STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava vzmeti

Izdelava vzmeti

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Re: Izdelava vzmeti

OdgovorNapisal/-a Bezjak » 16.8.2019 9:57

Hvala, ta posnetka sta super.

Učasih izdelujemo tudi vzmeti na struznici, vendar za moje vzmeti ni pravega materjala. Zaenkrat sem dobil firmo, ki mi bo izdelala vzmeti kakršne potrebujem. Ampak za v nadalnje pa kar se tiče teh testnih vzmeti, bom kar izdelal orodje kot na posnetkih, da bo šlo hitreje na prej.

Še glede materjala bi me zanimalo, gre se bolj za majhne kolicine, ker nimam namena kupovati kolutou zice, da se mi bo kasneje prah nabiral na njem, v primeru da se fi zice ne obnese.

Računal sem bolj na to opcijo:

https://www.conrad.si/kakovostna-zica-i ... ntent=pp_3

Zanima me predvsem nabava zice, ker v okolici nima nihce takšne dimenzije, da bi mi lahko odstopil par metrou. V groben se gre za nerjavna vzmetna jeklena žica fi 4mm.

Hvala vam.

LP Nejc
Bezjak
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Deutz » 16.8.2019 15:55

...to pri Conradu sem zasledil in je super če rabiš en ali dva kosa če prav je po kili držje od srebra !!
Če pa ni nujno da je nerjavno pa pojdi kakšnem izdelovalcu betonskih stebrov za vinograd !! Oni za armaturo uporabljajo tak jeklen drot in ga prednapregnejo oziroma našpanajo kot strune na kitari potem pa zalijejo beton in vibrirajo. Sicer so vpletene po 3 skupaj, ampak to ni problem. Rjavijo pa skoraj nič !! Imam po vinogradu nekaj polomljenih stebrov že več let in armatura je še vedno skoraj kot nova.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bezjak » 26.12.2019 11:32

Hvala, sem dobil firmo :)

LP Nejc
Bezjak
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 26.12.2019 12:04

morda pa bi dobil kak meter drata v vipavi ali na Ptuju (formin)..., če boš lepo prosil... ne dvomim, za ta dva vem, da delata fedre...???
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost