epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Andre napisal/-a:Pozdravljeni
Ali je kje kakšen strugar v širši okolici Ljubljane, ki bi bil pripravljen postružiti nekaj kosov iz aluminija in jekla. Material preskrbim jaz. Zainteresirani sporočite E-mail naslov pa vam pošljem skice. Sem že kontaktiral kakih deset kovinostrugarjev pa mi ni odgovoril niti eden.
Lep pozdrav
Andrej

Andre napisal/-a:Pozdravljeni
Ali je kje kakšen strugar v širši okolici Ljubljane, ki bi bil pripravljen postružiti nekaj kosov iz aluminija in jekla. Material preskrbim jaz. Zainteresirani sporočite E-mail naslov pa vam pošljem skice. Sem že kontaktiral kakih deset kovinostrugarjev pa mi ni odgovoril niti eden.
Lep pozdrav
Andrej

chipper napisal/-a:Ne vem k takole berem, kakšne so cene, ura struženja, nism začetnik, 18 let prakse pri obrtniku, pa ne neki serijsko, ampak samo usluge, po naročilu, vsak dan neki novega, učimo se pa itak celo življenje in jaz si postavm ceno 10 eu za uro struženja, pa mi še rečejo da sm zlatar, hehe! Doma na svoji stružnici mislm!
lp
wallker@mail386.com

dirkac napisal/-a:chipper napisal/-a:Ne vem k takole berem, kakšne so cene, ura struženja, nism začetnik, 18 let prakse pri obrtniku, pa ne neki serijsko, ampak samo usluge, po naročilu, vsak dan neki novega, učimo se pa itak celo življenje in jaz si postavm ceno 10 eu za uro struženja, pa mi še rečejo da sm zlatar, hehe! Doma na svoji stružnici mislm!
lp
wallker@mail386.com
eni mal pretiravajo ja10 je po moje nekak realna cena
![]()
samo uprašam zakaj ne postružiš tega sam ?

Na hitro ena ocena, koliko je vredna delovna ura delavca, ki je zaposlen za nedoločen čas :
Npr, da ima neto mesečno plačo okoli 650 €, dodatke za prihod na delo npr. 15 km daleč in malico, pa bruto regres 735 €, ki mu pripada.
Delodajalca to stane v enem letu okoli 17.600 €.
Vendar delavec ni delal 2080 ur v letu. Koristil je dopust, npr. 25 dni, pa 12 praznikov v letu tudi, ki jih delodajalec plača. Recimo, da (hvalabogu) ni bilo bolniške. Poleg tega vsak šiht ni dolg 8 ur, ampak 7,5 ure, zaradi malice. Delavec v povprečnem letu dela samo 1654 d. ur.
17.600,00€ : 1654 d.ur = 10,64 € / d.uro , pa če v tej uri kaj naredi ali pa nič!

Demz napisal/-a:Evo, še enkrat tale kalkulacija. Pozivam vas, da jo preverite in komentirate.Na hitro ena ocena, koliko je vredna delovna ura delavca, ki je zaposlen za nedoločen čas :
Npr, da ima neto mesečno plačo okoli 650 €, dodatke za prihod na delo npr. 15 km daleč in malico, pa bruto regres 735 €, ki mu pripada.
Vendar delavec ni delal 2080 ur v letu. Koristil je dopust, npr. 25 dni, pa 12 praznikov v letu tudi, ki jih delodajalec plača. Recimo, da (hvalabogu) ni bilo bolniške. Poleg tega vsak šiht ni dolg 8 ur, ampak 7,5 ure, zaradi malice. Delavec v povprečnem letu dela samo 1654 d. ur.
17.600,00€ : 1654 d.ur = 10,64 € / d.uro , pa če v tej uri kaj naredi ali pa nič!
Mislim, da je nujno obuditi nazaj k življenju strojniški (ali kovinarski) ceh, sicer bomo izumrli!
Vsem, ki pravite, da je 10 Ejev /uro primerna cena za vaše delo, pa sledeče : Kje je tvoje znanje? Kje je tvoj stroj in oprema? Kje so tvoje motorične in psihomotorične spretnosti, ki jih nima vsak človek kar tako,... prirojenih? (Morda eden od desetih, petnajstih, ne pa kar vsak!)
Zakaj torej ne rečete temu pametnjakoviču, ki vam apriori vrednoti vrednost ure na 10 Ejev, kar je več, je predrago, da si naj kar sam izstruži tisto, magari z zobmi !? Ali še bolje, naj si gre tisto kar lepo v Baubau kupit, ker je tam poceni iz masovne proizvodnje.
Prekleti Dumping! Preveč nas je, kaj pa drugega. Kmetje in strojniki se popolnoma enako obnašamo. Vse bi prodali "na vsak način ceneje od soseda"! Pa če tudi za sol ne ostane, le da je ceneje!
Nujno rabimo ceh!

korenje napisal/-a:Demz napisal/-a:Evo, še enkrat tale kalkulacija. Pozivam vas, da jo preverite in komentirate.Na hitro ena ocena, koliko je vredna delovna ura delavca, ki je zaposlen za nedoločen čas :
Mislim, da je nujno obuditi nazaj k življenju strojniški (ali kovinarski) ceh, sicer bomo izumrli!
Vsem, ki pravite, da je 10 Ejev /uro primerna cena za vaše delo, pa sledeče : Kje je tvoje znanje? Kje je tvoj stroj in oprema? Kje so tvoje motorične in psihomotorične spretnosti, ki jih nima vsak človek kar tako,... prirojenih? (Morda eden od desetih, petnajstih, ne pa kar vsak!)
Zakaj torej ne rečete temu pametnjakoviču, ki vam apriori vrednoti vrednost ure na 10 Ejev, kar je več, je predrago, da si naj kar sam izstruži tisto, magari z zobmi !? Ali še bolje, naj si gre tisto kar lepo v Baubau kupit, ker je tam poceni iz masovne proizvodnje.
Prekleti Dumping! Preveč nas je, kaj pa drugega. Kmetje in strojniki se popolnoma enako obnašamo. Vse bi prodali "na vsak način ceneje od soseda"! Pa če tudi za sol ne ostane, le da je ceneje!
Nujno rabimo ceh!
mislm da ni baubau, ampak bauhaus.

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov