STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nalaganje Solidworks-a?

Nalaganje Solidworks-a?

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Nalaganje Solidworks-a?

OdgovorNapisal/-a AaronEzra » 8.9.2020 17:35

Pozdravljeni

Imam težavo pri namestitvi programa Solidworks (2018 Student Edition Premium).
In sicer namestitev (inštalacija) je potekala brez težav, vendar takoj ko poskusim zagnati, program pokaže težavo. Poskusil sem dati Repair, Reinstall in tudi v celoti odstraniti in na novo namestiti program, vendar vsakič isto se pojavi. Poskusil sem iskati na internetu rešitev, edino katero sem našel je da se uninstall-a VBA71. Poskusil sem tudi prižgati in vgasniti Compatibility mode. Še kar sem poskusil je bilo z ustvarjanjem mape Install, ustvariti File, dodati vrednost 1 ter kasneje 0 pri Registry Editor-ju. Tako da sem poskusil vse kar sem uspel najti, zanima me če se je komu podobno zgodilo in ve kako rešiti to težavo.
AaronEzra
Novinec
Novinec

Re: Nalaganje Solidworks-a?

OdgovorNapisal/-a stelingcnc » 16.10.2020 9:58

Pokliči tehnično pomoč. Gotovo ti bodo lahko pomagali.
stelingcnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a primorc20 » 16.10.2020 12:05

Zakaj pa nalagate 2018 verzijo? Sedaj je 2020 zunaj.

Pa kakšen error javi?
primorc20
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a solidcam Ales » 16.10.2020 13:16

jest sem letos spomladi dal 2018 premium S.P.1 gor brez problema, a rabis nujno studentsko verzijo?..
na YouTube-u maš drugač postopek instalacije za 2018...nimaš kej zafrknit. Net izklopiš pa požarni zid in antivirus.. :D
solidcam Ales
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 16.10.2020 18:02

Jaz sem ravno včeraj pašniško verzijo instaliral.

Verzijo s partisa sem probal vsaj ene 5x, pa ni delalo.

Tale je šla v prvo. https://www.youtube.com/watch?v=7uj7xGuEjzk&t=204s
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.10.2020 19:09

joj, pa kdo (ne gdo) še dela s SW, dobro malo se hecam :D :D ..., ne me sesut..., bo šlo..., za trdo strojništvo imam pa..., se ve..., tu ni popuščanja...

imam verzijo SW 2014, za kar jo rabim je dovolj, čez glavo, dela..., za kake ajnfoh flov ("tkočinske", na blitz) analize
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 17.10.2020 12:44

Vili, če se ne motim, si e večkrat omenil, da je tebi ljubši Creo kot pa SW. Povej kaj so glavne prednosti Creo in kaj največje slabosti SW.
Uporabljam SW, tako da žal ne morem primerjati.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 17.10.2020 15:48

Baje solidworks se pri extremno velikih sestavih sesede v primerjavi z creo-tom. Samo, kdo izmed nas rabi celo ladjo obračat v modelirniku????

Glede modeliranja pri creotu je zelo oster prehod v skicirko, ker moraš označit katere reference boš uporabljal. Pri solidworksu samo kotiraš linijo in je referenca.

Pločevina in zvari so tudi dosti bolj enostavnejši v Solidworksu. Pravzaprav so vsi moduli čisto enostavno integrirani not od welmentov, simulacij, CNC......

Inventor se mi zdi, da se pa približuje zelo solidworksu glede uporabniške izkušnje, kar se sploh ne morem pritoževat. ( pri asemblijih nima še enostavnega indikatorja, da je sistem popolnoma definiran ali vsak kos je težko pogruntat da je konstreinan - vsaj enostavno).

Pri siemensu so pa ene take zadeve, še zmeraj da bog pomagaj.....
Zadnjič sem probal Solidedge, za krožni patern ker pri vseh do sedaj samo feature in os označiš, sem moral pri Edgu, krog skicirat da je vedlo, da hočem krožni pattern. Samo WTF.

https://grabcad.com/tutorials/how-to-us ... in-9-steps
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 17.10.2020 16:10

ja z njim delam že cca 20 let, sem tudi kako leto...dve tudi s SW (pa igračkanje s simensi, pa inventor , pa katija) pa mi ni potegnilo, jebiga, stara navada je železna srajca iz nje je pa težko skočit, kolikor mi je še ostalo, pa tudi nimam namena šaltat na karkoli, glede programov je pa kot tisti pravljici o jari kači in steklem polžu :D , o jari kači je daljša o polžu pa lepša ali obratno??? :o ..., haha
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 18.10.2020 0:49

ktm2002 napisal/-a:Baje solidworks se pri extremno velikih sestavih sesede v primerjavi z creo-tom. Samo, kdo izmed nas rabi celo ladjo obračat v modelirniku????

G

Solidworks se zna prilagajati številu "part-ov". Skrivnost stabilnega sestava pa je čim manj geometrijsko definiranih individualnih mdelov. V praksi to pomeni, da boš v največji meri delal s podsestavi in čim več uporabljal orodja ala mirror, pattern itd. namesto importanja dvojnikov istega elementa.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 22.10.2020 7:52

Ker je bil v Solid Edge-u izpostavljen ravno Circular Pattern, sem sedaj dodal en film na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=ejD7XYm ... e=youtu.be

Circular Pattern se torej lahko naredi tudi samo z izbiro osi. Odvisno pač, kako se lotiš modeliranja.

Po starem načinu se je res vedno risalo sketch, kar zagotovo zahteva več klikanja. Je pa bilo uporabno v velikih assembly-jih, kjer se je sketch s pattern definicijo enostavno kopiralo v različne parte v assembly-ju.
Po novi metodi (od leta 2008 naprej) pa se lahko modelira tudi tako, da se samo pokaže na os ali kakšen drugi objekt (center kroga,...) in pattern je narejen. Ta metoda se potem lahko uporabi tudi v step modelu, kot je prikazano v filmu na YouTube-u.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 22.10.2020 8:04

Bom poizkusil na kratko opisati razliko med Solidworks-om in Creo-tom, kar se tiče dela z velikimi sestavi.

Načeloma je Creo zastavljen tako, da je način dela dokaj omejen in te imajo pod kontrolo kako boš kakšne stvari počel, da ni možno veliko "packanja" po modelih, kar na začetku izgleda brezpomensko, na dolgi rok pa lahko veliko pomeni in to je prednost.
Solidworks je pa bolj uporabniku prijazen in lahko eno stvar narediš na več načinov (kdo bi se mogoče izrazil, da je manj inženirsko zastavljen) in moraš sam paziti, da ne "packaš" po modelih, kar se lahko hitro zgodi.

Se da pa tudi pri Solidworks-u imeti velike sestave pod kontrolo, samo znati je treba. S pravim načinom dela se da stvari tudi do 50x pohitriti. Je pa tega za pisati preveč, omenil bom samo kontrolo grafičnih trikotnikov, pravilno zastavljene predloge (ne samo za risbe, tudi za vse modele - kosi in sestavi), pravilno vezanje kosov - mate-i, uporaba orodij za velike sestave, pravilna diagnostika problemov in poznavanje šibkih točk pri velikih sestavih, pravilno importiranje neizvornih CAD datotek, poenostavljanje datotek za velike sestave, itd.

Na koncu je pa še nekaj odvisno od strojne opreme, samo to po pravilnem načinu dela, ker drugače tudi super računalnik nič ne pomaga :D. Na koncu je pa najboljši tisti software, ki ga dnevno uporabljaš in tudi res dobro poznaš. Tistih, ki mi rečejo, da delajo dobro v več modelirnikih sploh ne jemljem več resno.

Pa ne se preveč na Youtube in druge vire na spletu zanašati, ker je preveč slabih nasvetov zunaj, kar pri resnih stvareh povzroča probleme. Da se priti do pravih in koristnih informacij, samo nekaj denarja je treba vložiti.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 22.10.2020 8:58

grega09 napisal/-a: Da se priti do pravih in koristnih informacij, samo nekaj denarja je treba vložiti.

Grega, a zaupaš kje? Če je zaupne narave, lahko tudi na ZS.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 22.10.2020 10:56

Vsak program ima prednosti in slabosti.
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 22.10.2020 20:11

sven napisal/-a:Ker je bil v Solid Edge-u izpostavljen ravno Circular Pattern, sem sedaj dodal en film na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=ejD7XYm ... e=youtu.be

Circular Pattern se torej lahko naredi tudi samo z izbiro osi. Odvisno pač, kako se lotiš modeliranja.

Po starem načinu se je res vedno risalo sketch, kar zagotovo zahteva več klikanja. Je pa bilo uporabno v velikih assembly-jih, kjer se je sketch s pattern definicijo enostavno kopiralo v različne parte v assembly-ju.
Po novi metodi (od leta 2008 naprej) pa se lahko modelira tudi tako, da se samo pokaže na os ali kakšen drugi objekt (center kroga,...) in pattern je narejen. Ta metoda se potem lahko uporabi tudi v step modelu, kot je prikazano v filmu na YouTube-u.

Nevem... verjetno potem ne bi googlal, če bi mi to delovalo. Sedaj ga pa tudi nimam več na compu, da bi še enkrat probal.

Se ni važno, nerodno je vse skupaj.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost