Iskanje poslovnega partnerja
Moderator: -M-
29 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Iskanje poslovnega partnerja
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup CNC stroja (Haas) in iščem poslovne partnerje za sodelovanje.
Trenutno sem zaposlen in delam kot tehnolog/programer v orodjarni. Izkušenj mi ne manjka. Obrt bi se izvajala preko s.p.. Prihajam iz okolice Šentjurja.
Z objavo te teme, se želim prvo prepričat kako je stanje na trgu, sploh glede povpraševanja dela, saj nočem da bi mi stroj potem stal.
Če je kdo pripravljen sodelovat naj me prosim kontaktira.
Kakršen koli dodaten nasvet in pomoč sta pa seveda dobrodošla.
Hvala.
Lep pozdrav.
Zanimam se za nakup CNC stroja (Haas) in iščem poslovne partnerje za sodelovanje.
Trenutno sem zaposlen in delam kot tehnolog/programer v orodjarni. Izkušenj mi ne manjka. Obrt bi se izvajala preko s.p.. Prihajam iz okolice Šentjurja.
Z objavo te teme, se želim prvo prepričat kako je stanje na trgu, sploh glede povpraševanja dela, saj nočem da bi mi stroj potem stal.
Če je kdo pripravljen sodelovat naj me prosim kontaktira.
Kakršen koli dodaten nasvet in pomoč sta pa seveda dobrodošla.
Hvala.
Lep pozdrav.
Zadnjič spremenil inženir2016, dne 21.2.2018 15:15, skupaj popravljeno 1 krat.
- inženir2016
- Pripravnik

Re: Iskanje poslovnega partnerja
Prvo boš moral stroj kupit. 
- pececnik
- Pripravnik

pececnik napisal/-a:Prvo boš moral stroj kupit.
To sploh ni problem, sam da ga nebom kupo, pol mi bo pa stroj stal... preden delo najdem itd.
- inženir2016
- Pripravnik

odločiti se boš moral: bo najprej kura ali jajce, (bodo najprej posli, če še nimaš stroja, kaj boš, če ti nekdo ponudi delo, ti pa saj bo???, on pa rabi kose čez teden - mesec dni??? ali bo najprej stroj) ja poslovne (vlaganje) odločitve niso kar tako, dobiti delo..., je potrebno vilikooooo zvez, poslovnih, mislim, da to veš, "prijateljskih" te so bolj "tako tako"..., če ti bo stroj stal, ne,boš niti prvi niti zadnji, torej ne znaš dobiti posla in..., kje vidiš problem, lahko samo pri sebi...
Zadnjič spremenil vili, dne 21.2.2018 14:28, skupaj popravljeno 1 krat.
- vili
- Strokovnjak

Se strinjam z Vilitom. Nihče ti ne bo dal garancije za delo. Nabavi stroj potem pa se začne "borba".
Če boš kupil Hasa si že v osnovi omejen na določen obseg del, ki jih boš lahko naredil.
lp, masinist
Če boš kupil Hasa si že v osnovi omejen na določen obseg del, ki jih boš lahko naredil.
lp, masinist
- masinist
- Strokovnjak

Najprej si pridobi delo
!!
Ni problema če boš za začetek dajal ven delat, k prijateljem in znancem, važno je da zasedeš svoj prostor pod soncem. Potem šele mašinca.
Mašino kupit je mnogo mnogo manjši problem kot pridobiti delo.
Ni problema če boš za začetek dajal ven delat, k prijateljem in znancem, važno je da zasedeš svoj prostor pod soncem. Potem šele mašinca.
Mašino kupit je mnogo mnogo manjši problem kot pridobiti delo.
Delo krepeli človeka.
- Demz
- Strokovnjak

masinist:
sklanjanje imena vili: v šestem sklonu slovenšćine: z vilijem, ja bo šlo (ne vilitom)
, 
sem malo siten, hebiga...
sklanjanje imena vili: v šestem sklonu slovenšćine: z vilijem, ja bo šlo (ne vilitom)
- vili
- Strokovnjak

ja demz, tudi to je ena od poti, zakaj ne, samo, če ti delajo drugi
, si zmagal, samo pobiraš smetano, dodaš še "ribniški" procent - dva, zakaj bi se zajeb...
, naj se drugi..., lahko ti pa ti ta posel tudi speljejo???, ti to dobro veš..., amak to so hude zgodbe...
- vili
- Strokovnjak

Prav imate. Tudi sam sem o vsem tem že razmišljal. Očitno nebo druge kot reskirat. Kdor ne reskira, ne profitira pravijo. Hvala.
- inženir2016
- Pripravnik

masinist napisal/-a:Se strinjam z Vilitom. Nihče ti ne bo dal garancije za delo. Nabavi stroj potem pa se začne "borba".
lp, masinist
Kako to misliš omejen?
- inženir2016
- Pripravnik

vili napisal/-a:odločiti se boš moral: bo najprej kura ali jajce, (bodo najprej posli, če še nimaš stroja, kaj boš, če ti nekdo ponudi delo, ti pa saj bo???, on pa rabi kose čez teden - mesec dni??? ali bo najprej stroj) ja poslovne (vlaganje) odločitve niso kar tako, dobiti delo..., je potrebno vilikooooo zvez, poslovnih, mislim, da to veš, "prijateljskih" te so bolj "tako tako"..., če ti bo stroj stal, ne,boš niti prvi niti zadnji, torej ne znaš dobiti posla in..., kje vidiš problem, lahko samo pri sebi...
vem, teh prijateljskih nerabim, ker so skoraj napol zastojn.. mogoče kdaj pa kdaj, da roka roko umije... delam v podjetju, kjer v lastni orodjarni ne pokrivamo svojih kapacitet... če že s tem začnem in se probam kaj dogovorit je velik korak
- inženir2016
- Pripravnik

Po moji izkušnjah z Hasi so to stroji za bolj "nežne" obdelave. So primerni za aluminij in konstrukcijsko jeklo.
Za izdelavo npr. orodnih plošč so po mojih izkušnjah bolj primerni Dosan in Hardford, ker so bolj robustno grajeni. Seveda lahko plošče narediš tudi na Hasu, samo ne vem kako boš časovno konkurenčen in kakšno bo stanje stroja po enem letu.
To so samo moje izkušnje, naj še kdo kaj napiše.
lp, masinist
Za izdelavo npr. orodnih plošč so po mojih izkušnjah bolj primerni Dosan in Hardford, ker so bolj robustno grajeni. Seveda lahko plošče narediš tudi na Hasu, samo ne vem kako boš časovno konkurenčen in kakšno bo stanje stroja po enem letu.
lp, masinist
- masinist
- Strokovnjak

malo off topic...
Ne vem pa kakšne narodnosti je mišinist.
Vili, po belokranjsko je "z Vilitom".
Ne vem pa kakšne narodnosti je mišinist.
Vili, po belokranjsko je "z Vilitom".
vili napisal/-a:masinist:
sklanjanje imena vili: v šestem sklonu slovenšćine: z vilijem, ja bo šlo (ne vilitom),
Lep pozdrav, Janez
- jan.23
- Strokovnjak

masinist napisal/-a:Po moji izkušnjah z Hasi so to stroji za bolj "nežne" obdelave. So primerni za aluminij in konstrukcijsko jeklo.
lp, masinist
V trdo delamo samo, kaljeno 45-48HRC. Na mizi po 2 kocke naenkrat vpete, dimenzij do 400x330x300 (vsaka kocka). Nobenih problemov. Aja naj povdarim, da stroji delajo 24h na dan... Če počivajo 3 ure vsake 3 dni je veliko.
Zadnjič spremenil inženir2016, dne 21.2.2018 15:25, skupaj popravljeno 1 krat.
- inženir2016
- Pripravnik

inženir...:
in kaj čakaš, hvala bogu za začetek, ne boš imel polnih 120% kapacitet že na začetku, dogovori se in ..., najprej, če se ne boš dogovoril nebo nič, cagav fant ni še nikoli pri fejst punci spal...
, pa tudi samo enkrat, je bilo dovolj???..., tko so rekl včash...
in kaj čakaš, hvala bogu za začetek, ne boš imel polnih 120% kapacitet že na začetku, dogovori se in ..., najprej, če se ne boš dogovoril nebo nič, cagav fant ni še nikoli pri fejst punci spal...
- vili
- Strokovnjak

29 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost