STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pločevina 0,25mm podložna pločevina

Pločevina 0,25mm podložna pločevina

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Pločevina 0,25mm podložna pločevina

OdgovorNapisal/-a funtronic » 5.1.2021 13:58

Obračam se na Vas, ker ne najdem podložne pločevine 0,25mm. Rabil bi tri različne dolžine, širine 35mm. Najprej rabim pločevino, potem pa kako narediti konturo.... laser ali kako... kaj predlagate. Ali se kdo s tem ukvarja in mi lahko naredi.
Hvala za pomoč.
SF
Priponke
image006.jpg
image006.jpg (6.47 KiB) Videno 3069 krat
Več glav več ve
funtronic
Pripravnik
Pripravnik

Re: Pločevina 0,25mm podložna pločevina

OdgovorNapisal/-a merjavec » 5.1.2021 14:52

Podobno reč mi odrežejo po dxf risbi na:
http://www.pmv.si/
merjavec
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a -M- » 6.1.2021 6:09

Sam material v kvaliteti 1.4310 se po ugodni ceni lahko dobi v MB Naklo. format 150x5000mm. Potem pa laser.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 6.1.2021 7:59

funtronic napisal/-a:Obračam se na Vas, ker ne najdem podložne pločevine 0,25mm. Rabil bi tri različne dolžine, širine 35mm. Najprej rabim pločevino, potem pa kako narediti konturo.... laser ali kako... kaj predlagate. Ali se kdo s tem ukvarja in mi lahko naredi.
Hvala za pomoč.
SF

Material imaš ?,

laser glede debeline mislim da nebi smel biti problem (razen prevelike debeline, tist pride pol že bolj v upoštev plazma ali še bolj v ekstreme plamensko), da se pa odrezati vse kar ni manjši radij od 0,25mm oz. lahko za vsak slučaj kakšno desetink več. Saj ti premer snopa laserja to preprečuje.

LP.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a funtronic » 6.1.2021 12:32

hvala zaenkrat, grem v akcijo pa da vidim kaj bo..
SF
Več glav več ve
funtronic
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 6.1.2021 13:30

0.25 pleh, pa to gre na ročne škarje, pa malo pile in šmirgal v garaži in to je to, čemu ta podloga pleha sploh služi..., tle bomo pa dvignili vso SLO tehnologijo haj - teh pleharije u "luft"..., dobro morda fant še ni imel nekih ročnih orodij v rokah, pa, da to gre tudi z rokami..., ok, če je to 10.000++ kosov..., je pa druga muska...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 6.1.2021 13:48

Eh, vili, jaz tudi skoraj nič več ne čačkam teh stvari na roke, razen kar je nujno. Včasih (pri 13, 14 letih) sem ogromno premodelaril in tudi rezal iz aluminija ruske kljuke za prostoleteče modele z lok žagico. Danes mi pa na kraj pameti ne pade, da bi na roke, pa četudi je en kos. Raje narišem in počakam malo in dobim odrezano po moji risbi in gasa naprej.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a funtronic » 6.1.2021 13:54

vili napisal/-a:0.25 pleh, pa to gre na ročne škarje, pa malo pile in šmirgal v garaži in to je to, čemu ta podloga pleha sploh služi..., tle bomo pa dvignili vso SLO tehnologijo haj - teh pleharije u "luft"..., dobro morda fant še ni imel nekih ročnih orodij v rokah, pa, da to gre tudi z rokami..., ok, če je to 10.000++ kosov..., je pa druga muska...

Ja druga muska je .... 5000kos za
Več glav več ve
funtronic
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 6.1.2021 15:21

ja majstore to se pa že lahko tudi majčkeno našatnca, pa udari eno kalkulacijao, ali ti jo naredim jaz, gre seveda z laserjem, zakaj ne, a imaš ceno na m in 50000 kosov ali eno malo bolj kompleksno orodje, no dobro za tvoj izdelek ni ravno nek "nasa" projekt, bi padlo iz orodja v enem šusu kolokir poznam Štanacarijo, niso vse neki CNC- ji pa LASRJI, pa..., dajte se spustiti na realan tla..., ja ko prilimaš tu gor nek problem, pa nihče neve zakaj gre, bo predlogov stotine, ko pa butneš gor
ja gere za 100.000 mesečno, no zadaj se pa pejmo...,

ja en kos ti pa jaz zrihtam v garaži..., škarje, malo pile in šmirgl..., pa bi ti morda znal skonstruitati zrisati tudi to orodje, da bi nekdo potem to tudi stolkel..., naštancal, šala mala...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.1.2021 15:42

grega:
res bedasta vptašanja: jekson sprašuje za en pleh, dobro mu ga jaz odrežem "spedenam" u garaži u nulo, bi dal za en "akumulator, dva šala mala" dobro, ko pa gre pa za 100,000, pa tega ni povedal že v začetku "keča", pa dobro kaj naj, mu pa ponudim knstrukcijo orodja, tudi to, če želi...

dobro gregi, ti dobro veš, da to jebeno strojništvo ni linearno in da je kar nekaj dimezionalno in dinamično in glej kako se že pri enem kurčevem plehu zaplete, popolnom brez veze...

no za ilustracijo bi ti za tako orodje bi ti vzel cca 800...1000 €...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 7.1.2021 9:24

vili napisal/-a:ja majstore to se pa že lahko tudi majčkeno našatnca, pa udari eno kalkulacijao, ali ti jo naredim jaz, gre seveda z laserjem, zakaj ne, a imaš ceno na m in 50000 kosov ali eno malo bolj kompleksno orodje, no dobro za tvoj izdelek ni ravno nek "nasa" projekt, bi padlo iz orodja v enem šusu kolokir poznam Štanacarijo, niso vse neki CNC- ji pa LASRJI, pa..., dajte se spustiti na realan tla..., ja ko prilimaš tu gor nek problem, pa nihče neve zakaj gre, bo predlogov stotine, ko pa butneš gor
ja gere za 100.000 mesečno, no zadaj se pa pejmo...,

ja en kos ti pa jaz zrihtam v garaži..., škarje, malo pile in šmirgl..., pa bi ti morda znal skonstruitati zrisati tudi to orodje, da bi nekdo potem to tudi stolkel..., naštancal, šala mala...

Dobro za večje količine je itak štanca na prvem mestu, sam glede na to da nismo dobil od gospoda informacije o kakšnih količinah se pogovarjamo predvidevam da se govori o par 10 kosih. :D
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 7.1.2021 12:06

se pa to debelino lepo odreže z vodo, povprašja KMS inox vinica, če ti ni predaleč, te poznam, imajo vodni rez..., nekaj dest kosov bodo odrezali, bo pa vprašanje, če bodo hoteli rezat običajno jeklo, imajo produkcijo z NR jekli..., pokliči in ti bodo povedali, samo to...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 7.1.2021 15:36

laser ti bo po vsej verjetnosti po mojih izkušnjah in tej debelini pustil iglo/škajo, nevem kako boš to potem spucal. najboljše bi bilo narediti eno improvizirajo orodje, ga vpeti v eno manjšo ekscenter prešo in naštancati.

Rabiš dve osnovni plošči, 4 vodilca, lahko uporabiš 20 štifta s bronastimi pušami, matrico in nož daš odrezati na erozijo, za pritisno/snemalno ploščo lahko uporabiš gumo ali kakšno eladip material.

Problem je edino ker je zračnost tu cca 3 stotinke. Torej vodila morajo biti precej točna, ponavadi se da v takih primerih pušo z ležajnimi kroglicami.

Če imaš več takih projektov se ti sigurno splača narediti eno kvalitetnejše osnovno manjše orodje, na katerem menjuješ samo matrico, nož ter snemalno gumo. Če si se zmenil pa za slabo ceno si pa mrzel.

Pa nevem kaj ste vsi tako skrivnostni oz. skopi s podatki. Daš risbo, poveš 0.25 tak pa tak material, toliko kosov, in vprašaš kako in kaj se najbolj splača pa vsi vemo kaj bi rad :D
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 7.1.2021 16:17

kenny:

kapa dol, ja to je to kar si napisal, jaksoni sploh še niso videli enega "geverha" od znotraj in nimajo pojma kako se tem rečem streže, saj če bi vse te tehnologije videli v živo bi rekli, aja a to je to, saj to pa ni nič takega posebneg, potem se pa skrivajo za nevem kakšnimi imeni butastimi in se delajo pametne, ker povsod na medmrežju vidijo "teorijo zarote", ma pustimo jih po domače u kura...c, naj se pametnjakoviči jebej..o sami s seboj..., jih moraš vleči za jajca, da kaj povejo, grrr :evil: :evil:

je pa verjetno kak "bot"... :o :o
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 8.1.2021 10:50

vili napisal/-a:kenny:

kapa dol, ja to je to kar si napisal, jaksoni sploh še niso videli enega "geverha" od znotraj in nimajo pojma kako se tem rečem streže, saj če bi vse te tehnologije videli v živo bi rekli, aja a to je to, saj to pa ni nič takega posebneg, potem se pa skrivajo za nevem kakšnimi imeni butastimi in se delajo pametne, ker povsod na medmrežju vidijo "teorijo zarote", ma pustimo jih po domače u kura...c, naj se pametnjakoviči jebej..o sami s seboj..., jih moraš vleči za jajca, da kaj povejo, grrr :evil: :evil:

je pa verjetno kak "bot"... :o :o

:D
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost