STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nevednost

Nevednost

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Nevednost

OdgovorNapisal/-a fruc » 11.8.2009 10:16

Pozdrav,

sem nov na forumu in me zanima, kje bi lahko dobil seznam podjetij, ki jih kriza ni preveč prizadela, ter ponujajo službo za absolventa strojništva, oziroma za redno zaposlitev.

Sam sem na proizvodni smer, in me najbolj zanimajo predmeti kot npr. projektno vodenje, proizvodni sistemi, priprava in krmiljene proizvodnje. Nisem se še odločil, oziroma sploh ne vem kakšen poklic, oziroma mesto v podjetju bi mi najbolj ugajalo. Ali mi lahko prosim svetujete?

Lep dan
fruc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a eustahije » 13.8.2009 12:12

Zdravo in pozdravljen na forumu.
Prvo povej od kod si?
Drugo, ne verjamem, da je dosti podjetij, katere ni zajel val 'nedela' in problemov zaradi svetovnega 'drmanja'...
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a hscnc » 13.8.2009 21:11

Koliko "let delavnih izkušenj" in referenc pa imate da bi kar izbirali katero delavno mesto v podjetju bi vam najbolj ustrezalo?

LP
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 13.8.2009 21:48

Se kaj odpira po Ljubjani. Tudi za take z nekaj kilometrine? (konstruiranje, tehnologija, orodjarstvo, jeziki)

Kakšno vodenje projektov lahko tudi v večji firmi.. :-?
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fruc » 14.8.2009 7:38

pozdravljeni,

sem iz okolice Grosuplja.
Nisem mislil da bi si sam izbiral položaja oziroma mesta v firmi, samo zanimalo me je katera vrsta dela oz. delovno mesto bi bilo primerno zame. Glede na to kaj me zanima. Sem še malo zmeden in ne vem še točno kaj me veseli.
Uradno nimam še nič delovnih izkušenj, samo delo preko študentskega servisa. Letos bom absolvent na smeri Proizvodno strojništvo.

LP
fruc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 14.8.2009 8:31

Fruc na zgoraj napisano in z tvojimi izkušnjami si lahko samo tehnolog v proizvodnji. Plača nekje 550 eurov netto. Pa še pripravniški staž moraš dat skoz. Jaz sem imel tako od 550 eurov neto 70 % eno leto. Ko sem se menil o plačah z svojimi kolegi iz gimnazije sem bil tiho. No zdaj je drugače, a vseeno, delat za 385 eurov na mesec za eno leto je tu mač. Firma pa bla automotive in puna dnara (takrat), zdaj je drugače...
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 15.8.2009 8:03

Kolega je pred par leti začel na unitechu, kot vodja projektov in je imel 1300€ plače. Prva zaposlitev.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 15.8.2009 10:08

Vsaka mu čast, če je dobil 1300 netto pri prvi zaposlitvi. Kapo dol. Jaz nisem mel te sreče.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eustahije » 16.8.2009 21:23

BountyH napisal/-a:Fruc na zgoraj napisano in z tvojimi izkušnjami si lahko samo tehnolog v proizvodnji. Plača nekje 550 eurov netto. Pa še pripravniški staž moraš dat skoz. Jaz sem imel tako od 550 eurov neto 70 % eno leto. Ko sem se menil o plačah z svojimi kolegi iz gimnazije sem bil tiho. No zdaj je drugače, a vseeno, delat za 385 eurov na mesec za eno leto je tu mač. Firma pa bla automotive in puna dnara (takrat), zdaj je drugače...
@BountyH - Z vsem spoštovanjem BountyH a verjamem, da na srečo niso imeli vsi tako neugodne izkušnje tako, da ne prestrašimo študenta in bodočega kolega.

@Fruc - BountyH ti je lepo povedal za eno izmed delovnih mest za tvoj začetek v podjetju, je pa seveda odvisno kako se dogovoriš... sam sem opravil strokovno prakso v podjetju, nekaj mesecev sem delal na pogodbo, diplomiral, sodeloval pri večih različnih prijektih... potem napredoval. Sam mislim, da je zelo važno, da začneš kot tehnolog, saj si tehnolog po izobrazbi, se še kaj naučiš praktično in ne samo iz 'laboratorijev'... potem pa boš ugotoviil kaj te veseli bolj kot vse ostalo, pregledal boš možnosti, da prideš na to delovno mesto in zatem tudi nekako zrastel z delovnim mestom in napredoval. Glede same izobrazbe pa lahko opravljaš različna dela do vodje proizvodnje, sicer ti bo za to delovno mesto potrebno malo več izkušenj... sicer je pa vse odvisno od tebe.
Pa srečno...
eustahije
Moderator
Moderator

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost