epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

ljubohor napisal/-a:Ja,in,kaj jaz trdim,da se vrti!Končno sva bližje.Saj jaz ne trdim,da mi zrak v posode pride ne vem od kod.Zdaj pa še nekaj razjasnima,Koliko energije rabim,da spravim zrak 3 m. globoko v vodo,po cevi,fi 15mm,z nadtlakom 0,5 bar-a in pretokom 0.005m3/s?Kar pa se tiče delujočega prototipa,pa si oglejte,to temo od začetka.Lep pozdrav L.

Slavcr napisal/-a::D
In razsvetli nas, kakšno veliko vlogo ima pri tem temperatura vode?

Saj sem že mislil,ne odgovoriti,na vajine provokacije,pa si ne morem pomagati.Ne vem,če ne berete postov,ali jemljete stvar iz konteksta?Kar se polnjenja in tlaka tiče je ,še enkrat zgoraj,5 stopinj Celzija pa zaradi tega,ker ima voda v rezervoarju oz.cisterni toliko.Drugače pa ja,je potreben samo atmosferski zrak za polnjenje posod.L.p.L.ljubohor napisal/-a:Ja,in,kaj jaz trdim,da se vrti!Končno sva bližje.Saj jaz ne trdim,da mi zrak v posode pride ne vem od kod.Zdaj pa še nekaj razjasnima,Koliko energije rabim,da spravim zrak 3 m. globoko v vodo,po cevi,fi 15mm,z nadtlakom 0,5 bar-a in pretokom 0.005m3/s?Kar pa se tiče delujočega prototipa,pa si oglejte,to temo od začetka.Lep pozdrav L.

Teoretično praznina (vakuum)na širšem področju zemeljskega površja ni možna. Če v nekem prostoru ni drugega, je vsaj nekaj zraka.koliko je dejanski tlak v posodi visoki 10m +1m praznine z podtlakom 0.1bara,

Žerjavar napisal/-a:Teoretično praznina (vakuum)na širšem področju zemeljskega površja ni možna. Če v nekem prostoru ni drugega, je vsaj nekaj zraka.koliko je dejanski tlak v posodi visoki 10m +1m praznine z podtlakom 0.1bara,
- Ali z podtlakom 0,1 bar misliš, da ima zrak v vrhu posode z vodo za 0,1 bar nižji tlak kot zrak okrog posode?
- Ali bi rad ugotovil tlak (vode) na dnu posode? Pri tem misliš na absolutni tlak ali na relativni (koliko več, kot zunanji zrak)?
Po vsej verjetnosti (slabo definirano vprašanje) bo odgovor 0,9 bar.

barka2402 napisal/-a:Žerjavar napisal/-a:Teoretično praznina (vakuum)na širšem področju zemeljskega površja ni možna. Če v nekem prostoru ni drugega, je vsaj nekaj zraka.koliko je dejanski tlak v posodi visoki 10m +1m praznine z podtlakom 0.1bara,
- Ali z podtlakom 0,1 bar misliš, da ima zrak v vrhu posode z vodo za 0,1 bar nižji tlak kot zrak okrog posode?
- Ali bi rad ugotovil tlak (vode) na dnu posode? Pri tem misliš na absolutni tlak ali na relativni (koliko več, kot zunanji zrak)?
Po vsej verjetnosti (slabo definirano vprašanje) bo odgovor 0,9 bar.

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost