STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup roke za rezanje navojev

Nakup roke za rezanje navojev

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Nakup roke za rezanje navojev

OdgovorNapisal/-a masinist » 16.6.2021 14:04

V planu imam nabaviti roko za rezanje navojev (vsaj do M24). Pogon na elektriko.
Na trgu je precej teh stvari (evropskih in azijskih) in tudi cenovni razponi so veliki. Zanima me s katerimi imate dobre oz. slabe izkušnje in na kaj naj pazim pri nakupu?

lp, masnist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Nakup roke za rezanje navojev

OdgovorNapisal/-a xmaggot » 23.6.2021 11:07

Jaz imam že cca 10 let pnevmatsko roko od Roscamat 400. Dela še sedaj BP. Res, da je pnevmatika, vi pa iščete električno, ampak je precej pomembna tudi togost in natančnost pantografske roke. Pri kitajcih meni deluje bolj bogo. Fino je zraven imet še magnetno stojalo, v primeru, da se dela na večjih ogrodjih, ker se ga enostavno prenese na želeno mesto. Za ta namen je dobro vzeti še 4 x 90°zasučno glavo, s katero se lahko potem vrezuje navoje tudi na ploskvah, ki so pravokotne na mesto vpetja roke. Ne vem kako je pri električni izvedbi, pri pnevmatiki pa se za vsako velikost navoja menja planetni reduktorček. Jaz imam za svoje potrebe dovolj enega do M10 in enega do M 16.
LP
xmaggot
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a borisk » 24.6.2021 6:42

tudi mi imamo pneumatsko, staro že več kot 15 let. Naša ima dve prestavi, hitro in počasno, tako da ni potrebe po menjavi planetnih reduktorjev, ampak samo GT puše za navojne svedre. naši se sicer pozna, da je že stara, in je že izgubila malce moči, naša je original do M20 ali do M24.

naša ima zraven eno takšno magnetni čep, s katerim nastaviš pravokotnost na željeno površino, se pa 95% navojev dela na vodoravno površino, vsaj pri nas.

Tele kitajske z servomotorjem ne gledajo slabo, ker lahko zelo enostavno nastaviš globino rezanja navoja, kar je pri slepih navojih zelo uporabna zadeva.

pri teh rokah moraš paziti, ker navojni sveder ali znucaš (ti reže premajhno lukjo) ali pa ga zlomiš ker ga z vpetega v roko nekam butneš.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zenf182 » 11.7.2022 10:11

Zdravo,

Pred časom sem kupil roko za vrezovanje navoje pri IKI PRo iz Hrastnika.
Vzel sem varianto od M3 do M36 in bi prijetno presenečen kako zadeva dela. Da o ceni sploh ne govorim.
https://www.iki-stroji.si/stroji-za-rez ... avojev-m36

Mi smo zelo zadovlnji z njo. Predlagam ti da si ogledaš kak posnetek na YT da dobiš občutek kako roka deluje.

lp
Boštjan
Zenf182
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a lepljiviavto » 15.7.2022 15:34

Lahko pa direkt iz kitajske naročite pride dosti ceneje !!
lepljiviavto
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov