Napisal/-a tom1 » 24.8.2012 8:39
Oj,
"OGLAS veljaven samo do 27.avg.2012"
iscem nekoga za analizo dveh solidov (zelo enostavna) FEM structural, kjer poznam obremenitve ter predvidene deformacije.
Iscem material E modul in poisson, kot najblizji trenutnim na trgu - referenca DSM - EcoPAXX Q-150D ali Arnitel l-X07129/PBT.
Ponudbe/kontakt na zs - lokacija Lj - Kr. Obravljeno do ponedeljka popoldne. Obvezen skype. Predvidoma, za struckota je to 3-4 ure dela. Lahko sem prisoten.
Update, 29.08, 17:30
Hvala za komentarje (jih nisem videl do sedaj), vse spodaj navedeno sem dozivel (poisson je drugacen), ko sem ze opravil prvi krog algebre in laboratorija. Dal bom tudi meriti koscek na DMA (dynamic mechanical analyses) - potem sledi dodajanje modifierjev in blend bo rojen....
Torej druzba; malo sem poenostavil kos, naredil sem preracun preko "Trdnosti in knjig", ki sem jih rabil pri Stoku in Koselu. Torej, nek priblizek je in sem presenecen, danes v laboratoriju sem dobil podoben poves enostavnega vzorca - teorija velja...
Ampak, vzorca ne smem uniciti...
Torej, po kateri metodi ali kaksen nacin lahko te rezultate pretvorim v odpoved / zlom kosa? Ce pogledam jeklo, so male deformacije in vse je linearno. Napetost in deformacije so jasne in jih lahko racunas kot Von Mises ali druge linearne modele.
KAJ PRI PLASTIKI? PA SE, PRI TEMPERATURAH okoli/POD Tg?
Lp,
Tomaz
Zadnjič spremenil
tom1, dne 29.8.2012 16:44, skupaj popravljeno 2 krat.