STROJNISTVO.com • Poglej temo - omejevalec dolžine

omejevalec dolžine

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

omejevalec dolžine

OdgovorNapisal/-a pero_46 » 2.11.2018 9:49

Pozdravljeni!

Zanima me kako imaste rešene omejilce za dolžino dalših kosov na cnc stružnicah ki imajo glave vpete z premično vpenjalno cevjo. Trenutno si pomagam z vodilno cevjo in v njej omejilec vendar je stvar netočna ker se omejilec premika z cevjo tko da ko zaprem čeljusti omejilec ni več naslonjen na kos in tako prihaja do razlik par desetink. Hvala za odgovore.

LP, Peter
pero_46
Novinec
Novinec

Re: omejevalec dolžine

OdgovorNapisal/-a cnc-123 » 2.11.2018 19:08

Pozdravljen!
Ne vem tocno kaksen tip vpenjalne glave imate..ce gre za ‘klasicno’ hidravlicno glavo je najbolje, da izhajate iz sredinjskega pokrova, ta je fiksen!
Izdelati boste morali nov pokrov na katerega navarite cev, ki je na koncu zaprta. Ali se bolj fleksibilno, da je zaprta in ima notranji navoj za fino nastavitev....potem z navojno palico in kontra matico nastavite mero!
Slabost tega je da izgubite nekaj milimetrov vretena (govorim po premeru), zaradi debeline stene cevi!

Upam da me vsaj priblino razumete!

Lp
cnc-123
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a pero_46 » 3.11.2018 7:00

ja klasično hidravlično ja kitagawa b-210, sem tudi sam predvideval da bom moral narediti na tak način vendar nisem bil prepričan kako bi se lotil.
Hvala za odgovor.

LP, Peter
pero_46
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 3.11.2018 16:14

kaj pa če bi take kose naslanjal na naslon na revolverju, to smo včasih počeli, kos vložoš v "amerikaner" in zapelješ revolver v "pozicijo" in kos nasloniš na naslon in zategneš..., tudi tako gre..., sicer ne poznam tvojega stroja, pa tudi ne kaj s temi kosi počneš???..., (tolrance, premer, dolžona???..., tako smo delali na prvomajkah, vmv, dusnu..., če bi priložil kako skico, bi bilo čisto drugače...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cnc-123 » 3.11.2018 18:02

Ajaja ste poceli ja vili... rezultat je bil,da so bile koncne dolzine artiklov tako tocne kot ste nažagali surovce..

Lp
cnc-123
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 3.11.2018 18:52

ja saj sem napisal, da ne poznam kosa in toleranc..., ja, če pa "glihaš" na dolžino je pa "forrihtnga" prava kot ti je napisal cnc..., tudi to smo imeli...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost