STROJNISTVO.com • Poglej temo - Stroji za odelavo pločevine

Stroji za odelavo pločevine

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Stroji za odelavo pločevine

OdgovorNapisal/-a Fosn » 31.8.2003 8:03

iščem kar nekaj stvari
1. kje bi dobil podatke o CNC strojih za upogibanje in izsekovanje pločevine
2. podatke o liniji manjših kapacitet za prašno barvanje
3. v firmi uporabljamo 1,5 mm nerjavno pločevino, vendar ta pločevina nima tistega pravega rostfrei leska, poleg tega se smalo spremeni sijaj, kjer je bila obdelana (zvar, upogib). A lahko se lahko ta INOX potem obdela da bo lep enakomeren lesk. Nekje sem zasledil, da se to da namakat v neko razstopino, al se da brusit, ali pa se elektrokemijsko obdela.
Lepo prosim za odgovore, ker po fahu nisem strojnik, ampak elektrotehnik, vendar se pri izdelavi elektro omar srečujem z strojniškimi problemi
Hvala
Fosn

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.9.2003 19:39

Bom poizkusil vsaj malo pomagati:

1. Kaj konkretno te zanima o CNC prebijanju in krivljenju, morda ti lahko pomagam s kakšnim nasvetom iz prakse, ker kar poznam postopke, predvsem prebijanje!!??
2. O prašnem lakiranju nimam pojma!!
3. Ne vem sicer kakšen inox imate, možnosti pa so naslednje:
-kupiti inox s folijo in jo na koncu obdelave odstraniti, tako ni sledov prask ali krivljenja
-ali pri obdelavi paziti da se površina ne poškoduje
(jaz to rešujem z razrezom na laserju)

Kar pa se tiče zvarov, pa se dobi tudi tekočina za čiščenje le teh. Enostavno se premažejo zvari s čopičem. Če pa je zahtevana spolirana površina zvara, pa se dobijo tudi posebne gobice za ročno in strojno poliranje. Lahko tudi povem kje, če je interesantno.

Glede poliranja celotne površine oz. celega izdelka, če prav razumem, pa menim da se ne izplača oz. niti ne poznam postopkov.

lep pozdrav!

M.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.9.2003 19:42

Pa še nekaj sem se spomnil, malo za šalo malo zares:

Morda bi morali izdelavo omaric prepustiti nam strojnikom, saj jih znamo naredit poceni in kvalitetno!!!

:wink:

pa lep dan še naprej

za dodatna vprašanja sem na voljo!!!!
Gost

OdgovorNapisal/-a Zagi » 4.9.2003 11:14

Mogoče boš odgovor dobil na MOS-u v Celju (10-17. 09. 2003 ) ------- hala D- štand 25, pri predstavnikih firme AMADA / SCHIAVI. Vem da poleg prebijalnih in krivilnih strojev ponujajo tudi linije za praškasto barvanje.
lep pozdrav
zagi
Zagi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost