Napisal/-a Ma_Re » 6.6.2017 23:14
Pozdrav vsem!
Odpiram novo temo, da mi moče pomagate odpreti oči in pogledati izven okvirjev.
Torej sem redno zaposlen na solidnem delavnem mestu za solidno plačo, za delo katerega opravljam. Ampak sem v zadnjem času opazil, da je delo postalo rutina in mi je zato začelo zmanjkovati izzivov in motivacije.
Začel sem potihoma razmišljati, da bi začel z nekim popoldanskim delom.
Do sedaj sem od srednje šole delal, preproste kovinske izdelke. Začelo se je z izdelavo maturitetne naloge, za katero sem izdelal pripravo za potrebe v kmetijstvu. Zadeva je požela kar nekaj zanimanja, zato sem nekaterim svojcem in znance izdelal podobno napravo po njihovih željah. Izdelki še danes služijo svojemu namenu. Do lanske jeseni sem poleg omenjenih izdelkov, speljal še nekaj podobnih projektov, nakar se je zaradi službe in izdelave diplome izdelava ustavila.
Pri izdelavi mojih izdelkov sem res užival in sem to jemal kot hobi in kot neko dodatno pridobljeno znanje. Zaradi svoje izobrazbe imam znanje iz elektrotehnike, programiranja krmilnikov, 3d modeliranja, pri mojih projektih sem se naučil dobro variti, strojniška dela mi tako niso tuja, spoznam se na pnevmatiko in hidravliko,...
Sedaj ne vem kako naj povežem vso moje znanje, da bi začel izdelovati nek produkt, ali nuditi neko storitev. Namen sem imel investirati v ročno stružnico, samo zaenkrat še ne vidim dela za njo. Za moje prvotne izdelke pa je postala konkurenca zelo močna. Imam nekaj kapitala kateri je bil prvotno namenjen nakupu avta, ampak mi misel, da ga vložim v kaj bolj koristnega, ne gre iz glave.
Zanima me vaše mnenje, kaj predlagate v kaj se usmeriti, predvsem me muči, ker sem preveč orientiran na kmetijski del in ne vem, kako pogledati širše. Predvsem kako najti ciljno publiko (stranke).
Vesel bi bil mogoče kakšnega komentarja podjetnika ki je prav tako na začetku začel iz nule, če je kakšen prisoten tu gori.
Vesel bi bil kakšnega odziva na no temo
Hvala in lep pozdrav
ma_re