STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pomoč oz. mini sponzor za Formula študent

Pomoč oz. mini sponzor za Formula študent

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Pomoč oz. mini sponzor za Formula študent

OdgovorNapisal/-a bakren_drot » 8.1.2019 19:40

Živjo vsem.

Imam eno vprašanje - ali kdo pozna oz. ve za koga, ki bi bil pripravljen narest kletko za CV joint

Kaj imam v mislih, najbolje povem
tukaj,
tukaj,
tukaj
S to razliko, da je ta kar rabim manjša, za tripod joint(tako nekako zgleda)

To pa sprašuje ekipa študentov iz maribora, ki razvijamo in sestavljamo dirkalnik - formulo - sodelujemo in tekmujemo pri Formula Student.

Material za obdelavo bo črno železo. Mi zrihtamo material, 3d sliko in ostale datoteke, rabli bi samo izdelavo.

Iščemo predvsem sponzorsko, lahko za pivo, nudimo tudi možnost nalepke-logo od podjetja na formuli, lahko tudi še za kakšno nadaljne sodelovanje

tukaj pa je malo več o tem projektu in našem društvu, nova stran je pa še v izdelavi

Vsakršna informacija dobrodošla :wink:

EDIT: če ni v pravi temi, prosim če se lahko prestavi :)
bakren_drot
Novinec
Novinec

Re: Pomoč oz. mini sponzor za Formula študent

OdgovorNapisal/-a zodiac » 8.1.2019 21:07

Tale iz zadnje slike sploh nima kletke.
Drugače pa se je take stvari kupovalo - ali gre za nadomestni del, predelavo ali ga zdelujete sami za dodatne točke?

Drugače me pa moti poimenovanje, sploh izdelava po 3d sliki... če že modelu.
bakren_drot napisal/-a:Material za obdelavo bo črno železo. Mi zrihtamo material, 3d sliko in ostale datoteke, rabli bi samo izdelavo.

Mogoče se vam splača v pomoč obrniti na:
http://www.gkndriveline.com/
zodiac
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 8.1.2019 21:52

Še čisto nič in se pogovarjamo samo še v angleških hieroglifih ( ? ) Kaj ni to "homokinetični zglob" ?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 9.1.2019 7:41

Pozdrav

Bom čisto v slovenski maniri najprej na vse pretege pameten :lol: :evil:

Ali ni na strojništvu v MB več smeri študija? Vsaj v mojih časih so bili (res pa je, da sem diplomiral še v eni drugi državi). In ena od smeri je bilo tudi proizvodno strojništvo, "tehnologija" smo rekli mi pogovorno. Pa delavnice z dokaj dobrim strojnim parkom so tudi obstajale... Torej, kje je problem? Imate čisto lep praktičen primer, konstrukter zmodelira in preanalizira komad, tehnolog pa ga spravi v proizvodnjo...

Pa pri študentih strojništva navedba materiala "črno železo" bode v oči. Ne bi raje poskusili z gradbenim ali pa celo lekarniškim? Bi za grobi opis pričakoval vsaj navedbo, kot je "konstrukcijsko jeklo", če že "werkstoffnummer" ne podate.

Sedaj pa še moj konstruktiven predlog. Kaj, če bi poskusili s 3D tiskom kovine? Vprašajte npr. na Audax, vam ga znajo kot demo komad izdelat...

https://www.3dtiskalniki.si/3d-tiskalniki#desktopmetal

Vam pa želim čimveč uspeha pri tem, to resno mislim...

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a vili » 9.1.2019 9:07

ja demz: homokinetični zglob, stoenke, jugoti, smo jih menjavali, če si pozabil, da imaš počen zaščitni meh..., jih je pa delal, če se ne motim UNIOR..., če jih še pa pojma nimam...

da bo to kar "črno železo", bo bolj bogo, bo vse potrgalo,..., bo samo za enkrat..., tolerance so nekaj tisočink..., če nebo bo treslo kot svinja..., ena gred od stolčene stoenke se mi se mi zdi še valja nekje na podstrešju...

ja je pa tisto s slik kar v redu..., lepo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 9.1.2019 10:29

ha, zanimivo vpetje gredi v diferencial je imel in še vedno ima "fičo", se pa še malo spomnim slik formule 1 (marjan zaplattil, res vrhunske..., so mu dovolili tudi v bokse...) iz moto revije iz let 70, ko so imeli jeksoni - garažniki, posebno angleži, ti so vozili največ na ford cosvord - ih, takrat so še bili, kar kardanske - križne zglobe, te so lahko kar kupili..., niso nič komplicirali..., je letelo kot sneta skera... (lotus, cooper, BRM, lolla, wiliams, brabham, pa še kdo...)
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 9.1.2019 15:22

A na faksu!!! strojnem, imate črno železo? Kaj pa vedrjolčasto tudi?
To kar ti iščeš se vse da kupit, sicer ne v merkurju, v specializiranih trgovinah z racing programi pa ja.
Ne vem kdo bo imel jajca ti karkoli narediti iz "črnega železa". Človek bo nato prevzel odgovornost ker s tistimi piksnami na kolesih se tudi vozite, mar ne?
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 9.1.2019 17:15

no tako na kratko, en tak homokintični ali pa njihov zglob, tisti spodnji ni ravno nek izdelek kar "tako", ampak zahteva res namenske stroje, tehnologije,... to pa niso heci... , sem bil v unior-ju samo na blic, pa se mi ni niti sanjalo... in se mi še danes ne..., dobro hebiga..., da bi pa to izdelal en "grajzl", dobro, morda tudi, po sreči..., še bolj pa po nesreči..., bi moral imeti kar kako 4...5 osno mašino..., pa nevem kaj še...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost