STROJNISTVO.com • Poglej temo - 3D tisk skodelice

3D tisk skodelice

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

3D tisk skodelice

OdgovorNapisal/-a Jam86 » 4.5.2020 20:51

Zdravo kolegi,

Imam eno vprašanje in sicer me zanima ali bi se dalo naprintat kos, ki je na sliki, da bi bil uporaben.
Predvsem me zanima glede "puš", ki so na vsaki strani, saj se bi se skodelico iz vsake strani na tole pušo nataknilo na sornik verige.
Dolžina kosa je 290mm, stene skodelice so 3mm, na stranicah kjer sta "puši" pa je 5mm. Zunanji premer puše je cca 13mm, luknja je 5,5mm.
Skodelice bi namreč naprintali (50 kos) in potem stestirali na stroju preden bi dali v izdelavo orodje za brizganje za serijsko izdelavo. ČE se da naprintat, me zanima kateri material bi bil najbolj primeren?
Lahko pošljem tudi step ali stl format za analizo.

Hvala za info že v naprej!
Lp
Priponke
skodelica.jpg
skodelica.jpg (53.11 KiB) Videno 1976 krat
Jam86
Novinec
Novinec

Re: 3D tisk skodelice

OdgovorNapisal/-a podreberek » 5.5.2020 7:30

Pozdravljeni

Omenjeni model se lahko natisne. Najboljše je STL file. Uporabi se lahko PETG ali ABS. Več info
041861182 Mitja
p.mitja@gmail.com

Lp
podreberek
Novinec
Novinec

Re: 3D tisk skodelice

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 5.5.2020 22:09

Jam86 napisal/-a:Zdravo kolegi,

Imam eno vprašanje in sicer me zanima ali bi se dalo naprintat kos, ki je na sliki, da bi bil uporaben.
Predvsem me zanima glede "puš", ki so na vsaki strani, saj se bi se skodelico iz vsake strani na tole pušo nataknilo na sornik verige.
Dolžina kosa je 290mm, stene skodelice so 3mm, na stranicah kjer sta "puši" pa je 5mm. Zunanji premer puše je cca 13mm, luknja je 5,5mm.
Skodelice bi namreč naprintali (50 kos) in potem stestirali na stroju preden bi dali v izdelavo orodje za brizganje za serijsko izdelavo. ČE se da naprintat, me zanima kateri material bi bil najbolj primeren?
Lahko pošljem tudi step ali stl format za analizo.

Hvala za info že v naprej!
Lp

Model sam po sebi ni nič posebnega, ampak mehansko uporabnih kosov, ki bodo resneje obremenjeni ali celo tesnili vodo se z običajnimi FDM tiskalniki ne splača delat. Sprobano večkrat razen če se ti ga da s smolo mazat in potem še čakat da se prepoji in osuši.

Možno pa je s 3D tiskalnikom izdelati kalupe (negative) za ulivanje duroplastične smole !
Ampak še bolje bo, če nekdo izrezka lesene.

Ulivanje bo pri povpraševanju 50 kos mnogo hitrejše, izdelek pa bo tehnično uporaben. Računajte, da če tri take izdelke narediš v enem dnevu je to že skor "svetlobna hitrost". V praksi to v anjbolj idelanem primeru BREZ IZMETA in potrebe po vmesni menjavi materiala pomeni več kot 2 tedna dela, cena bo pa astronomska (za dol past). :roll:

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov