STROJNISTVO.com • Poglej temo - PREPOJENA OGLJIKOVA in STEKLENA VLAKNA

PREPOJENA OGLJIKOVA in STEKLENA VLAKNA

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Re: PREPOJENA OGLJIKOVA in STEKLENA VLAKNA

OdgovorNapisal/-a Demz » 13.1.2019 15:51

Torej, zanimiva tema, ravno zato ker sem se pred par dnevi pogovarjal z enim od zaposlenih. V tehničnem smislu ne zna nič določenega povedati, ker - je vse drugega kot pa tehnik, toda takoj sem spoznal idejo in princip.

Firma je v Krškem na Vidmu, nasproti čokoladnice, navezani so pa na neko angleško firmo. Skozi kalandre (valjčne stiskalnice) vodijo tkanino, ki jo kaširajo s smolami, ter skladiščijo v mrzlem (-20 ali več °C), da polimerizacija (ali polikondenzacija, odv. od ... pač tehnologije) ne poteka, oz. je ustavljena.

Zelo zanimiva zadeva in uporabna hkrati. Imaš mnogo bolj čisto in nadzorovano delo kot pa če bi kaširal v kalupih, tako kot delamo npr. s poliestrom in steklenimi vlakni. Kjer se vseskozi pojavljajo problemi z zračnimi žepi in v nadaljevanju z osmozo ... :-? , homogenost ni zagotovljena itd.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 13.1.2019 18:34

Ja.... in to je podjetje... SP.... na črno ??? Je to skrivnost da se pove kdo to izdeluje, reference, možnost nakupa.... hm ...ali pa samo na privat mob. številko ob delovnikih.... je to šef tako določil... za koga pa dela ta firma in kje prodaja ta "prepreg" ??? Ali so za nas uporabni samo ostanki ali lahko kupimo tudi 10 m ali pa več... ??
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ogljik » 13.1.2019 18:57

Ker po forumih ni dovoljeno delati reklame, nisem napisal ime podjetja. Če me pokličete, lahko vse izveste. Seveda pa bomo zelo veseli, če boste postali naš kupec, samo pokličite. Na tem forumu sem hotel le pomagati začetnikom, da pridejo do nekaj kosov, s katerimi lahko začnejo spoznavati svet predimpregniranih ogljikovih in steklenih vlaken.
ogljik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Demz » 13.1.2019 19:11

Zakaj ne? Mene pa strašno moti, da ne napišete direktno, za katero firmo ali proizvod se gre.
Če gre za kvalitetno robo, je to - pravzaprav treba povedat.

Tako da - Veliko uspeha. :D . To je dejavnost, ki prav gotovo veliko obeta. Pa do delavcev bodite milostni, lepo prosim.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 13.1.2019 20:35

Po moje ni nič hudega da nas seznanite z novimi tehnologijami .... da vas malo "zguglamo" preden vas kontaktiramo :lol: ...
... ja dobro... če je to samo igra da nas zainteresirate potem je strategija začetno uspešna... po tem pa nastopa ravno sum in antipatičnost.. saj niste edini ki to počnete...

Kaj mislite mogoče da predstavitev nekega proizvoda in po tem... poklič me na zasebni telefon.... ni reklamiranje... alooo!!!!
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 13.1.2019 20:51

te pa ne skrivajo svojo tehnologijo....

https://www.easycomposites.co.uk/#!/com ... n-infusion
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 13.1.2019 21:12

Uf, tega je pa danes preveč. Nekaj primerov, s katerimi sem si jaz malo pomagal:
https://www.youtube.com/user/RuGComposites/videos
https://www.youtube.com/user/matthieutje65/videos
https://www.youtube.com/user/fiberglasshawaiiTV/videos

Dostop do znanja je danes kljub vsemu neverjeten. Finese je pa treba vedno poštudirati. Jih nihče ne pove... :D
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 13.1.2019 21:24

ja..finese... kao "smola po lastni recepturi" ??? ....hm
.......... kot da je Karapandža ...... :oops: :oops: :D
https://sh.wikipedia.org/wiki/Stevo_Karapand%C5%BEa
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 16.1.2019 21:41

Enako... vprašaš za firmo oni pa odfrfotajo na ogljikovih perutih... :roll:
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 19.1.2019 14:55

predimpregnirane plošče niso nekaj novega, je pa nekaj novega, če lahko dobiš kvadrat ali dva, po nezlatarski ceni, kar pa še ne vemo.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 19.1.2019 15:26

Ne razumem tako ostre kritike. Meni se zdi ideja super. Že res da je ne uporabljam ... že skoraj trideset let odkar sem nekaj počel s poliestrom itd , ...

Ideja mi je super in tudi uporabna. :D
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 19.1.2019 16:00

Seveda da je ideja super... in prepojena vlakna in to da ti za reklamo podarijo neke manjše kose...
ampak mi ni super da se okoli tega dela neka zasebna zgodba z zasebnimi telefoni ne želi se pa povedat katera firma je to če sploh je... in to mi ne diši...
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 19.1.2019 16:33

Ne razumeš ? To je mlada firma, ki šele nastaja. TREBA je izvedeti zanjo.
Zakaj si tako nastrojen?

Pojdi zdajle odpret lastno firmo in boš videl izziv - za nas kot potencialne uporabnike je pa taka informacija še kako dobrodošla. Da izvemo, da obstaja in da je na razpolago. :D
Kaj je lahko na svetu lepšega? !
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 19.1.2019 16:41

Aja, še to : že trideset let bo, odkar sem šel na svoje ( beri : s.p.) Vsi mi pravijo in me opozarjajo, da bi bil čas iti na doo, pa ne grem, čeprav imam kpl. poslovanje na doo obliki. Toda ne grem, iz nekega norega principa. Ne razumem namreč, zakaj sem kot sp tako razgaljen in izpostavljen, medtem ko bi bil kot doo zaščiten kot kočevski medved :o . Še danes po nevemkoliko letih uporabljam izključno svoj privatni telefon, za posel in osebno. Ker se nikogar ne bojim !

Hja - bojim se ... :-? , moje žene. Nje se pa na smrt bojim. :oops:

Torej še enkrat - Hvalabogu za novo firmo z naprednim programom.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 19.1.2019 20:14

Ja... maš prav... mogoče sem bil predosledn glede transparentnosti... in ni mi bil namen nikogar žaliti... če pa nehote sem, se opravičujem.
Res je lepo in koristno da se napredek približuje tudi našim krajem... naj fantje kar naprej pridno delajo in uspešno prodajajo ker brez dobre prodaje pa res ni nobenega napredovanja...
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost