STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cepilec

Cepilec

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Drago » 28.11.2009 20:08

arepense napisal/-a:
Drago napisal/-a:Za moje pojme šolski primer brezpotrebnega komliciranja in uporabe celega kupa nepotrebnih komponent...

Povej z utemeljitvijo,kaj je brez potrebe pa vržem dol.

Ne me narobe razumet, boknedaj, verjetno si sam kupil komponente, ga sestavil itd...stroške si kril sam. Ko sem ga sam hotel narediti, sem pač gledal na vsak cent kje bi lahko kaj privarčeval. Pa na koncu se mi ni izšlo, zato sem ga raje kupil za dobrih 1k eur (16ton, masivno narejen).Tu pa vidim 2 različna pogona, cilinder za dvig,...itd.
To je moje mnenje pač, ker ne mislim podpirat raznih privatnikov/preprodajalcev hidravličnih komponent, ki niso za cepilec potrebne, denar pa mi tudi na drevesu zaenkrat še ne raste...Vglavnem če se spravim kaj delat, gledam da to naredim čim ceneje in "trotlziher" enostavno.

ps.: koliko so te sploh prišle vse komponente, če si jih kupil po tržni ceni?
Lp,Drago
Drago
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a arepense » 29.11.2009 10:58

Da veliko stvari sem dobil za hvala lepa zato pa je tako velik in težak(cc700Kg) da sem moral naresti še voz saj imam premajhen traktor,denarnega vložka je pa približno 1800€,prvo naj bi bil samo na traktorski pogon,ker sem pač dobil motor in črpalko sem pa skombiniral,kupil priključke in cevi in tako se nabira,izdelava pač traja malo dalj časa in je ralika ali daješ po 100€ ali naenkrat 2000€.
Veliko delov na njem je z zelo zanimivo zgodovino.
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost