STROJNISTVO.com • Poglej temo - FEM analiza; 2 solida do Torka

FEM analiza; 2 solida do Torka

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

FEM analiza; 2 solida do Torka

OdgovorNapisal/-a tom1 » 24.8.2012 8:39

Oj,

"OGLAS veljaven samo do 27.avg.2012"

iscem nekoga za analizo dveh solidov (zelo enostavna) FEM structural, kjer poznam obremenitve ter predvidene deformacije.

Iscem material E modul in poisson, kot najblizji trenutnim na trgu - referenca DSM - EcoPAXX Q-150D ali Arnitel l-X07129/PBT.

Ponudbe/kontakt na zs - lokacija Lj - Kr. Obravljeno do ponedeljka popoldne. Obvezen skype. Predvidoma, za struckota je to 3-4 ure dela. Lahko sem prisoten.

Update, 29.08, 17:30

Hvala za komentarje (jih nisem videl do sedaj), vse spodaj navedeno sem dozivel (poisson je drugacen), ko sem ze opravil prvi krog algebre in laboratorija. Dal bom tudi meriti koscek na DMA (dynamic mechanical analyses) - potem sledi dodajanje modifierjev in blend bo rojen....

Torej druzba; malo sem poenostavil kos, naredil sem preracun preko "Trdnosti in knjig", ki sem jih rabil pri Stoku in Koselu. Torej, nek priblizek je in sem presenecen, danes v laboratoriju sem dobil podoben poves enostavnega vzorca - teorija velja...

Ampak, vzorca ne smem uniciti...

Torej, po kateri metodi ali kaksen nacin lahko te rezultate pretvorim v odpoved / zlom kosa? Ce pogledam jeklo, so male deformacije in vse je linearno. Napetost in deformacije so jasne in jih lahko racunas kot Von Mises ali druge linearne modele.

KAJ PRI PLASTIKI? PA SE, PRI TEMPERATURAH okoli/POD Tg?

Lp,
Tomaz
Zadnjič spremenil tom1, dne 29.8.2012 16:44, skupaj popravljeno 2 krat.
tom1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 26.8.2012 18:35

kaksen material je to? ker FEM za plasticne materiale ni tako enostaven...
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: FEM analiza; 2 solida do Torka

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 27.8.2012 7:07

tom1 napisal/-a:...Iscem material E modul in poisson, kot najblizji trenutnim na trgu - referenca DSM - EcoPAXX Q-150D ali Arnitel l-X07129/PBT.

...za struckota je to 3-4 ure dela. Lahko sem prisoten.

Na temle linku se registriraš in dobiš zastonj vse podatke za material Ecopaxx brez simulacij:
http://www.ides.com/info/datasheet/E146 ... aXX-Q150-D

Če bi rad na vsak način uporabil FEM analizo pa rabiš podatke materiala in predvidene deformacije niso zadosti. Če bi rad dobil podatke za material iz deformacij, rabiš naredit cel spekter simulacij z različnimi materiali in iščeš tisto ki ti da najbolj podobne deformacije. Zdej lahko delaš to ročno ali pa generično(če software to podpira),....seveda 3 ure še zdaleč ne bodo zadosti....

lp
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 27.8.2012 7:50

Pozdravljeni

V bazah podatkov, kot je IDES je zelo veliko ti. "datasheetov" raznoraznih granulatov. Na žalost pa je podatek o poissonovem številu samo izjemoma naveden (brez pravega poissona deformacije ne bodo "štimale") in ga je skoraj vedno potrebno iskati posebej. Neredko je potrebno kontaktirati neposredno proizvajalca. Če pa je potrebno izvesti analizo pri povišani temperaturi, si pa brez podpore proizvajalca obsojen na lastno eksperimentiranje, za kar je potrebno kar nekaj časa in ustrezna oprema...

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a moi » 27.8.2012 8:38

pri plastikah niti ni nujno, da sploh imas poissona, ce ni izotropno gradivo. v tem primeru se sama analiza (oz. materialni parametri) fajno zakomplicira.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov