STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tig inverterji starejše generacije - kvaliteta in servis?

Tig inverterji starejše generacije - kvaliteta in servis?

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Tig inverterji starejše generacije - kvaliteta in servis?

OdgovorNapisal/-a usimoncic » 5.4.2021 22:43

Nameravam nabaviti en TIG varilni aparat za varjenje rostfreja, in sem pred dilemo, če raje nabaviti novega Kitajca ali starejšega Evropejca (Slovenca). Za Kitajca vem kaj lahko pričakujem (kvaliteta delovanja je loterija; lahko dela odlično, lahko malo manj odlično), servis zagotovljen do preteka garancije, pozneje lahko sam popravljam z deli iz Aliekspresa (kar je zamo OK).

Kaj pa lahko pričakujem od starejšega inverterja EU oz. Slovenske izdelave? Konkretno, gledam za Iskrami TIG 160i in TIG 201i? Je te aprate vredno popravljati, če kaj crkne, ali vrednost popravila hitro preseže vrednost stroja? Rezervni deli se dobijo? Omenjena aparata sta še slovenske izdelave, ali sta že Kitajca z Iskra nalepko?
usimoncic
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Tig inverterji starejše generacije - kvaliteta in servis

OdgovorNapisal/-a kenny » 5.4.2021 23:49

1. Iskra je kitajc, vsaj kar se inverterjev tiče.
2. Kitajci recimo wtl (pa tudi kakšen drugi) dela dobro garancija 2 leti, deli niso problem. Sem s.p v delavnici imam trenutno samo wtl aparate (večinoma inox, alu in jeklo), pri tigu crknil ekran, zamenjan v dveh dveh v garanciji.
3. Karkoli kupiš kupi iz domače trgovine katera ima servis ala varesi, varikon,... ...najslabša varianta je kupovanje preko ebaya, aliexpresa, kjer boš imel težave če kaj crkne.
4. Imaš tudi evropske cenejše variante kot je recimo italianski telwin.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a usimoncic » 6.4.2021 0:14

kenny napisal/-a:1. Iskra je kitajc, vsaj kar se inverterjev tiče.

Za nove Iskre mi je popolnoma jasno kaj so. Ampak aparata Iskra TIG 160i in TIG 201i mi izgledata še iz prejšnjega tisočletja. Mar ni nekoč Iskra sama delala TIG inverterjev?
usimoncic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 6.4.2021 5:45

Ni. Prvi Iskrin TIG in plazmo sem kupil leta 1990, pa sta oba imela že kitajsko elektroniko. Ko mi je TIG po par mesecih crknil, ga niso več znali popravit, niti v Stegnah kjer je proizvodnja.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov