR. Rečem NE in grem na drugo mnenje v AVTOHIŠO REAL Ljubljana. Naročijo me naslednji dan, mehanik ugotovi - zamenjava majhnega elektronskega delca v motorju in slaba tesnitev majhne gumijaste cevke na modulu regulatorja zraka - cena popravila: 140 EUR.
Avto sedaj dela ODLIČNO - Poraba olja po prevoženih 4.000KM je NIČ!!
sivi
Novinec
Novinec

Re: REŠITEV PROBLEMA

OdgovorNapisal/-a Marpa » 15.2.2014 16:54

sivi napisal/-a:Ne boste verjeli. Scenic je potem ko sem začel uporabljati olje ELF Excellium 5-40W, eno leto in pol delal - "še kar - 1l olja na 10.000KM" ampak glej ga zlomka, po dveh letih ponovno VEČJA poraba olja, opozorilo "CHECK INJECTION" in izguba moči. Peljem na isti servis - pravijo: zanič mašina, ponovno menjati EGR, obročke, mogoče tudi kakšen injektor ..., predviden račun pravijo: vsaj 1.000EUR. Rečem NE in grem na drugo mnenje v AVTOHIŠO REAL Ljubljana. Naročijo me naslednji dan, mehanik ugotovi - zamenjava majhnega elektronskega delca v motorju in slaba tesnitev majhne gumijaste cevke na modulu regulatorja zraka - cena popravila: 140 EUR.
Avto sedaj dela ODLIČNO - Poraba olja po prevoženih 4.000KM je NIČ!!

Pozdrav lastniku foruma, adminu in vsem uporabnikom. Nisem strojnik, registriral sem se zaradi niti o porabi olja, ker imam enak problem. Pred skoraj dvemi meseci sem kupil Scenic 1.5 dCi, letnik 2004, 102 KM, prevoženih 175.000. Kupil sem ga pri pooblaščenem Renault partnerju v Sloveniji. Deloval je in mi še deluje zelo ohranjeno. Izogibam se nakupu rabljenega vozila od fizičnih oseb, ker je scena kot v bivši JLA, če se še kdo spomni.

Pri avtu sem dokaj hitro opazil določene stvari, ki so me motile, recimo meni ne znan in čuden, skoraj tuleč zvok motorja pri vožnji pod 2500 obrati, ki sem ga opazil že isti dan. Delovalo mi je, kot zvok ležajev, turbine ali podobno... nisem poznavalec motorjev/strojnik in težko povem karkoli. Potem sem opazil, da mi počasi žre olje, deseti dan po nakupu sem na avtocesti doživel CHECK INJECTION, ki se po ustavljanju na parkirišču in ponovnem zagonu ni več pojavil.

Po kakšnih treh tednih in prevoženih 2.370 km sem se oglasil pri prodajalcu in so mi dolili med 2 in 2,5 litre olja. Točno merili niso, dolivali so iz servisne kante in niso ugotavljali točno količino. Bil sem zraven.

Po nadaljnjih 980 km je olja manjkalo za 3 črtice in so mi avto vzeli v pregled in popravilo.

Ugotovili so "luft v turbini" in so jo obnovili.

Po nadaljnjih 750 prevoženih km ugotavljam, da je na prikazovalniku 1-2 črtice manj olja, različno kaže, enkrat 1 drugič 2. To je približno 3 dl, prevedeno na 1000 pa to znaša 4 dl, oziroma
6 litrov na 15.000 km.

Danes mi na moje sporočilo odgovarjajo iz servisa, da je to normalna poraba, ki jo Renault tudi navaja v svoji servisni knjigi. Za mene, ki sem v golfu II na 220.000 km enkrat na 7.000 dolil 1 dl olja, ali še to ne je takšna poraba težko sprejemljiva, kot normalna.

Zelo rad bi slišal kakšne izkušnje je SIVI imal v nadaljevanju , halo Sivi, ovdje orao, javi se.

lp
Marpa
Novinec
Novinec

Re: RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE

OdgovorNapisal/-a bpod » 24.1.2015 14:02

...
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE

OdgovorNapisal/-a sivi » 26.9.2016 17:12

Pozdravljen

Še vedno imam Scenica 1,9DCI.
Poraba olja trenutno 1l na 300km - avtocesta. Motor ne kadi ne črno ne modro.
No pokadi že - črno če izredno močno pritisnem na gas.
Imam ga že deveto leto in povem, da se vsako leto podvoji poraba, vendar avto zaenkrat še dela.
Le olje žre kot nafto. Pije ga tako na kratkih relacijah kot dolgih, mogoče na avtocesti nekoliko več.
Tisti servis vmes, ko sem napisal da žre manj se je kasneje pokazalo, da ni bilo večje razlike le motor dela ves čas dobro. Vmes je bila menjana turbina, pa ni razlike v porabi. Verjetno so vodila na ventilih.
Bo pa verjetno prej za odpad.
Pozor tega dizla ne vozite prenežno ( pretirano šparanje pri stopalki za gas), ker se zapaca EGR ventil, poraba pa ni nič manjša ne pri olju in zelo malo pri gorivu - preverjeno!!
Lp Sivi
sivi
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov